OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

"Kaikki etelä-Suomen hirvet pitäisi tappaa"
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
kossu_88
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 10 Elo 2005
Viestejä: 105

LähetäLähetetty: 18.11.2005 10:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mielipiteet on kuin persreikä jokaisella on omansa Very Happy
_________________
heh
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
hirvenkasvattaja
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 35

LähetäLähetetty: 29.11.2005 15:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

veetee: 'Kuule, siellä raivatulla taimikolla oli nimenomaan pihlajoita sekä koivuja seassa. Hyvä että oli, sillä rauduskoivuja jättämällä vielä sain siitä ihan kunnollisen sekametsätaimikon.' Typerintä mitä taimikossa voi tehdä, on jättää sinne lehtipuuta hirvelle. Tätä oppia jakavat lähinnä 'RH-piirit', mutta vakavasti otettavilta metsäammattilaisilla on kokemusta täysin päinvastaisesta, kaikki joutava pois ja metsät aina mahdollisimman avonaiseksi, siellä ei hirvi viihdy.

Lahtaaja: jos hirvestäjät joutuisivat maksamaan harrastuksensa kaikki todelliset kulut, puuha loppuisi ja korveutuisi ammattimaisella lahtaamisella, kannatan jälkimmäistä, sillä harrastelu on käytännössä osoittautunut tehottomaksi ja paikoin suorastaan kiusanteoksi.

Sarma, sulla tuo mielikuvitus sitten lentää. En tunne metsiä omistavasta tuttavapiiristäni ainoatakaan, joka olisi puuttunut MS:jen jäsenvalintoihin. Oma havaintoni on, että seurojen jäsenvalinnoista päättää pieni äänekkäin poikkeuksetta maaton porukka, joka ei halua uusia lihanjaolle. Metsä-alan lehdistä Ruotsin tilanne on minulle tuttu. Enkä voi kuin ihmetellä sitä Seppo Havun muutaman vuoden takaista kampanjaa, jossa ajettiin Suomeen ~10kpl/1000ha hirvitiheyttä.

Selitä sarma tämä juttu mulle a:sta ö:hön: 'Muistuttaisin nyt vielä kerran siitä että metsästäjät eivät auta luonnonvaraisia eläimiä lisääntymään vaan eläimet hoitavat tämän homman ihan itse. Metsästäjät voivat enintään vähentää eläimiä ja siinäkin heidän osuutensa on enemmän toteuttava kuin päättävä rooli.' Mut älä kerro kukista ja mehiläisistä. Metsästäjät päättävät, hakemalla kaatolupia, istumalla RHY:ssä ja RH-piirissä. Maanomistajalla ei ole kuin mitätön puheoikeus.

Sarma, jos seura myy hirven pystyyn, niin miksi siitä ei osaa tilitettäis maanomistajille, esimerkiksi hirvivahinkojen korvausten omavastuuosuuden kuittaamiseksi?

Käytä sarma vähän järkeä. Jos hirvestyksen hinta olisi todellisten kustannusten mukainen, niin nykyinen seuratoiminta olisi katkolla. Etkö tajua, etten hyväksy nykyisessä ilmaiset maat-hirven myynti-kuviota. Älä nyt ihan tosissasi ala ALV:tä ja veroja tilittämään mulle. Mulle riittää, että hirvankasvatus tekee nollatulosta, mutta nyt se on maanomistajille pahasti tappiollista, ymmärrätkö sarma?

Sarma, Metsästyslehteä en pidä metsänuudistamisen viimeisenä sanana. Tutustu uudistamiseen, ennen kuin tulet siitä lisää kertomaan.

