OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

hyvä moottorisaha?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 98, 99, 100 ... 140, 141, 142  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26217

LähetäLähetetty: 11.05.2022 11:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hyvin kulkee rossipyöräki akulla,,,,,
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2969

LähetäLähetetty: 11.05.2022 12:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen kokeillut nykyaikaista akkusahaa, mutta en metsässä. Ihan näppärä peli kun ei tarvitse kiskoa käyntiin. Esimerkiksi raksalle mainio peli, samoin pihapiirissä tapahtuvaan puuhasteluun. Mutta valitettavasti hankintakustannus on liian suuri useamman akun kanssa ja teho/paino suhde polttomoottoria huonompi, joten toistaiseksi en pidä kilpailukykyisenä vaihtoehtona metsään.

Eikä siellä metsässä tarvitse tukkipuuta vetää poikki yhtenään. Sama se sille puun koolle on. Vai kestääko akku maagisesti moninkertaisen määrän pienempien puiden kanssa? Kyllä minun logiikalla se ketjun pyörittäminen kuluttaa akkua joka tapauksessa jokseenkin yhtälailla, varsinkin kun harvassa akkusahassa riittää ylipäätään voima painattaa, eli kuormittaa kunnolla. Ja siellä tukkimetsässäkin suuri osa sahausajasta on karsintaa, joten melko risusavottaa loppuunsa sahalle sekin.

Ja itse asiassa ainakin minulla saha laulaa määrällisesti kaikkein eniten pienmpien puiden kanssa. Isolla puulla tehdään kaatosahauksen yhteydessä monesti melkolailla muutakin jumppaa, kun esimerkiksi kuusikossa tahtoo olla oksat takertuneet sen verran yhteen, että siinä saa välillä painia tosissaan, jotta puun saa kaatumaan haluttuun suuntaan. Karsinnan jälkeen oma hommansa tehdä joku nippu rungoista jne. Pientä puuta saa napsia nilkasta poikki, karsii vetämällä itseen päin, eli aikaa ei kulu hangessa kahlaamiseen ja rungon voi heittää pinoon samoilta jalansijoilta. Vähän isomman kanssa kaataa pari kolme nippuun, karsii rungot mennessään, puolivälistä poikki ja latvukset karsii taas vetämällä ja nippu on valmis. Eli kyllä minulla ainakin saha laulaa ajallisesti kaikkein eniten niiden puiden kanssa, joissa käsittely on tarpeeksi kevyttä ettei sitä tarvitse pitää erillisenä työvaiheena. Ison puun kanssa toisinaan nurin työntäminen on oma paininsa ja kasaus omansa, hangessa vielä sen verran raskastakin, että joutuu puhaltamaankin tuon tuosta. Kaikki tuo ylimääräinen on suoraan pois sahausajasta. Mutta harvoimpa tuota tukkihommaa tosiaan enää nykyään sahalla tehdään isommissa määrin.

Tuo on muuten itselle aika vieraan kuuloinen taktiikka, että karsisin pikkusahalla erikseen. Itsellä käytössä 550xpg mark 2 ja minusta se on parhaimmillaan juuri karsinnassa. Hyvä kiihtyvyys ja papu riittää kunnolliseen pyyhkäisykarsintaan. Löytyy myös 193 stihl ja echon 2511 wes, mutta kyllähän niillä menee karsinta sellaiseksi turaamiseksi. Joka oksaa joutuu sahaamaan, kun huskulla riittää tosiaan että vain pyyhkäisee läpi ja sahahan liukuu rungon päällä, niin eihän sitä tarvitse käsin kannatella juuri ollenkaan. Nuo pikkusahat on näppäri auton kontissa pieniin satunnaisiin tarpeisiin tai vaikka nuolukivien asennuksiin, kun kantomatka on 95% käytetystä ajasta. Nuo voisin korvata akkuvehkeellä, jos päästäisiin samoihin tehoihin ja painoihin sekä lähellekkään samaan hintahaitariin. Mutta esimerkiksi echossa yli kilowatin teho, alle 3.5kg paino työkunnossa ja alle 400€ hinta, niin en ihan heti keksi sillekkään kilpailijaa akkusahojen puolelta. Msa 300 akku painaa jo suunnilleen saman mitä echo ilman terälaitetta ja maksaa saman verran.

