OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

KARUMIESTEN MARTTAKERHO - KOTA
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... , 11, 12, 13  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
JyrpäJooseppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Syy 2022
Viestejä: 288

LähetäLähetetty: 23.08.2023 20:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tulee ainakin teltan vedenkestävyys testattua. Nyt vuorokauden satanut.

Eipä meillä hätää, kun ropina loppuu niin koira käy tarkistamassa tilanteen, jos vesitihkua niin palaa loikoilemaan😄 Ihmeen hyvin tää Motonetin kampe pitänyt veden, ei mitään ongelmaa. Illalla oli kaminassa tulet ja päivällä käytin myös kun ruokaa tein.

Viime syksynä tehty kaminan läpivienti toimii, myös tuulisella kelillä, Laitoin siihen palokankaasta ylimääräisen liepeen, eli kun tuuli heiluttaa teltan kangasta niin liepeen ansiosta se ei pääse vastaamaan piippuun.

Tuulisella kelillä kyllä täällä sisälläkin tuulee. Ompelin tarranauhat pohjakankaaseen ja teltan liepeisiin jotta maanrajasta ei tuuli pääse telttaan. Ilmeisemmin teltan yläosan rakenteesta johtuen tuulee. Teltassa erillinen musta yläosa ja tuuli pääsee telttakankaan sekä yläosan välistä puhaltamaan. Jos jossain metsässä majoittuisin niin eipä tuommosta huomaisi. Tässä ku taitaa lähimmät puut olla n.500 metrin päässä niin tuuli kerkiää voimaa ottaa.

Teltan pohjakangas tosi huippu juttu. Pystyy sukkasillaan täällä sisällä taivaltamaan. Lisää mukavuuttaa todella paljon. Myöskin vaikuttaisi ettei kerää niin paljon kondensiovettä teltan sisälle kun kaminan aluetta lukuunottamatta koko pohjapinta-ala on peitetty.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
JyrpäJooseppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Syy 2022
Viestejä: 288

LähetäLähetetty: 01.09.2023 16:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei ole ihme että kivijalkaliikkeet vähenevät koko ajan. Eivät vaan voi kilpailla kannattavasti nettiliikkeitä vastaan.

Eilen tilasin, tänään hain postista! Ekaa kertaa tuosta liikkeestä romua hommasin eli Erikoistukku.fi oli kyseessä. Oli kyllä jouhevaa hommaa, miltei samantien lähetettiin ja käsittämättömän nopeasti tuli. Pitänee toistekki tuosta firmasta hommata roinaa.

Tämän syksyn kokemuksiin nojautuen pienessä kodassa lämmönlähteen lämmöntuotto ei ole ongelma. Lämpöä kyllä on riittävästi jos vaan puita kaminassa polttaa, ongelma enneminkin on palotapahtuman kontrolli. Sai pistää kaiken vedon pois niin kuitenkin nopeasti puut paloivat. Iso ero vanhaan lieriökaminaani, sen jos lataa täyteen niin tunteja menee pienellä vedolla että puut palaneet. Painaa vaan se vanha jotain 20-30kg ja vie ison kuljetustilan niin saa jäädä jemmakaminaksi. Jos joskus keskellä talvea tarvii lämmityslähdettä niin onpahan valmiina.


Tuommosen kaminanputken hommasin jossa säätöläppä. Josko sillä saisi paremman kontrollin palotapahtumaan. Pitää vaan putken molempiin päihin adapteri askarrella jotta on yhteensopiva Novan kanssa. Saattaa olla että hommaan joskus Gstoven kaminan joten tuohon putkeen ei kantsi mitään muutoksia tehdä.

Askartelin tuohon kaminaan sekundääri-ilmanoton viime syksynä. Vaikutti toimivan, tosin hokasin että siinä on turha mitään säätöjä olla. Pitänee sekundäärin ilmanottoon tehdä tulppa jossa joku 2mm reikä. Siitä saa tarvitsevan ilman.
Se saako ylimääräistä ilmaa sekundäärin kautta ja miten se vaikuttaa palotapahtuman pituuteen ei tuntuisi olevan merkitystä. Jo viime syksynä vioin tuota kaminaa että liian nopeasti puut palaa ja silloin en ollut vielä muutoksia tehnyt.

