OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Sorsastus 20xx
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 83, 84, 85 ... 183, 184, 185  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
kannibaali
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Huh 2014
Viestejä: 1679

LähetäLähetetty: 27.05.2021 17:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viljan hinta tulee monikymmenkertaistumaan. 😄
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 27.05.2021 17:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

timoson kirjoitti:
Jos koko vesistö mihin ruokittu jos menee metsästyskieltoon olisi melko brutaali. Voisi ituhipit alkaa levitellä tosiaankin jyviäVery Happy
Eikös ituhippien jäljiltä löydy viljelysjätettä jorpakoista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
timoson
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Kes 2012
Viestejä: 1160
Paikkakunta: Eteläinen p-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 27.05.2021 19:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lähinnä meinasin että jos oikein ympäristön suojelijat ottaa asiasta kopin niin äkkiäkös on lutakko suojeltu kun viikon vievät viljaa.
Ja rannikon kilpakumppanit savustaa naapuripassit tyhjäksi Very Happy
_________________
Ei italialaisen voittanutta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mettäkala
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2014
Viestejä: 1888
Paikkakunta: SuomiFinland

LähetäLähetetty: 27.05.2021 22:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lyrurus kirjoitti:
Mä tunnen täältä Keski-Suomesta tarkemmin pari isompaa vesialuetta, ja toiselle alueelle MMM:n ja mettäkälan esittämä kritiikki sopii hyvin, ja toiselle alueelle ei ollenkaan.

Se vesialue, mihin se sopii sijaitsee Keski-Suomen pohjoispuoliskolla, mutta en viitsi tarkentaa. Siellä kuitenkin perinteinen sorsastus on vielä jotenkuten mahdollista.

Se vesialue, mihin se taas ei sovi, on tämä kaupungin lähellä oleva vesistö. Täällä kaupungin kupeessa käytännössä kaikki sorsabiotoopit on joko rauhoitettu tai ranta-asutuksen takia mahdottomia metsästää. Täällä käytetään pikkuruokintoja houkuttelemaan sinänsä runsaslukuiset sorsat niille vähille alueille, joissa niitä voi vielä metsästää. Tiedossani ei ole yhtään tehoruokintaa, mutta esimerkiksi minulla on (luonnonvesissä) useampia pisteitä, mihin vien silloin tällöin puoli ämpäriä evästä ja näillä saadaan linnut norkoilemaan halutuilla alueilla. - Heinäsorsien verotus sinänsä on vähäistä. Olen arvioinut, että se on syyskannasta 2-5%. Siihen haarukkaan se sattuu. Ja sorsakanta on pysynyt vakaana ja hyvänä. Tavit ja haapanat ovat vähentyneet, koska niiden pesimäpainopiste on siirtynyt pohjoisemmas, mutta toisaalta kanadanhanhikanta on hiljalleen vahvistunut.

Ja mahdollinen ruokinnalta-ampumiskielto ei oikeastaan vaikuta minun puuhailuuni millään tavalla. Sitten ei vain ammuta ruokintapisteiltä. Ei kai siinä sen kummempaa ole.


Tälle pitää kyllä nostaa hattua, jos toimii noin hyvin siinä kaupungin kupeessa. Harva malttaa oikeasti pitää tuollaista verotusta jatkuvasti. Kiinnostaa kysyä tuosta paikasta, varmaan siis Päijänteestä puhutaan, että millainen trafiikki siinä on muuttoaikaan, niin pyytäjien kuin sorsien osalta? Jotenkin olen antanut itseni ymmärtää, ettei muuttoparvet niin herkästi takerru ruokinnoille, kun eivät kerta kaikkiaan tiedä niiden sijainteja? Paikallinen pesivä kanta on mitä on, mutta pysääkö muuttoparvia?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lyrurus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Jou 2004
Viestejä: 1953
Paikkakunta: Muurame