Raksalle on verraton peli, kun voi surutta käyttää sisätiloissa eikä tarvitse nykiä käyntiin. Ja kai se menisi kahdella akulla, jos kulkee vaikka traktorilla metsätöissä ja saa koneessa ladattua koko ajan toista akkua. Itsellä ei ole tuollaisia vehkeitä eikä senssejä missä onnistuisi jatkuvasti ladata. Ja näin laiskalle liian töisevää kävellä joka "tankillisen" jälkeen takaisin autolle akun vaihtoon. Eikä kyllä olisi rahaa investoidakkaan. Saha + 2 akkua maksaa 2 sahan hinnan ja vastineeksi saa painavamman sahan, jos puhutaan samoista tehoista. Ja mitä hyötyä saa? Ei haise, mutta ei minua häiritse haju normaali sahassakaan, etenkään pienkonebensalla. Ei ääntä? No ketjuääni on joka tapauksessa ja joka tapauksessa kuuntelen radiopeltoreilla jotain työn ohessa. Ei tankkaus tarvetta? Teräketjuöljyn vaatii sekin ja akku pitää vaihtaa uusissakin suunnilleen samaan tahtiin mitä tankata polttomoottoria tai tiuhemmin. Halvempi käyttää? Ehkä voi olla, mutta hankintakustannuksen ollessa tuplat ja ainaki oman sahauksen ollessa kuitenkin sen verran vähäistä, että ei jää kyllä säästön puolelle vaikka molemmat olisi käytössä 20 vuotta. Muutama viikko vuodessa, niin ei siinä kyllä polttomoottorisahakaan konkurssiin vie sama mitä se pienkonebensa maksaa. Ei tarvitse nykiä käyntiin? No se olisi pieni etu, mutta ei minusta muiden miinusten väärti. Ja teho/paino suhde on akkusahoissa huonompi.

Eli minä sanon toistaiseksi akkusahoille ei kiitos metsätöihin. Ei sinällään mitään akkuvehkeitä vastaan. Kaikki käsityökalut on jo akuilla. Porakoneet, sirkkelit, rälläkät, mutterimopot ym. Samoin akuilla on lehtipuhallinta, pensasleikkuria, trimmeriä jne. Imurina on robotti ja pihallekin pitäisi vaihtaa leikkuri robotiksi. Mutta minusta akkusahat ei vielä nykyään vedä vertoja polttomoottoreille metsätöissä, joten saavat vielä jatkaa kehittelyä ennen kuin minä vedän ostohousut jalkaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EIVA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Maa 2013
Viestejä: 2957
Paikkakunta: Itä-Suomi

LähetäLähetetty: 11.05.2022 13:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei taitaisi metsuri vielä tämänhetken akkusahoilla saada voita leivän päälle makkarasta puhumattakaan. Tankillinen normi metsurin hommissa riittää n. tunniksi max tunti ja vartti, 6-7 tankillista päivässä taitavat sahata.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15262

LähetäLähetetty: 11.05.2022 14:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aika vähissä taitaa olla metsurit nykyään, Ponsse ja Komatsu (mun IBC-konttien toimittaja) tekee pienempiä koneita niin puunkorjuu sujuu nykytrendienkin mukaisesti (kuka muuten on kuunnellut Metsäradiota, "Hyvää iltaa, metsien miehet".)

Oma ura on aika konttorirottapainotteinen, sahankahvoissa roikkunut lähinnä tilanteen sanelemana. Ja lähinnä polttopuu tavoitteena, isommistakin puista. Stihlin 020 tuli ostettua kun anoppilassa oli jo tuollainen, kun "muutettiin omilleen" ja oli sahalle tarvetta niin tuollainen tuli ostettua. Onhan siinä puutteensa, pieni tankki, lyhyt laippa ja ketju. Täällä missä nyt kuritetaan kuusistoa on ollut aikanaan lehmilaidun, piikkilankaa on kerätty aika paljon pois, ja paikoin vissiin naputeltu lankaa nauloilla kiinni puihin. Pikkutilhin ketju ei juuri tuollaisista kosketuksista tykkää, eikä kivistäkään, meno hyytyy sadasta nollaan aika pian. No, oppiipa viilaamaan, ja ketjut on halpoja.