Sarma, tää oli paksuin juttu: 'Sellainenkin asia kannattaa nykyaikana muistaa että hirvikannan romahduksen aikaansaaminen vaikkapa salametsästystä suosimalla voisi helposti johtaa Keski-Euroopassa suomalaisen puun ja siitä tehtyjen tuotteiden ostoboikotteihin, mites sitten suu pannaan? En usko että UPM, Stora Enso & Co lähtisivät tuossa tilanteessa riskeeraamaan omia myyntejään vaan ne kylmästi joko lopettaisivat puunoston Suomesta tai rusertaisivat tällä verukkeella ostohinnan niin alas että vastaavaa ei ole aiemmin koettu. No, uuden metsäverotuksen aikana tämä ei välttämättä ole akuutti päänsärky mutta pinta-alaverotuksessa tämä olisi ollut aika tyly tilanne.' Jotain tajuntaa laajentavaa veressä?

Paavo: hyönteis- myyrä- ja hirvituhojen laajuuteen voi ihminen vaikuttaa valinnoillaan.

Jos metsien käsittely ei miellytä, niin menkää toki kertomaan siitä seurojenne maanomistajille. Ja hyvänä vinkkinä, ostakaa metsää ja toteuttakaa sellaista metsätaloutta kuin haluatte.

Voisko joku perustella mulle sen Vajavaaran 70000-80000 elukan talvikannan. Kertoi tiheyden olevan silloin 2.5-3kpl/1000ha. Metsästäjät ja metsäammattilaiset muuten laskevat hirvitiheyden eri tavalla: metsästäjät käyttävät koko maapinta-alaa ja jälkimmäiset metsä- ja kitumapinta-alaa. tällä tapaa tulee huomattavia eroja lukuihin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16694

LähetäLähetetty: 29.11.2005 16:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mene hyvä mies suorittamaan metsästystutkinto ja tule hirvitalkoisiin mukaan. Hyvin sinä kyllä osaat kirjoittaa, se on kyllä myönnettävä. Kun tekstiäsi lukee, niin aistii sen, että näppistä ei hivellä sormenpäillä, vaan se saa kunnon iskuja.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Paavo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Hei 2004
Viestejä: 2855

LähetäLähetetty: 29.11.2005 18:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin se on kaksipiipuinen juttu tuo lehtipuiden jättäminen taimikkoon. Sillä voidaan estää todellakin hirven tulo taimikkoon. Mutta jos seudulla kaikki siivoavat taimikkonsa lehtipuista on tuho aivan varma, eivät edes karkotteet estä nälkiintyvää hirveä. Eikä sillä muutaman männyntaimen katkaisulla ole mitään merkitystä, kun taimia on reilusti. Meillä päin ei juuri näe katkaistuja männyntaimia kun muuta purtavaa on riittävästi. Koko riistanhoitoyhdistyksen alueella ei ollut tehty kuin yksi hirvituhokorvaushakamus viime vuonna.

Lisäksi lehtipuilla on maaperää parantava vaikutus, joka on erittäin tärkeää nykyään. Se korvaa muutaman katkaistun männyntaimen pidemmällä tähtäimellä moninverroin.

Täysin käsittämätöntä vaatia jonkun eläimen hävittämistä, kun siihen ei Suomen allekirjoittamien kansainvälisten sopimusten mukaan ole edes mahdollista.

Kuitenkin jonkun vaarantuneen eläimen takia voidaan panna koko metsätalous Suomessa seis. Esim. metso on tästä hyvä esimerkki ja metsätalous on ottanut tämän uhan vakavasti.

Jälleen kerran luonnonsuojelusta on ollut hyötyä metsästäjille.

Muista hirvenkasvattaja luonto ottaa aina omansa, sille et voi sinä eikä kukaan muukaan mitään. Jos se ei ole hirvi se on joku muu joka vie. Ja kuitenkin eläin jota vastaan niin hyökkäät on pronssisijalla tässä nakertelussa.

Tietysti iso ja näyttävä tuhoaja on helppo nimetä.

Kuitenkin metsäsnuudistustavalla voidaan vaikuttaa näihin kaikkiin ratkaisevasti. Kaikki on kiinni valinnoista.

Toisen etu on toisen tappio. Kun vastassa on mahtava teollisuus ja pieni puuntuottaja, ei ole vaikeaa kuvitella kenen etu pannaan näyttävästi näkyville.