LähetäLähetetty: 27.05.2021 23:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei ole kyse Päijänteestä, kun en siellä metsästä. - Parhaaseen muuttoaikaan sorsia näkyy niin pirusti, että pikkuruokinnat menettää merkityksensä. Parvet syövät pelloilla ja satunnaisesti tyhjäävät jonkun ämpäriruokkijan ruokintapisteen. Viimeisenä muutamana vuonna sorsia ei ole minun mielestä muuttoaikaan ammuttu oikeastaan ollenkaan. Ainakaan pauketta ei ole kuulunut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12183

LähetäLähetetty: 28.05.2021 03:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lyrurus kirjoitti:
Ja mahdollinen ruokinnalta-ampumiskielto ei oikeastaan vaikuta minun puuhailuuni millään tavalla. Sitten ei vain ammuta ruokintapisteiltä. Ei kai siinä sen kummempaa ole.
Ehkä sittenkin vaikuttaa. Tuohan riippuu siitä, miten kyseinen kielto kirjoitetaan. Kielletäänkö nimenomaan ruokinnalta pyynti, vai ruokinnan hyödyntäminen pyynnissä. Kyllä kieltämässä ollaan kaikki ravintohoukutin, karhunpyynnin tapaan. Menee muuten sorsanpyynti vaikeaksi... ei ole huoletonta heilurin luomupyyntikään enää.

Tuohan ei ole missään määrin lopullista tekstiä, mutta noissa mudoissa ei lentoreiteiltä ammuta jos reitti suuntautuu ravintohoukuttimelle.
Jopa riistapellot, pienetkin olisi kiellettyjä, ihmisen perustamina. Heilurinkin sopii toivoa, ettei riistapeltoja ole hänen luomuvesillään sorsien lentomatkan päässä, voi olla matkalla riistapellolle.

Noinhan se tuppaa menemään karhujenkin pyynnissä.

Tällä hetkellä sanamuodot on tällaisia:
Lainaus:
MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN ASETUS RAVINTOHOUKUTTIMEN KÄYTÖN KIELTÄMISESTÄ VESILINTUJEN METSÄSTYKSESSÄ METSÄSTYSVUOSINA 2021–2024

Lainaus:
olisi käynnistää kokeilu, jossa kiellettäisiin ravintohoukuttimen hyödyntäminen vesilintujen metsästyksessä kolmen vuoden määräajaksi.

Lainaus:
maa- ja metsätalousministeriön asetuksella kiellettäisiin vesilintujen metsästyksessä ravintohoukuttimen hyödyntäminen kolmen vuoden määräajaksi. Vesilintujen metsästyksessä olisi kiellettyä käyttää viljanjyviä tai mitä tahansa ihmisen perustamaa houkutinta, joka perustuu vesilintujen käyttämään ravintoon, jos tarkoituksena on vesilintujen houkuttelu sen avulla pyyntitarkoituksessa.

Lainaus:
Suomessa pesivien riistavesilintukantojen suojelemiseksi maa- ja metsätalousministeriön asetuksella kiellettäisiin vesilintujen metsästyksessä ravintohoukuttimen hyödyntäminen kolmen vuoden määräajaksi. Vesilintujen metsästyksessä olisi kiellettyä käyttää viljanjyviä tai mitä tahansa ihmisen perustamaa houkutinta, joka perustuu vesilintujen käyttämään ravintoon, jos tarkoituksena on vesilintujen houkuttelu sen avulla pyyntitarkoituksessa.

Lainaus:
1 § Asetuksen 1 §:n 1 momentissa säädettäisiin kiellosta, että vesilintujen metsästyksessä ei saa käyttää ravintohoukutinta. Säännöstä tulisi tulkita siten, että vesilintujen metsästyksessä olisi kiellettyä käyttää viljanjyviä tai mitä tahansa ihmisen perustamaa houkutinta, joka perustuu vesilintujen käyttämään ravintoon, jos tarkoituksena on vesilintujen houkuttelu sen avulla. Tällaisia ovat viljanjyvien lisäksi muun muassa eräät muut viljelykasvit. Niitä ei saisi hyödyntää vesilintujen metsästyksessä siten, että vesilintu ammutaan tällaiselle ruokintapaikalle tai vesilintu totutetaan käymään tällaisella paikalla ja metsästetään vesilinnun kulkureitillä tällaisen paikan lähiympäristössä. Kielletystä vesilintujen ravintohoukuttimen käytöstä jäisi todennäköisesti pieniä määriä viljaa tai muita jälkiä maastoon, joiden perusteella metsästyksen valvonnassa voitaisiin todeta, onko metsästyksessä hyödynnetty ravintohoukutinta


Huomatkaa boldattu kohta, aika pienellä viljamäärällä saadaan sabotoitua jahtia, jopa lavastettua kielletyksi. Taskullinen viljaa mukana passipaikoille riittää...