Kun tänne asetuttiin ja katseltiin puita, "potilaita", niin tuli aika selkeä kuva että pitää olla isompi saha. Vaimon vanha luokkakaveri pyörittää koneliikettä pöndellä, pistin vaimon ostamaan isomman sahan ("suosi paikallista yrittäjää"). "Iso husku ja ainakin 15 tuuman laippa". Ajattelin että tulisi edes lämpökahvat mutta vaimo nuukaili, saattoi saada asiantuntevaa opastustakin, tuli sitten 353 husku 15 tuuman laipalla. On vastannut odotuksia. Hiukan raskas karsiessa mutta poikkisahaus on yhtä juhlaa. Viime kesänä pätkin hedelmätarhan tieltä kaadettuja puita, osa oli niin paksuja ettei mahtuneet ruuviin, piti pätkiä ja halkoa kirveellä ja kiilalla. Saha söi purua hienosti. Mutta pikkutilhillä pätkin rankakuorman, ja jokusen omankin rungon.

Anoppilan perinnönjako saatu finaaliin. Yhdellä metsäpalstalla oli tietoimitus, ihan järkevä, tulee vaan jonkun verran pinopuuta. vajaa kymmenen tukkimäntyä ja pikkupuita päälle. Pahimmassa tapauksessa noi joutuu tekemään kaikki polttopuuksi, ei ehkä ihan pikkutilhin työmaata.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fspitz
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1286
Paikkakunta: Pirkanmaa

LähetäLähetetty: 11.05.2022 16:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sawaho onko Jobu uimurikaasarilla, sellaisella tuli poikasena sahailtua. Embarassed Paino oli n. 11kg
_________________
Minkä sanoin sen voin myös perua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Oskari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2004
Viestejä: 4181

LähetäLähetetty: 11.05.2022 19:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:


En itse pidä tuota makitaa kyllä mitenkään erikoisena, en metsään veisi.

Pihapuunkaatajat käyttävät jo laatuakkusahoja todella paljon varsinkin kiipeilykaadoissa.


Mietitäänpä akkuporakoneiden kehitystä, taitaa olla jo ammattikäyttäjistä vähintään 95% akkukoneilla.

Pikkurälläkät, mutterimopot jne, akulla ainakin reissuporukoilla.

Kehitys kehittyy, ei auta.


Hinta-laatusuhteessa akkukamppeista Makita on aika liki kärkeä, aika paljon noita kaikkia on ollut työkäytössä.
Joo kamppeet kehittyy, esim akkurälläkkä kun nyt on hiiliharjaton moottori, noitakin moni kehuu, vaan kun aletaan rälläköimään niin kesyhän se on, vaikka 1mm kivi on paikoillaan. Kehityskaari noissakin nyt pitkä. Mikä tekee ketjusahan kohdalla sen paremman muutoksen?
Akkuporakone, no joo mutta työkäytössä pikkureikä ja joskus, vaan jos aletaan vaikka metallipalkkiin painamaan 13mm reikiä ja ainevahvuus vaikka 7mm niin eipä noita akkuporkoneita enään kukaan ota käteensä.
Ketjusaha akkukäyttöisenä, vaikkapa sen huonon Makitan tilalle Stihl?
Latureita 2 vähintään, akkuja 6kpl vähintään, autoon inventteri, mitä lysti kustantaa?
Siihen verrokiksi polttomoottori ja lähdetään sahaamaan metsään?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sawaho
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Hel 2021
Viestejä: 581
Paikkakunta: Pori

LähetäLähetetty: 11.05.2022 20:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Edesmenneen appiukon Jobu oli niitä viimeisiä Jobuja ja kalvokaasuttimella. Taitaa olla lähes uudenveroinen, kun putsailin sisukset purun töhkästä. Jos metsäajoneuvon reitti käy ahtaaksi, Jobulla syntyy tilaa.. Olen kyllä sahannut uimuri-Jobulla 70-luvulla. Söi pirusti tulppia, muuten toimiva sekin.