Motonetin kota oli positiivinen yllätys. Olin varma että vetoketjut hajoaa ja vesisade tulee sisälle, kondensiovedestä puhumattakaan. Ainoa ongelma oli oikeastaan alkuperäisten kiilojen kanssa. Hukkuvat helposti ja pitokyky huono.

Rapian vuorokauden yhtämittaisen sateen piti ulkona. Jostain syystä kondensiovettä ei muodostunut. Oli kyllä lämpötilanvaihteluita ja kaikkea mutta eipä sitä tullut. Saattaa olla sattumaa tai sitten ilmanvaihto toimii. Sille pitäisi jatkossa tehdä jotain. Jos metsässä leiri niin ei merkitystä mutta itselläni tahtoo aina olla avoimella paikalla ja tuulisella kelillä ylätuuletuksen takia sisällä tuulee.

Viime talvena/syksynä kodan ja pohjakankaan väliin tein tarranauhat. Tuntu ihan toimivalta jutulta. Eniten pelkäsin että kondension takia lattia olisi märkä mutta ku sitä ei ollut niin ei mitään huonoa löytynyt siitä jutusta. Nyt kun pohjavaate ja kota muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden niin se kyllä heijastuu kodan pystytykseen. Laitakiilat saa vaikka kaikki tempoa paikalleen ja sitten vasta keskisalko niin kaikki on kohdillaan. Pohjavaate ku ei jousta niin se pakottaa tekemään kerralla valmista 😄


Tarrojen lisäksi pohjavaate on teltassa kiinni muoviklipsuilla. Jos kodan siirtää niin yksinkertaisin homma on se kääriä pohjavaatten kera rullalle. Alkuperäisessä pakkauksessa on pari kompressioremmin tapaista niin niillä pakottaa rulla mahdollisimman tiiviiksi ja jättää sullomatta teltta pakkauksen sisään. Minulla oli musta jätesäkki niin pistin kodan vaan sinne. Sitten kun uusi leiripaikka löytyy niin ottaa vaan jätepussista kodan. Aukaisee kompressioremmit ja levittää kodan. Kiilat paikalleen ja keskisalko niin sitten ei ole kuin laitanarujen kiiloitus jäljellä. Helppoa ja nopeaa.

Pohjavaate kannattaa tosiaan olla irroitettava. Ku reissut tehty niin silloin vasta pohja irti kodasta. Kodan ja pohjan kuivatus ja sitten varastopaketointi.

Tässä vähän mietiskellyt miten talven aikana sais vähä eteenpäin kehiteltyä näitä juttuja niin harkinnut että jos tommosta kangasta tarpeeksi hommais
https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/ldg-1-5-x-4-m-natural-wetland-kaisla-naamioverkko

Itselläni on päälysvaatteena jahdissa jenkeistä peräisin oleva pellepuku. Kangas noin kolmen millin reillä olevaa reikäkangasta ja siihen on ommeltu ohuita suikaleita maastokamgasta, eli 3D-puku. Se toimii mutta eipä siitä sen enempää. Se siinä puvussa on yllättävää että se lämmittää, vaikka reikää reiän vieressä. Lämmitys ilmeisesti johtuu siitä että se sotkee ilman virtausta ja tavallaan luo mikroilmaston puvun ja normaalien päälyvaatteiden väliin. Ajattelin että jos kokeilla toimiiko sama tuollaisen kodan kanssa. Jos kodan päälle ompelis maastokankaasta suojan joka olisi jotain 10-20 senttiä päälykankaan yläpuolella. Avonaisilla leiripaikoilla ny kuitenki on aina jonninmoinen pohjavinkka niin saisi sitä hillittyä ja tuulisemmalla säällä suoja sekottaisi ilmaa jotta tuuli ei suoraa kodan pintaan kävisi.

Tietenkin lisäpointtina naamiointi. Ei linnut niin vierasta jos kota häviäisi paremmin maastoon. Tänä syksynä ihan hyvin toimi naamioimti ku irtoverkkoja oli. Lähimmillään hanhi kymmenestä metristä kodan päältä lensi.