Lainaus:
Niitä ei saisi hyödyntää vesilintujen metsästyksessä siten, että vesilintu ammutaan tällaiselle ruokintapaikalle tai vesilintu totutetaan käymään tällaisella paikalla ja metsästetään vesilinnun kulkureitillä tällaisen paikan lähiympäristössä. Kielletystä vesilintujen ravintohoukuttimen käytöstä jäisi todennäköisesti pieniä määriä viljaa tai muita jälkiä maastoon, joiden perusteella metsästyksen valvonnassa voitaisiin todeta, onko metsästyksessä hyödynnetty ravintohoukutinta.

Lainaus:

Tukikelpoisia riistalaitumia ja pienialaisia riistapeltojen kaltaisia peltoja voitaisiin tulkita viljeltävän myös vesilintujen metsästystarkoituksessa. Niitä ei saisi hyödyntää vesilintujen metsästyksessä siten, että vesilintu ammutaan tällaiselle pellolle tai vesilintu totutetaan käymään pellolla ja metsästetään vesilinnun kulkureitillä tällaisen pellon lähiympäristössä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12183

LähetäLähetetty: 28.05.2021 03:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä tuo kielto tuollaisenaan vaikuttaisi jokaisen vesilinnun pyytäjän pyyntiin.
Sen kokemuksen valossa, mikä vastaava kielto vaikuttaa kaikkeen karhun pyyntiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jahtireppu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Huh 2005
Viestejä: 3240

LähetäLähetetty: 28.05.2021 09:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Siinä on kyllä vihreille oivat keinot lopettaa koko sorsanjahtuu. Eihän tuommosta pitäisi sallia missään nimessä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lyrurus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Jou 2004
Viestejä: 1953
Paikkakunta: Muurame

LähetäLähetetty: 28.05.2021 10:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ovat ehdottamassa aika jyrkkiä rajoja. Siellä Birdlife puhuu Pitkäsen suulla. Ovat tienneet, ketä kannattaa painostaa. (Muuten olen sitä mieltä, että ... ja niin poispäin.)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 28.05.2021 10:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ollari kirjoitti:
Kyllä tuo kielto tuollaisenaan vaikuttaisi jokaisen vesilinnun pyytäjän pyyntiin.
Sen kokemuksen valossa, mikä vastaava kielto vaikuttaa kaikkeen karhun pyyntiin.


Mitä tuo haittaa? Ei pyydä siellä missä viljaa kylvetty veteen. En jaksa uskoa että kukaan kehtaisi alkaa kikkaileen ja nakkeleen viljaa toisten kiusaksi. Jos jossain sellainen meininki, niin parempi vaan ettei kukaan pyydä mitään. Laittaa vaikka rauhoitukseen koko alueen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 28.05.2021 10:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jahtireppu kirjoitti:
Siinä on kyllä vihreille oivat keinot lopettaa koko sorsanjahtuu. Eihän tuommosta pitäisi sallia missään nimessä.


Ei vihreitä hihhuleita paljon maastossa näe että tuskin ongelmaa. Ikinä ei ole ollut mitään ongelmia niiden kanssa. Nehän asuvat etelän kaupungeissa, että aika harmittomia ovat käytännössä.

Tästä välittyy kyllä melkoinen hätä himoruokkijoilta/lahtaajilta kun hommaa ollaan lopettamassa. Tuohon on kolmen vuoden kokeilu niin ehdottomasti kannattaa kokeilla ja katsoa mikä vaikutus.


