OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Merilinnustus loppuu keväällä!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6267
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 16.12.2005 10:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo, seuraavaksi loppuu mehtikananpyynti Ylä-Lapissa Wink . (Tai sitten saamelaisjärjestöt onnistuu lobbauksessaan ja se säilyy ja hyvä tietenkin niin. Harmi vaan, että meillä muilla ei ole minkäänlaisia vastaavia EU:n patistuskeinoja, siellä kun tuntuu olevan aivan turha selittää jonkun asian kuuluvan suomalaiseen kulttuurin, lähinnä nyt pyyntikulttuuria tarkoitan. En minä tässä saamelaisalueitten asukkaita kateile, vaan toivon, että myös muualla asuvien mielipiteet otettaisiin samassa mittakaavassa huomioon.)
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
karkeakarvainen
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 55

LähetäLähetetty: 16.12.2005 10:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Sekä näädällä että mäyrällä on
suuri merkitys aseettomille luonnonharrastajille
luontoelämysten kannalta.


Monikohan aseeton luonnonharrastaja on päässyt näkemään näädän, no ehkä telkänkoloa rassatessaan on häätänyt pentuja pihalle. Mäyrä on sitten useimmiten raatona tien varressa ellei jopa jää bongausreissulle kiitävän luontoharrastajan auton alle. Suuret ovat luontoelämykset.

Kyllä se näädän löytyminen pitkän jäljen päässä on sitä luontoelämystä, ja siihen tarvitaan useimmiten myös luonnon tuntemusta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mehtamies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Hei 2004
Viestejä: 227
Paikkakunta: Pohjois-Karjala

LähetäLähetetty: 16.12.2005 11:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Suomi irti eu:sta!!! Twisted Evil
_________________
Kyllä tämä sade tästä vielä pakkaseksi muuttuu,leuka rintaan ja kohti uusia vastoinkäymisiä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20242
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 16.12.2005 11:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vaan voiko tehdä myös jotain muuta kuin valittaa?


Otetaan nyt vaikka tuo jokin aika sitten uhannut loukkustandardi, joka kaatui EU:ssa muutama viikko sitten.


Standardithan ovat monasti mambojamboa, joista ei homma ihan kertalukemalla kirkastu. Täällä palstalla tuo uhkaava standardi purettiin kuitenkin luettavaan muotoon jo elokuussa.

http://www.eralle.net/forum/viewtopic.php?t=14498


Erittäin yllättäen tuo direktiivi kuitenkin meni nurin EU:n käsittelyssä ja rauta- ja loukkupyynti saa Suomessa jatkua entisellään. Olisiko ollut sittenkin niin, että joku poliitikko näki tilaisuuden ja tajusi ”suomennetusta tekstistä”, että tämän asian läpimeno korventaa pahasti 300 000 jahtimiestä ja jos sen torjunnasta saa pisteitä itselleen kaapattua, niin aina parempi. Direktiivin torpeedoinnista kun tuskin nokkiinsa ottaa kukaan ja tavallista kansaa se ei kiinnosta pätkääkään. Eli selvästi Erälle.net oli taas merkittävän torjuntavoiton takana Smile.

Ainakin itse uskon oheisenkaltaisella toiminnalla päästävän parempaan lopputulokseen, kuin esimerkiksi Kairikkoa, SML:ää, MKJ:tä, Rhy:tä tai noiden henkilöstöä parjaamalla. Ainakaan itse en uskalla sanoa, paljonko nuo kaverit tekevät nimenomaan sitä korvaamatonta kulissientakaista työtä.


Olisi kiva tietää taustoja millä:
Loukkupyyntistandardi kaatui
Kevätlinnustusta on saatu jatkettua tähänkin asti
Hirvihommien "EU-lihantarkastajavaatimus" kaatui
jne.

Itse en usko, että nuo ihan itsellään on torjuuntuneet.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Merilinnustaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3408
Paikkakunta: Hanko

LähetäLähetetty: 16.12.2005 12:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

piki kirjoitti:
Repe...en kyllä itsekkään kannata sitä ajatusta, että pesiviä lintuja keväällä metsästetään.