Niin ja joo, meinasi unohtua. Toi Nova Stoven kaminahärdelli vaatii piipun yläpäähän tuen ku sovitteet ja raaka-aine ovat mitä lie. Itse reissussa tein puolen litran kaljatölkistä pannan piipun yläpäähän ja rautalangasta kolme kiinnityspistettä. Niistä narut maahan ja kiilat niihin. Ilman tukia saattoi tuulen vaikutuksesta tipahdella piipunpätkiä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
JyrpäJooseppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Syy 2022
Viestejä: 288

LähetäLähetetty: 03.09.2023 12:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Liian vähän tulee reissuja tehtyä. Jos alvariinsa reissuja tekisi niin siinä oppis jättämään turhat pois ja vain oleelliset jutut mukana.
Tuossa kolmelta eri vuodelta viikon reissun kamppeet.

Leiriytymisvaihtoehdot iso joukkueteltta kera ison kaminan ja loue. Veneessä oikeastaan kohtuuttoman ison tilan vie leiriytymislamppeet. Sitten kun kahestaan koiran kaa ollaan niin asumuskin sitten liian iso.

Nyt mukana pop-up teltta ja loue. Veneestä kyllä huomaa että roinaa huomattavasti vähemmän matkassa. Retkisänky luonnollisesti tuolloinkin mukana vaikkei sitä näy😄

Ja tältä syksyltä. Kota + tarppi. Pyrin kaiken tavaran laatikoihin pakkaamaan. Oli tavallaan kätevää ku kaikki kuivana pysyi ja helppo laatikoita siirrellä. Varjopuolena että laatikot tavallaan enemmän tilaa vievät kun suorakaiteen muodosta johtuen jää hukkatilaa veneen ja laatikoiden väliin. Nyt syksyllä oli mukana selkänojallinen retkituolikin ja se tulee olemaan mukana myös jatkossa, tuo viihtyisyyttä. Tällä syksyllä joutu ottamaan ylimääräisiä juttuja mukaan ku vähä vaiheessa oli tuplaperämoottorien asennus. Eli mukana oli paljon työkaluja, akkupuukkosaha ja porakone, molemmille oli käyttöä kun parantelin moottorien kiinnitystä reissussa. Akkupuukkosaha oli muuten kätevä polttopuiden teossa paitsi että kulutti paljon virtaa ja siten ihan susi homma. Pitäs joku auton akku olla mukana niin sitten ois järkeä puukkosahaa mukana pitää.

Tuplakoneiden takia jouduin ylimääräisen bensaletkun lisäämään. Nyt tankin voi laittaa keulan ja keskituhdon väliseen tilaan. Se on hyvä juttu ja jää pysyväksi ratkaisuksi.


Mukana myöskin Lidilin aurinkokennolaturi. Hyvä kampe. Ainoa huono juttu ettei sen vedenkestävyydestä tiedä. Jos leirille jätti lataamaan niin jonkun Murphyn lain mukaan homma toimi, eli tuli sadekuuro. Laturi tuntui vähän lataavan jopa pilvisellä kelillä powerbankkia. Jos pilvisellä laturin laittoi suoraa puhelimeen niin känny kulutti enemmän mitä laturi latas. Täytynee jostain kankaasta ommella sadesuoja tai kokeilla viritellä laatikoiden kansista sellainen jotta laturin vois leirissä jättää pysyvästi taivasalla jotta jotain powerbankkia vähä latailisi alvariinsa.Se sitten mikä on turhaa ja mikä ei reissussa on jokaisen oma valinta. Yksi pyyntipäivä oli pieniä sadekuuroja tiheästi ja iltasella kun kodalle palasin niin palelti perhanasti. Ruokavermeet siirsin kodan sisälle ja mietin että kamina punaseksi että jokin inhimmillisyys hommassa säilyisi. Hokasin sitten että onhan mulla perhana vaihtovaattetkin. Alusvaatteista välivaatteisiin ja päälyvaatteetkin vaihdoin kuiviin. Hätä loppu heti. Siirsin ruokavermeet pihalle ja rupesin tranglialla iltapalaa tekemään ku nätti auringonlasku oli ja ilma mukavan lämmin🙂Itselleni ainakin periaate ettei mettään pidä mennä kärsimään. Jos tekee vaikka mieli katsella maisemia, syödä viineriä ja juoda cappucinoa niin silloinhan pitää tehdä niin🙂
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
JyrpäJooseppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Syy 2022
Viestejä: 288