Viimeinen muokkaaja, JSP pvm 28.05.2021 10:38, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KHaivula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Kes 2013
Viestejä: 2882

LähetäLähetetty: 28.05.2021 10:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JSP kirjoitti:
Ollari kirjoitti:
Kyllä tuo kielto tuollaisenaan vaikuttaisi jokaisen vesilinnun pyytäjän pyyntiin.
Sen kokemuksen valossa, mikä vastaava kielto vaikuttaa kaikkeen karhun pyyntiin.


Mitä tuo haittaa? Ei pyydä siellä missä viljaa kylvetty veteen. En jaksa uskoa että kukaan kehtaisi alkaa kikkaileen ja nakkeleen viljaa toisten kiusaksi. Jos jossain sellainen meininki, niin parempi vaan ettei kukaan pyydä mitään. Laittaa vaikka rauhoitukseen koko alueen.


Mistä voit tietää onko joku kylvänyt viljaa veteen? Kyllä antipatiat metsästäjiä kohtaan ja kaunat porukan sisällä on sen verran suuret että en pitäis mitään mahdottomana.

Edelleenkään en sano juuta tai jaata tässä kieltoasiassa, mutta rajoitusta määrittävät lait pitää kyllä laatia huolella, koska siinä menee pesuveden mukana helposti kyllä kaikki.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12183

LähetäLähetetty: 28.05.2021 10:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JSP kirjoitti:
Ollari kirjoitti:
Kyllä tuo kielto tuollaisenaan vaikuttaisi jokaisen vesilinnun pyytäjän pyyntiin.
Sen kokemuksen valossa, mikä vastaava kielto vaikuttaa kaikkeen karhun pyyntiin.


Mitä tuo haittaa? Ei pyydä siellä missä viljaa kylvetty veteen. En jaksa uskoa että kukaan kehtaisi alkaa kikkaileen ja nakkeleen viljaa toisten kiusaksi. Jos jossain sellainen meininki, niin parempi vaan ettei kukaan pyydä mitään. Laittaa vaikka rauhoitukseen koko alueen.
Mistä sinä voit tuolla kulkiessa tietää mihin sitä viljaa on kylvetty? Jonkun hehtaarin kosteikolla ei tarvi moneen kohtaan viljaa laittaa, kun käytännössä joka lintu siellä voidaan katsoa houkutelluksi viljalla. Isommissa vesissä sitä viljaa kuskaa veneellä aika moneen paikkaan, jos sabotaasiin haluaa alkaa. Mutta et usko että lintuväessä olisi tällaiseen halua tai kykyä?

Kyllä se on karhun pyynnissä huomattu, miten äärettömän hankalaa täysin lain kirjaimen mukainen jahti on, vaikka kuinka yrittäisi.
Aina on pelko persiissä, mistä sitä evästä löytyy karhulle.

Käytännössä karhua jahdataan aina riskillä, varmuutta ei voi olla.


Viimeinen muokkaaja, Ollari pvm 28.05.2021 10:39, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KHaivula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Kes 2013
Viestejä: 2882

LähetäLähetetty: 28.05.2021 10:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JSP kirjoitti:
Jahtireppu kirjoitti:
Siinä on kyllä vihreille oivat keinot lopettaa koko sorsanjahtuu. Eihän tuommosta pitäisi sallia missään nimessä.


Ei vihreitä hihhuleita paljon maastossa näe että tuskin ongelmaa. Ikinä ei ole ollut mitään ongelmia niiden kanssa. Nehän asuvat etelän kaupungeissa, että aika harmittomia ovat käytännössä.


Taisipa birtlaiffin porukka yhteen väliin kulkea srosanavauksessa tutkimassa jahtaajien reppuja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12183

LähetäLähetetty: 28.05.2021 10:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JSP kirjoitti:
Ei vihreitä hihhuleita paljon maastossa näe että tuskin ongelmaa. Ikinä ei ole ollut mitään ongelmia niiden kanssa. Nehän asuvat etelän kaupungeissa, että aika harmittomia ovat käytännössä.

Eli jos etelän vesilintupaikat sabotoidaan, niin eihän se meitä haittaa täällä pohjoisessa Shocked Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 83, 84, 85 ... 183, 184, 185  Seuraava
Sivu 84 Yht. 185

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com