Syksyllä on ihan eri juttu...sillon katsellaan, missä niitä olis metsoja..teeriä ym. saalistettavina.

Eiköhän sovita, että antaa luonnonkin lisääntyä rauhassa? Muutenhan kanta loppuu tykkänään.


Ensinnäkin otetaan meidän alueet esimerkiksi, totuus on ettei täällä ammutta ainuttakaan pesivää lintua kevätlinnustuksen aikaan. Ajankohta manner-Suomessahan on 10.4 - 21.5, Ahvenmaalla kausi alkaa vielä aikaisemmin.

Ja pesiväksi luen linnun jolla on pesä ja on hautoma puuhissa, elikkä meidän tapamme linnustaa ei jätä pesiä tyhjiksi. Tapoihin on aina kuulunut ampua urospuolisia saalislintuja, sehän on jopa laissa määritelty asia... Naaraita ei sattuneista syista ammuta, koska se olisi kuormasta syömistä. Poikkeuksena on alli joita on ammuttu molempia sukupuolia, johtuen kenties runsaasta lukumäärästä.

Emme linnusta keväällä sellaisilla luodoilla joilla on pesintää, ainoastaan uloimmilla ulkoluodoilla. On paha verrata merilintujamme kanalintuihin, elinympäristöt ja lukumäärät ovat ihan erinlaiset, jos ei Suomessa oltaisi metsiämme raiskattu (kanalintujen näkökulmasta) niin voisi olla että kuten vanhoina hyvinä aikoina, myöskin kanalintuja pyydettäisiin keväällä. Täällä merilinnut voivat hyvin, niitä uhkaavat enemmänkin samat asiat kuin ihmisiäkin saasteet ynnä muut jutut joita voitaisiin aikuisten oikeasti yrittää vähentää, eikä ostella ulkomailta lisää saastekiintiöitä...

Kerrottakoon että itse olen hoitanut merilintulaskentoja yhdellä meidän alueista tuollaiset nelisen vuotta, sen jälkeen kun vapaa kevätlinnustus ilman kiintiöitä kiellettiin, on ollut havaittavissa jopa pikkaisen taantumista (huippu oli tuossa muutama vuosi sitten, olisko luonto nytten korjaamassa ylitiheitä kantoja), ei mitään merkittävää mutta joissakin määrin (laskennat suoritetaan joka vuosi suunnileen samaan ajankohtaan, samoja reittejä noudatten). Isoisä joka hoiti riistanhoitajan tehtäviä 40:tä vuotta on kertonut että hänen olleessaan nuori ei esm haahkoja ollut läheskään näin paljon, ulkosaaristossa kylläkin muttei sisäsaaristossa. Tämä selittyy kenties joiltain osin sillä työllä mitä on panostettu riistanhoitoon, lintulaskentoihin jne.

Pitää joku päivä soitella kavereille tuonne Ahvenmaalle ja kysäistä että miten menee.. On tainnut olla mukava viikko, alkuviikosta tuli selväksi että nuuskan myynti kielletään A:maalla ja nytten vielä viedään kevätlinnustus.. Eikä taida enää autta heille muuta kuin perustaa ihan oma saarivaltio jos haluavat säilyttää edes vähänkään itsenäisyyttä ja päätäntävaltaa
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Tinurien Kirkkoherra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Hei 2004
Viestejä: 2262