LähetäLähetetty: 04.09.2023 16:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mietiskelin että vois vähä eteenpäin kokeilla kodan päälle laitettavaa camovaatetta. Googlasin myykö kukaan lähistöllä sellaisia niin yllättäen Hakkijalla oli niitä hyllyssä. Niinpä töistä palatessa kävin ku matkan varrella liike oli. Aattelin että homma kannattaa aloittaa sillä että testaa palaako niin ei tule turhaa ommeltua.

Hyvin palaa ja palotapahtuma pysyy ihan itsekseen voimissaan, tuuli pihalla niin tuli jo kiire sammuttamaan ku tuntuu että roihu tulee. Eipä toi camokangas hukkaostos ole kuitenkaan, ainahan noita tarvii jahtihommissa.
Netistä löysin yhden tuotteen jossa maininta tulenkestävästä polyesteristä materiaalina, tilasin kokeeksi yhden 1.5x4m palasen.

Päivällä googlettelin palonestoaineita. Niistä ei ole mitään apua koska käyttötarkoitus on sellainen mikä ajoittain vesisateelle altistetaan, aine vaan huuhtoutuisi pois ja alvariinsa sitä pitäisi lisätä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
JyrpäJooseppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Syy 2022
Viestejä: 288

LähetäLähetetty: 12.09.2023 17:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pitää naftaliinistä nyt kota kaivaa, aikoinaan jäi kesken kun ompelukone ei suostunut ompelemaan kangasta ja kuormausliinaan toisiinsa.

Tuommosen sain ja ihan hyvä ku ei kuitenkaan ois raskinu uutta konetta ostaa kun haluttu malli ois ollu tonnin luokkaa. Sen tuosta koneesta tiedän ettei sitä juurikaan ole käytetty, varmaanki joku Sigerin halvimmasta päästä oleva malli mutta sanoohan sananlaskukin ettei lahjahevosta suuhun pidä katsoa🙂 Pitääpä kokeilla saisko tuolla saumaa aikaiseksi.

Ei vaan oikein muista mihin vaiheeseen jäi kota🤔 Pitäs varmaan kokeilla pystyssä käyttää jotta vähä muisti virkistys. Muistaakseni lähtökohta oli tehdä tiipii-tyyppinen, eli kiinteän kastevaatteen kera ja kaavoissa sovelsin ketjukäyrää. Tais kaavoihin tulla pitkille pinnoille 40mm Lommoa tai käyrää


Tuommosen vanhan kuvan kaavoista löysin, näky olevan vuodelta 2018. Maahan vastaavaan alaosaankin tuli laitettua mutka tai käyrä. Jos ne inkkarit on siellä preerioilla pärjänneet tuolla ratkaisulla ympäri vuoden niin se täytyy olla hyvä juttu😄
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Peltsu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 6630

LähetäLähetetty: 12.09.2023 21:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JyrpäJooseppi kirjoitti:


Tämän syksyn kokemuksiin nojautuen pienessä kodassa lämmönlähteen lämmöntuotto ei ole ongelma. Lämpöä kyllä on riittävästi jos vaan puita kaminassa polttaa, ongelma enneminkin on palotapahtuman kontrolli.

Tuommosen kaminanputken hommasin jossa säätöläppä. Josko sillä saisi paremman kontrollin palotapahtumaan. Pitää vaan putken molempiin päihin adapteri askarrella jotta on yhteensopiva Novan kanssa. Saattaa olla että hommaan joskus Gstoven kaminan joten tuohon putkeen ei kantsi mitään muutoksia tehdä.