Vielä siitä Echon käynnistä. Tuli tuettua paikallista konekauppiasta ja ostettua sellainen, varsinainen nuhapumppu, mutta vieläkin ihailen se dieselmäistä käyntiä, oli asento mikä tahansa. Kaupungin ulkotyöosasto hankki myös samanlaisen Echon, mutta jo toisena päivänä se kiikutettiin remonttiin, kun ei suostunut käymään. Kun kysyin kauppiaalta vikaa, hän vilkaisi ympärilleen, ettei ainakaan kaupungin sahureita ole kuulolla ja totesi: "Tein sille päivän mittaisen remontin, oli nimittäin turvakahva naksahtanut päälle ja sehän pätkäisee sytytyksenkin, heehheeh, tulevat pian uudestaan Laughing
_________________
Etsi raittiin ilman rajaa, se on mennyt metsään..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16577
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 11.05.2022 20:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oskari kirjoitti:
valmet 412s kirjoitti:


En itse pidä tuota makitaa kyllä mitenkään erikoisena, en metsään veisi.

Pihapuunkaatajat käyttävät jo laatuakkusahoja todella paljon varsinkin kiipeilykaadoissa.


Mietitäänpä akkuporakoneiden kehitystä, taitaa olla jo ammattikäyttäjistä vähintään 95% akkukoneilla.

Pikkurälläkät, mutterimopot jne, akulla ainakin reissuporukoilla.

Kehitys kehittyy, ei auta.


Hinta-laatusuhteessa akkukamppeista Makita on aika liki kärkeä, aika paljon noita kaikkia on ollut työkäytössä.
Joo kamppeet kehittyy, esim akkurälläkkä kun nyt on hiiliharjaton moottori, noitakin moni kehuu, vaan kun aletaan rälläköimään niin kesyhän se on, vaikka 1mm kivi on paikoillaan. Kehityskaari noissakin nyt pitkä. Mikä tekee ketjusahan kohdalla sen paremman muutoksen?
Akkuporakone, no joo mutta työkäytössä pikkureikä ja joskus, vaan jos aletaan vaikka metallipalkkiin painamaan 13mm reikiä ja ainevahvuus vaikka 7mm niin eipä noita akkuporkoneita enään kukaan ota käteensä.
Ketjusaha akkukäyttöisenä, vaikkapa sen huonon Makitan tilalle Stihl?
Latureita 2 vähintään, akkuja 6kpl vähintään, autoon inventteri, mitä lysti kustantaa?
Siihen verrokiksi polttomoottori ja lähdetään sahaamaan metsään?


Juu kyllä makitaa pidän hyvänä kamppeena ainakin pulttipyssy-akkupora akselilla, tuo sahamalli jäi stihlin vastaavasta todella kauas....

Akkurälläköissä on huimia eroja, työkäytössä hilti, makita, hikoki,bosch, panasonic ja milwaukee nyt ainaki mitä on ja eroja löytyy. Taisi panasonic olla tehokkain käytössä.....


Valtaosa alle 15mm reikiä kyllä meillä tehdään akkukoneilla, kunnon koneilla ei mitään kipua.... Varusteluhommissa m8 jenkaa energiansiirtoketjuille tehdään 6mm pelliin paljon päivittäin.

Stihlillä taitaa olla 5 eri sahamallia jos ei enemmän, harrastelijasta ammattilaitteeseen eli ei kaikki stilitkään ole mitään kaksisia.


Jännä homma että täällä kaikki on ammattimetsureita ja tekee vähintään kymppituntista päivää tukkipuuta kaataen....

-eläkeläismökkiläinen, ajankulua, hyötyliikuntaa omalta mökkitontilta poltinpuita tehden pikkuhiljaa, välillä kahvia keitellen ja hiljaisuudesta nauttien pärjää 40min sahausajalla vallan mainiosti....
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peltsu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 6472

LähetäLähetetty: 11.05.2022 20:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
Oskari kirjoitti:

Hinta-laatusuhteessa akkukamppeista Makita on aika liki kärkeä, aika paljon noita kaikkia on ollut työkäytössä.


Juu kyllä makitaa pidän hyvänä kamppeena ainakin pulttipyssy-akkupora akselilla, tuo sahamalli jäi stihlin vastaavasta todella kauas....


Hinta-laatusuhde ei kerro muuta ku että ihminen on tyytyväinen ostokseensa. Kukapa sitä omaa haukkuis.

V-loppu mettässä, Makitan akkusaha matkassa tyyliin "ei tarvita kirvestä". Oltais palelluttu jos mulla ei ollu mukana isoa fiskarsia. Arvosana Makitan ketjusahalle tontin ulkopuolella on "turhake". 20 cm kelo nurin, kaksi saumaa eli kaksi pölkkyä ja latva ja se oli siinä.