LähetäLähetetty: 16.12.2005 14:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Metsästäjäkunta on kyllä todella pulassa nyt ja tulevaisuudessa ellei asioille tehdä jotakin. Ongelmana on heti se, että jäsenistä valta osa on vanhoja kääpiä, joiden ohi aika on jo ajanut. Sama heijastuu etujärjestöissämme, ei tule uusia hulluja ideoita, kun ei ole päätä millä niitä kehittää. Mielikuvituksettomat dinosaurukset heiluvat kaveritapaamaisesta toiseen.
Vastarinta taas satsaa tulevaisuuteen, nyt jo tekevät työtä kovalla ja tehokkaalla kamppanjoinnilla tulevaisuutta silmällä pitäen. Eli kivisadetta on luvassa...
Miksi kadulla ei tule vastaan mainoskylttiä jossa olisi erähenkinen, todellinen kuva metsästyksestä ja tehokas iskulause(animalian kamppanja on kieltämättä ollut oivallinen). On aivan turha kamppanjoida metsästäjien ja metsästävien sukulaisten keskuudessa, tietoa pitäisi viedä suurelle yleisölle! Ei lehdistö meistä oikeaa kuvaa yleisölle luo. Mutta me vaan seisomme ja mölläämme ja annamme niiden tehdä työn jotka eivät asiasta mitään tiedä. Etujärjestöt ovat kuitenkin avainasemassa!
Kairikolle kenkää, nuorennusleikkaus koko organisaatioon. Johtoon mies joka lähempänä 30 kuin 40 ikävuotta. Jos tuloksia ei kolmessa vuodessa tule niin kenkää taas ja uusi mies tilaan. Joku klovni, joku joka ei kunnioita ketään vana ajattelee vain härkäpäisesti metsästäjien etuja. Peliä se on, röyhkeydellä ne muutkin hommansa hoitaa.

Menenpä takaisin rivimetsästäjien nukkuvana kerhoon. Crying or Very sad
_________________
...saadakseni lopettaa. Moron poro!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Tinurien Kirkkoherra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Hei 2004
Viestejä: 2262

LähetäLähetetty: 16.12.2005 14:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lisätäkseni vielä että kuinka moni ei metsästäjä, jolla ei ketään harrastajaa edes tuttava piirissä, tietää haavakkohirvien jäljitys työstämme, raivotauti epidemien ehkäisystä, riistanlaskentaan pistämästämme panoksesta jne. jne.
_________________
...saadakseni lopettaa. Moron poro!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Perdiz
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 884
Paikkakunta: Mehtän puolella

LähetäLähetetty: 16.12.2005 15:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

...ei muuta kuin joukolla äänestämään vihreä presidentti Suomen niemelle...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jinok
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 2816
Paikkakunta: Kuusamo

LähetäLähetetty: 16.12.2005 16:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No sehän se oiski viimen isku tälle mettästykselle toi vihree pressa Evil or Very Mad Crying or Very sad
_________________
-Rottajalaka prkl!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
Kettu
***


Liittynyt: 13 Huh 2004
Viestejä: 6328
Paikkakunta: Avohakkuu

LähetäLähetetty: 16.12.2005 16:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Höh! En löytänyt kuin yhden EU vastaisen presidenttiehdokkaan. No sehän tarkoittaa, että sitä sitten äänestetään. Torjuntaan koko rintamalla ja sopivia vastahyökkäyksiäkin on tehtävä. Vanhan rajan taakse EI vetäydytä!!! Lahtisen kanssa olen eri mieltä siitä, että miten lähipiiriin vaikuttaminen tuottaa tulosta. 300 000 ihmisen lähipiiriin kuuluu jo kaikki suomalaiset. Tässä työssä pitää olla leppymätön ja jakaa positiivista sanomaa metsästyksestä. Positiivisia tekoja täytyy harrastaa. Tinuripappi on oikeassa siinä, että metsästysjärjestöjen tulee kampanjoida ja naamat pitää vaihtaa, koska koko porukka on ihan jähmettynyttä. Edustajamme tulee olla nykyaikaisen dynaaminen, keskustelukykyinen, mutta leppymätön ja peräänantamaton. Metsästyshän kuuluu luontoharrastajan perustaitoihin siinä missä kalastus ja marjastuskin.