Niin ja joo, meinasi unohtua. Toi Nova Stoven kaminahärdelli vaatii piipun yläpäähän tuen ku sovitteet ja raaka-aine ovat mitä lie. Itse reissussa tein puolen litran kaljatölkistä pannan piipun yläpäähän ja rautalangasta kolme kiinnityspistettä. Niistä narut maahan ja kiilat niihin. Ilman tukia saattoi tuulen vaikutuksesta tipahdella piipunpätkiä.


Säätö putkessa on varmastikin jees ja jos polttaa kamina brikettejä, niin korostuu. Se briketti on yllättävän kova sana.

Tuosta viimeisestä kappaleesta....siis piippu piti harustaa ?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JyrpäJooseppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Syy 2022
Viestejä: 288

LähetäLähetetty: 12.09.2023 21:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peltsu kirjoitti:
JyrpäJooseppi kirjoitti:


Tämän syksyn kokemuksiin nojautuen pienessä kodassa lämmönlähteen lämmöntuotto ei ole ongelma. Lämpöä kyllä on riittävästi jos vaan puita kaminassa polttaa, ongelma enneminkin on palotapahtuman kontrolli.

Tuommosen kaminanputken hommasin jossa säätöläppä. Josko sillä saisi paremman kontrollin palotapahtumaan. Pitää vaan putken molempiin päihin adapteri askarrella jotta on yhteensopiva Novan kanssa. Saattaa olla että hommaan joskus Gstoven kaminan joten tuohon putkeen ei kantsi mitään muutoksia tehdä.


Niin ja joo, meinasi unohtua. Toi Nova Stoven kaminahärdelli vaatii piipun yläpäähän tuen ku sovitteet ja raaka-aine ovat mitä lie. Itse reissussa tein puolen litran kaljatölkistä pannan piipun yläpäähän ja rautalangasta kolme kiinnityspistettä. Niistä narut maahan ja kiilat niihin. Ilman tukia saattoi tuulen vaikutuksesta tipahdella piipunpätkiä.


Säätö putkessa on varmastikin jees ja jos polttaa kamina brikettejä, niin korostuu. Se briketti on yllättävän kova sana.

Tuosta viimeisestä kappaleesta....siis piippu piti harustaa ?

Mieluiten pitäs reissut tehdä niin että poltettava löytyy paikan päältä eikä kassista. Muutenkin niin paljon rojua aina matkassa ettei kantsi ylimääräistä ottaa mukaan. Paitsi että pitää joskus ostaa kokeeksi toinen kaminapuhallin, testailla että jos ropellin ottas irti ja pistäs siihen klipsin jotta saa teltan keskisalkoon kiinni ja johdot kaminan päälle tulevaan alumiiniprofiiliin. Sais entisestään tehostettua sitä että sisällä ois tasalämpöistä ilmatilassa kaikkialla.
Tutkin vähä tuota Gstoven säätöläppää, en taida raskia sitä Novaan sovittaa, pitänee apinoida rakenne yhteen rosteriputkeen minkä tein aiemmin. Onpahan sitten Novassa oma säätö.

Nova nyt ei ole erityisen laadukas vaikkakin toimii kaminana ihan hyvin. Putket on vähä mitä sattuu, osa menee paikalleen erittäin väljästi ja osa ei tahdo mennä ollenkaan. Kovemmalla tuulella jos kota kovin heilahtelee niin saattaa putket irrota. Pitänee joskus yhteen putkeen tehdä vähä paremmat kiinnitykset köydelle niin saa helpolla köydet niistä maahan ja kiiloilla sitten vaan maahan kiinni, eipä se niin iso homma ole tai aikaa vievä pistää kolmella narunpätkällä piippu kiinni. Hommanhan sais vältettyä sillä että jättää kodan yläpuolelle laittamatta putkia niin eipä niitä tippuisi. Periaatteessa kaks tai kolme putkea vois jättää pois niin piippu yltäs vähä kodan yläpuolelle. Toisaalta viime reissussa en hokannu että kipinät olis yhtään reikää polttaneet niin pitänee jatkossakin pistää kaikki putket paikalleen jotta mahdollisimman korkealle piipun suu tulisi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
JyrpäJooseppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Syy 2022
Viestejä: 288

LähetäLähetetty: 13.09.2023 20:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kokeilin varsin pystyttää vuosia kesken ollutta kotaprojektia. Palaset on vaan ommeltu yhteen joten huipulle ja alakulmiin laiton kankaan sisään ison mutterin ja nippusiteellä kiinni. Siitä sitten naru. Jo ammoisina aikoina kankaita tuolla lailla liitetty toisiinsa, tosin kankaan sisälle laitettu käpy ja naru siihen kiinni.