No senverran kuitenki löysä että sahuri on kirvesmies ja sanoi että sillä se päivän pärjää ku on akkuja. Mettään noita ei kannata kantaa koska ampiainen tekee tuon saman ja varttikuution polttopuita sen lisäksi. Tankillisella.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2969

LähetäLähetetty: 11.05.2022 21:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei kannata jatkuvasti vetää sitä ammattimetsuri tai tukkipuu korttia sieltä esiin. Menkää sinne metsään ja kokeilkaa niitä erilaisia sahoja. Kuten sanoin ei siellä tukkipuiden kanssa saha ole juuri sen kovemmilla mitä ihan rankasavotassa. Tulee ihan olematon määrä sahauksia missä tulee joku pidempi yhtäjaksoinen sahaus puun katkaisemiseksi. Sama homma onnistuu vaikka pokasahalla, joten menee ihan millä tahansa konesahallakin, kun antaa terän tehdä työn eikä painata tukehduksiin. Eli täysin turha argumentti sahojen vertailissa höpöttää että pärjää jos ei lähde tukkimetsään. Minä ottaisin sahat vertailuun ennemmin karsinnassa. Jaksaako mennä pyyhkäisemällä vai joutuuko joka oksaa sahaamaan. Ja miten akku / tankillinen kestää karsinnassa. Ne yksittäiset katkaisut sahaa tosiaan vaikka sillä pokasahalla, joten niille on turha laittaa kovin suurta painoarvoa.

Ja se ammattikortti. Taas mennään perse edellä puuhun. Ammattimies tekee läpi vuoden hommia, mutta ei monikaan ammattimies tee kovin pitkää päivää sahatessa. Työteho laskee, joten moni tekee esim. 6h päivää. Toki se 6h on heti tehokasta toimintaa ja saha laulaa. Mutta mikä on todennäköisempi tilanne? Kuinka paljon suomessa on yksityisiä metsän omistajia? Aika paljon. Kuinka iso osa asuu aivan oman metsän vieressä? No ei läheskään yhtä moni. Eli on paljon metsänomistajia, jotka asuu kaupungissa ja omistavat jonkun metsätilkun kotipaikkakunnalta, mokkipaikkakunnalta tai vastaavasta sijainnista. Matkaa on herkästi 100km tai enemmän. Keväthän on optimaalista aikaa polttopuun tekoon, joten herkästi realimaailman tilanne on se, että vuosittain ajellaan muutaman viikonloppuna sinne oman metsän luo tekemään niitä polttopuita ja samalla jonkin sortin metsänhoidollista harvennusta. Jos ajat useamman 100km tekemään hommia viikonlopuksi, niin kyllähän vehkeet pitää olla sellaiset millä saa sitten tehtyä niitä hommia. Metsässä ollaan herkästi se 10h päivä ja tuurilla saha voi laulaa lähes saman mitä ammattimiehellä sen 6h päivän aikana. Mutta jos se polttopuun teko reissu maksaa jo polttoaineessa yhden 50€ ja vaatii aikaa viikonlopun, niin minä ainakin haluan saada valmista puuta aikaan kunnollisen läjän enkä yhtä runkoa ja loput ajasta menikin akkua lataillessa. Tilanteita on toki erilaisia, mutta tuo on arki realiteetti todella monelle työikäiselle metsänomistajalle. Esimerkiksi meidän metsissä vaari on ainut kuka asuu lähellä, muilla matkaa 100km tai enemmän, eli kaikki sahan sarviin kykenevät joutuu kulkemaan kauempaa ja silloin olisi syytä saada jotain aikaan, kun tullaan tekemään. Ja vastaavasti vaari asui myös yli 100km päässä silloin kun oli vielä itse sahaushommissa mukana. Omassa tuttavapiirissä vastaava tilanne on yli 90% metsää omistavista, joten tuo on aika tyypillistä arkirealismia tänä päivänä, kun porukka asuu pääosin kaupungessa ja valtaosa metsästä on edelleen siellä maaseudulla.