Lintujen kevätmetsästys ei syö laarista muuta kuin vihreiden propagoijien tahallisen virheellisissä julkilausumissa. Tähän meillä pitää aina kysyttäessä olla yhdensuuntainen oikea vastaus. Sama pätee moneen muuhunkin virheelliseen väitteeseen. Olisiko ideaa palstalla seuraavalle aiheelle: "Metsästys faq" ja / tai "metsästystä koskevat virheelliset väittämät ja oikeat vastaukset niihin". Minä voisin olla oikeiden vastausten antaja Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Yahoo Messenger
Merilinnustaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3408
Paikkakunta: Hanko

LähetäLähetetty: 16.12.2005 17:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tinurien Kirkkoherra kirjoitti:
Lisätäkseni vielä että kuinka moni ei metsästäjä, jolla ei ketään harrastajaa edes tuttava piirissä, tietää haavakkohirvien jäljitys työstämme, raivotauti epidemien ehkäisystä, riistanlaskentaan pistämästämme panoksesta jne. jne.



Tästähän kehkeytyy kiinnostava keskustelu, vielä puuttuu se kukkahattutäti/lintujen suojelia joka latelisi meille populistisia argumentteja metsästystä/kevätlinnustusta vastaan... Jos kukaan luki (jaksoi lukea) laittamani linkin ( Näkökulmia ja faktoja kevätmetsästyksestä-osio) Birdlifen sivuilta, niin voi todeta että on melkein pelottavaa kuinka tarkasti vastustajat ovat tehneet läksynsä ja sitten kirjoittaneet tekstinsä haluamallansa tavalla...

En väitä että kaikki heidän tietonsa on huuhaata, totean vain sen, että tekstissä asiat on tulkittu heidän asiansa eduksi. Tämä taas on väärin, koska ei esm pohjoisen metsästäjä, tai tavallinen kansalainen voi saada koko kuvaa asiasta. Ja niin kauan kun meidän puolelta ei saada vastaargumetteja "eetteriin" niin tulemme kaikessa hiljaisuudessa häviämään kaikki nämä meille elintärkeät asiat.

Ruotsissa tilanne on nykyään sellainen, että heti kun joku metsästyksen vastainen järjestö laukoo järjettömyyksiä, niin niihin vastataan asiallisella lasunnolla viralliselta taholta, viimeistään seuraavana päivänä... Näin kaikenmaailman animalia-kampanjat pysyvät aisoissa...

Nämä metsästyksen vastaiset järjestöt, käyttävät melkein kaikki samaa hyväksi todettua lobbaus-taktiikka.. Nämä kierot ulkomailta opitut taktiikat toimivat kuin "junanvessa" suomalaista päättäjää kohti, hän uskoo sen mitä kerrotaan kun ei ole kukaan väittämässä vastaan... Tärkeää olisi siis saada meillekin pelkkä PR-osasto, ja uudet kasvot huolehtimaan siitä että suhteet suuren yleisöön olisivat kunnossa...

Luulisi tällä metsien ja tuhansien järvien kansalla olevan aina metsästykseen liityvät asiat hyvällä mallilla, voisimme elellä täällä nauttien tästä hienosta elämäntavasta, kukin tyylillään mutta aina riistaa kunnioittaen...

Tuosta "tinurin" mainitsemasta jutusta sen verran aiheeseen liittyvästi että Birdlifen sivuilla meidän tekemä työ tunnustetaan, mutta se on taas käännetty meitä vastaan:

Lainaus:
Riistanhoito ei riipu kevätmetsästyksestä

* Riistanhoito on jatkunut muualla Suomessa, vaikka kevätmetsästys on lopetettu. On äärimmäisen epätodennäköistä, että kevätmetsästyksen lopettaminen lopettaisi riistanhoidon nykyisellä kevätmetsästysalueella. Metsästäjät toki ymmärtävät riistanhoidon merkityksen myös syysmetsästyssaaliin turvaamisessa.

* Riistanhoito on jatkunut esimerkiksi Satakunnan riistanhoitopiirissä, joka lopetti kevätmetsästyslupien antamisen jo vuosia sitten.