Todella tilava sisältä. Näky yks palanen olevan vielä ompelematta, ilmeisesti vetoketjua olen siihen suunnitellut, eli kymmenkulmainen oli tarkoitus tehdä. Ei keskisalossa oikein pituus riittänyt, piti tuolia ja muita väkertää sinne alle.

Ulkoa tuollainen. Saas nähdä. Pitää talvella miettiä mitä tuon kanssa tekis. Ketjukäyrä näytti olevan toimiva juttu. Kangas tuntuisi paremmin pysyvän "ryhdissään".
Olen kertaalleen jo tuon kankaan ommellu tuohon pisteeseen ja kun ketjukäyrän hokasin niin ratkonut palaset erilleen ja ommellut uudella kaavalla kasaan. Saattaa olla kolmas ratkominen edessä koska ideat elää😄 Yläosa yli kahdessa metrissä on täysin hukkatilaa jos kaminakäytössä kota olisi, Sen vois oikeastaan napata pois🤔
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
JyrpäJooseppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Syy 2022
Viestejä: 288

LähetäLähetetty: 14.09.2023 19:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tämmöstä tälläkertaa

Liikkeen mukaan valmistettu tulenkestävä 210D polyesteristä. Kokeilin polttaa ja ei palanut, sulaa reikä vähä niinku laavukankaaseenkin eli kylläpä toi minun käyttöön tarpeeksi turvallinen on. Tässä ku rompetta tullut tilailtua niin hämmästyttävän nopeasti tullu vermeet. Nyt oli paluu todellisuuteen koska 12 päivää meni toimituksessa. Firmalla ( Hylte.fi) on varasto ruottissa ja sieltä noi tuli, se kai selittää miksi aikaa meni. Toisaalta eipä tässä mikään kiire ole ku ens suvena vasta romppeita tarvii.

Tuo saattaisi olla ihan toimiva juttu, vähän tuulta kesyttäisi ja paremmin sopisi maisemaan kun terävät ääriviivat häipyisi. Noin 3.5 metriä menisi kangasta per kulma. Pitänee mietiskellä ja mahdollisesti toteuttaa toi suoja. Kodan huipulle pitäisi salkoon pikkasen jatkoa laittaa jotta vähintään kymmenen senttiä olisi ilmatilaa suojan ja kodan välillä, muuten sateella saattaa vesi tulla kodan kankaasta läpi jos suoja pääsee siihen vastaamaan. Mahollisimman yksinkertaisena pitäisi homma pitää eli kaksi puolikasta ommella ilman mitään vetoketjuja. Puolikkaina sen vuoksi että ois suojaa helpompi sitten soveltaa muuhunkin käyttöön kuin vain kodan suojaksi. Ohutta kuormausliinaa varmaanki kantsis rungoksi laittaa jotta tarvittaessa saa apinan raivolla pingoitettua suojan jotta tuuli ei sitä heiluttele.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
JyrpäJooseppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Syy 2022
Viestejä: 288

LähetäLähetetty: 09.12.2023 11:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

heiluri kirjoitti:
Kyllähän tuo kärysi, oli jotain möhmäskääkin tarttunut varastoinnissa, ja kaffet piti tietysti töräyttää pihahommien lomassa.