Myyntipuun tekee ponsset, mutta kyllä moni metsänomistaja edelleen tekee harvennusta omissa metsissä polttopuu tarpeiksi. Kyllä sekin homma käyttää iha eri malliin kunnollisella sahalla. 201 stihl on kova peli, mutta ei nuo 50 kuutioiset ammattisahatkaan mitenkään ylikokoisia ole polttopuuhommaan. Kyllä se karsiminen käyttää nätisti, kun papu riittää. Ja samalla sahalla saa pukilla pätkittyä rangat klapimittaan näppärästi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peltsu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 6472

LähetäLähetetty: 11.05.2022 21:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Valto. kirjoitti:
Minä ottaisin sahat vertailuun ennemmin karsinnassa. Jaksaako mennä pyyhkäisemällä vai joutuuko joka oksaa sahaamaan.

Myyntipuun tekee ponsset, mutta kyllä moni metsänomistaja edelleen tekee harvennusta omissa metsissä polttopuu tarpeiksi. Kyllä sekin homma käyttää iha eri malliin kunnollisella sahalla. 201 stihl on kova peli, mutta ei nuo 50 kuutioiset ammattisahatkaan mitenkään ylikokoisia ole polttopuuhommaan. Kyllä se karsiminen käyttää nätisti, kun papu riittää. Ja samalla sahalla saa pukilla pätkittyä rangat klapimittaan näppärästi.


Tuon kyllä allekirjoitan eli ampiaisella joutu joka oksan sahaamaan erikseen poikki. Tosin se on helppoa ku ketju kiertää eikä tarvi laipan tyvellä mennä oksalle vaan pyhkäsee kärjellä. Mutta jos miettii aiempia niin voima on voimaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koheltaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 5447

LähetäLähetetty: 05.07.2022 19:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli ostettua Jonsered 2238 moottorisaha joka on periaatteessa sama kun Husse 130. Teräketjuöljyn syöttö on aika isolla ja säiliö tyhjä paljon ennen bensan loppumista, en löytänyt säätöä joten vinkkejä miten saan öljynsyöttöä pienemmälle?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jussi72
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Jou 2004
Viestejä: 1629

LähetäLähetetty: 05.07.2022 20:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koheltaja kirjoitti:
Tuli ostettua Jonsered 2238 moottorisaha joka on periaatteessa sama kun Husse 130. Teräketjuöljyn syöttö on aika isolla ja säiliö tyhjä paljon ennen bensan loppumista, en löytänyt säätöä joten vinkkejä miten saan öljynsyöttöä pienemmälle?


Säätö pitäis löytyä joko sieltä laipan takaa öljyreikien vierestä tai sahan pohjasta terälaipan vierestä. Tämä siis noin yleensä sahoissa joissa on säätö. Kaikissa ei ole, niin silloin on vaan ostettava sitä oikeaa sitkeää teräketjuöljyä. Stihlissä 201 menee hyvin tankillinen bensaa ja vielä on öljyä jäljellä. Mutta joskus oli teräöljy loppu ja tuuppasin 10w-40 moottoriöljyä, niin öljy loppui paljon ennen bensaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koheltaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 5447

LähetäLähetetty: 05.07.2022 20:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei näkynyt säätöä ja öljy jotain sitkoista teräöljyä joka riittää vanhassa Jonsered 2036:ssa 1.5 tankillista. Pitää ottaa syöttölaite käteen ja laittaa joku suutin/kuristin johonkin kohtaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Repunkantaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Maa 2022
Viestejä: 420

LähetäLähetetty: 05.07.2022 20:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koheltaja kirjoitti:
Tuli ostettua Jonsered 2238 moottorisaha joka on periaatteessa sama kun Husse 130. Teräketjuöljyn syöttö on aika isolla ja säiliö tyhjä paljon ennen bensan loppumista, en löytänyt säätöä joten vinkkejä miten saan öljynsyöttöä pienemmälle?


Ootko kattonu Jonsered 2238 manuaalista tai periaatteessa husse 130 manuaalista onko siinä edes säätöä. Sen verran on pienet mallinumerot että isosti epäilen että edes löytyy. Käyttö ja öljyn syöttö mitoitettu siten että ei ole tarkoitettu että sahataan tankkia kerralla ja ennen seuraavaa käyttöä on kuitenkin valuttanut teräketjuöljyn säiliön tyhjäksi ja jos bensaa on jäänyt tankkiin sekin on haihtunut. Kannattaa säilyttää jossain ämpärissä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 98, 99, 100 ... 140, 141, 142  Seuraava
Sivu 99 Yht. 142

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com