* Pönttöjen tekeminen ja maapetojen pyynti jatkuvat yhä myös Merenkurkussa, missä saaristolaiset eivät ole enää pitkään hyväksyneet kevätmetsästystä, ja missä se on ollut kielletty jo vuosikymmeniä.

_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Merilinnustaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3408
Paikkakunta: Hanko

LähetäLähetetty: 16.12.2005 17:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kettu kirjoitti:
Olisiko ideaa palstalla seuraavalle aiheelle: "Metsästys faq" ja / tai "metsästystä koskevat virheelliset väittämät ja oikeat vastaukset niihin". Minä voisin olla oikeiden vastausten antaja Very Happy


Mä varastan ton idean sulta "Kettu", odotellessani VIP-osion lanseeramista voisin vääntää tuosta artikkelin, ensimmäinen osa olisi " Harhaluulot kevätlinnustuksesta", muut voisivat peesata sitten artikkeleillaan omista mieluisista metsästysmuodoista.. Ajatelkaa millainen arvo tuollaisella teoksella voisi olla näinä päivinä ja tulevaisuudessa.. Aika innovatiivinen kaveri tuo "Lahtinen", vaikuttaa aina vaan paremmalta idealta tuo VIP-corneri..
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Kettu
***


Liittynyt: 13 Huh 2004
Viestejä: 6328
Paikkakunta: Avohakkuu

LähetäLähetetty: 16.12.2005 17:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Merilinnustaja kirjoitti:
Kettu kirjoitti:
Olisiko ideaa palstalla seuraavalle aiheelle: "Metsästys faq" ja / tai "metsästystä koskevat virheelliset väittämät ja oikeat vastaukset niihin". Minä voisin olla oikeiden vastausten antaja Very Happy


Mä varastan ton idean sulta "Kettu",

Sopii. Pölli vain. Häivyn sunnuntaina maasta viikoksi, mutta kun palaan, väsään minäkin vastineeni johonkin virheelliseen metsästystä koskevaan väittämään. Kevätmetsästyksestä en tosiaankaan kykene antamaan vastauksia, joten se on jonkun muun heiniä. Periksi ei kuitenkaan anneta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Yahoo Messenger
Repesorsa
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9356
Paikkakunta: Sieltä

LähetäLähetetty: 16.12.2005 17:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sensuroitu
_________________
I'm back!


Viimeinen muokkaaja, Repesorsa pvm 18.01.2006 23:20, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20242
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 16.12.2005 17:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kettu kirjoitti:
Lahtisen kanssa olen eri mieltä siitä, että miten lähipiiriin vaikuttaminen tuottaa tulosta.


Nyt en kyllä käsittänyt kommenttia, mutta ei kai se haittaa.



Oman näkemykseni mukaan Birdlife koittaa, ja on koittanut jo vuosia, saada jonkinlaisen ”Virallisen Valtiollisen Lintujärjestön” leimaa, joka ohjaa mielipiteitä ja antaa lausuntoja mediaan. Käsittääkseni näissä ”luontojärjestöissä” on erittäin päteviä ja korkeastikoulutettuja ihmisiä, joilla kynä luistaa erittäin sujuvasti. Tämän lisäksi he käyttävät mediaa ja järjestelmää erittäin tehokkaasti hyväkseen.


Vähintä, mitä metsästäjä voi omassa lähipiirissään tehdä, on aina vähintään sivulauseessa rinnastaa Vihreät, Luonnonsuojeluliitto, Bird Life, EVR, Kettutytöt yms. järjestöt samaan lokeroon. Vakavastiotettavuutta tavoitteleviin huhhahhei-väen järjestöihin kannattaa aina kytkeä varjo näistä pimeän puolen alan liittymistä.


Sen sijaan oikeasti työkseen metsästysasioita hoitavien kannattaa varmaan keskittyä toimimaan siellä, missä päätöksiä valmistellaan. Eikä niinkään sitomaan työpanostaan näiden äärijärjestöjen kanssa nahinointiin tai vaikkapa yleisönosastokirjoitteluun.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
Sivu 3 Yht. 8

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com