Onkos Heiluri päässyt tuota kaminaa reissussa nyt syksyllä testaamaan. Lähinnä kiinnostaisi kuinka korkeus vaikuttaa kun tuon mallin palopesän on korkeammalla kuin monessa muussa kaminassa.
Jakautuuko lämpö paremmin kuin matalammissa malleissa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 35004

LähetäLähetetty: 09.12.2023 11:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Reissu jäi sattuneesta syystä tekemättä mutta pihassa testattuna vaikuttaisi säteilevän mukavasti, Hellsportissa sen verran korkeutta että ainakin yksi jatko piippuun hommattava, heittäisi kipinät loitommalle, tai värkättävä kipinäsuoja.
Jämäkkä kamiina kyllä, miettiä jonkinlainen arina, nyt palaa suoraan tuhkalootassa.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JyrpäJooseppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Syy 2022
Viestejä: 288

LähetäLähetetty: 10.12.2023 11:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

heiluri kirjoitti:
Reissu jäi sattuneesta syystä tekemättä mutta pihassa testattuna vaikuttaisi säteilevän mukavasti, Hellsportissa sen verran korkeutta että ainakin yksi jatko piippuun hommattava, heittäisi kipinät loitommalle, tai värkättävä kipinäsuoja.
Jämäkkä kamiina kyllä, miettiä jonkinlainen arina, nyt palaa suoraan tuhkalootassa.

Pitäisi joskus testata ihan lämpömittarin kaa miten kaminan korkeus maanpinnasta vaikuttaa. Joskus aikoinaan oli puolijoukkueteltassa sissikamina ja tuntu ettei lämpöä ole, alle pölkky ja kamiina korkeammalle. Silloin ainakaan ei juuri mitään muutosta ollut, saattaa tosin johtua siitä kun se sissikamina oli joka tapauksessa alimittainen lämmönlähde sen teltan ilmatilaan.

Saas nähä, lähipäivinä minullekin tulee päivitystä lämpöjuttuihin eli uus kamiina. Pääpaino kestävyydessä, käytön helppoudessa ja tulitapahtuman kontrollissa. Josko toi uus ois sitte se lopullinen kamiina että sillä pärjäis loppuelon Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
skvr
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Jou 2011
Viestejä: 618
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 10.12.2023 21:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minkä kamiinan laitoit?
Monihan kehuu kaminapuhallinta, tiedä sitten miten se kestää noitten lämpöjä kun kunnolla hehkuttaa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JyrpäJooseppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Syy 2022
Viestejä: 288

LähetäLähetetty: 11.12.2023 18:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

skvr kirjoitti:
Minkä kamiinan laitoit?
Monihan kehuu kaminapuhallinta, tiedä sitten miten se kestää noitten lämpöjä kun kunnolla hehkuttaa...

Kaminapuhaltimissa on yleensä pohjassa bi-metallia mikä nostaa puhlaltimen pohjaa jos liian lämmintä. Ihan huippu on puhallin, ainoa ongelma on kuljetus. Käytännössä vaatii jonkun boxin jotta ei hajoa kuljetuksessa.

Gstoven.
Suurin piirtein saman tilan pakattuna vie mitä vanha kamina. Sinänsä jännä ku toi Gstoven painaa vissiin 4kg enemmän vaikka samaa kokoluokkaa. Olettaisin kestävän.
Hetken ennen tilaamista harkitsin pitempää mallia(500mm) mutta arvelin että pitää kerrankin järki säilyttää. Kevät, kesä ja syksykäytössä ainoastaan joten en tarvitse isompaa mallia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
JyrpäJooseppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Syy 2022
Viestejä: 288

LähetäLähetetty: 12.12.2023 23:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aikani tuota Gstoven kamina tutkaillut, jalkojen toteutusta ehkä joskus muokkaan, muuten pätevältä vaikuttaa.


Tahtoo vaan olla sama ongelma mikä miltei kaikissa kaminoissa on, jos ylimääräisiä piipun pätkiä haluaa mukaan niin ne ei mahdu kuljetuksen ajaksi palopesään. Jos kamina ulkopuolella rupeaa ylimääräisiä piipunpätkiä kuljettamaan niin se vesittää lähtökohdan, eli pienehköön tilaan menevän kamina.

Miksihän valmistajat eivät piippuja tee esim kahteen eri halkaisijaan jotta pienempi mahtuisi isomman sisään kuljetuksen ajaksi. Yks väliadapteri vaan puoliväliin piippua jotta isomman ja pienemmän putken saa yhteensovitettua. Tuollaisella systeemillä palopesään piippujen määrän sais tuplattu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... , 11, 12, 13  Seuraava
Sivu 12 Yht. 13

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com