Laajat tieteelliset tutkimukset ovat sellaisia joihin tulee suhtautua hyvin kriittisesti, ainakin sellaisiin jotka joku taho on rahoittanut ja jotka on saatu tukemaan omia toimiaan ja jotka tukevat reilusti tuottavaa toimintaa. Usein näille tutkimuksille on asetettu joku tavoite joka tulee saavuttaa. Ja tavoitteen tulee palvella rahoittajaansa. Näin se homma valitettavasti menee.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Paavo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Hei 2004
Viestejä: 2855

LähetäLähetetty: 29.11.2005 18:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pahus soikoon, kun unohtuivat kasvitaudit tuosta listasta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtaaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Maa 2004
Viestejä: 2693
Paikkakunta: EU:n maakunta

LähetäLähetetty: 29.11.2005 19:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hirvenkasvattaja kirjoitti:

Lahtaaja: jos hirvestäjät joutuisivat maksamaan harrastuksensa kaikki todelliset kulut, puuha loppuisi ja korveutuisi ammattimaisella lahtaamisella, kannatan jälkimmäistä, sillä harrastelu on käytännössä osoittautunut tehottomaksi ja paikoin suorastaan kiusanteoksi.


Joo, bensa on ilmaista, samoin aseet ja patruunat puhumattakaan ajasta.
Ja ilmaisiahan ne luvatkin on joilla maksetaan hirvien tekemät vahingotkin.

Lienetköhän ihan torvi? Metsästäjät ei tuo hirviä metsiin, ihan itsestään ne lisääntyvät. Oletko laskenut sitä määrää minkä verran metsästäjät tekevät
talkootyötä hirvenpyynnissä? Suomessa on muistaakseni n. 100 000 hirvimiestä. Jos nämä ovat neljänä viikonloppuna metsässä, 8h/päivä, niin kokonaistuntimäärä on 6 400 000 tuntia, eli noin 3200 miestyövuotta/vuosi.
Ja ei riitä vielä nämä tunnit, aikaa menee muuhunkin, tornien pystytykseen ym. puhumattakaan omalla kustannuksella tapahtuvaan ampumaharjoitteluun, koirankoulutukseen ym. ym.
Mikä ammattimainen lahtaus? Kyllä se paras tietotaito löytyy edelleen metsästäjiltä. Vai ajattelitko perustaa Suomeen uuden ammatin, hirventappaja? Saattaisi tarvita melkoisen monta ammattimiestäkin pitämään hirvikantaa kurissa. Puhumattakaan siitä että pitäisi olla teurastajat, lihanleikkaajat ja vielä vetomiehetkin erittäin.
Käytännössä tarvittavien miesten määrä olisi lähellä nykyistä, mikäli saalis hyödynnettäisiin, ja ajateltaisiin hoitaa homma eettisesti ja eläinsuojelullisesti oikein.

hirvenkasvattaja kirjoitti:

Sarma, sulla tuo mielikuvitus sitten lentää. En tunne metsiä omistavasta tuttavapiiristäni ainoatakaan, joka olisi puuttunut MS:jen jäsenvalintoihin. Oma havaintoni on, että seurojen jäsenvalinnoista päättää pieni äänekkäin poikkeuksetta maaton porukka, joka ei halua uusia lihanjaolle.


Ehkä kohdallasi on poikkeus... Yleensä tilanne taitaa olla toisin.

hirvenkasvattaja kirjoitti:

Sarma, jos seura myy hirven pystyyn, niin miksi siitä ei osaa tilitettäis maanomistajille, esimerkiksi hirvivahinkojen korvausten omavastuuosuuden kuittaamiseksi?


Yleensä mo:lle annetaan lihaa... Ja toisaalta myös mo:lla on käytännössä aina mahdollisuus liittyä porukkaan, ja myydä saamansa lihat jos on niin rahalle ahne.

hirvenkasvattaja kirjoitti:

Käytä sarma vähän järkeä. Jos hirvestyksen hinta olisi todellisten kustannusten mukainen, niin nykyinen seuratoiminta olisi katkolla. Etkö tajua, etten hyväksy nykyisessä ilmaiset maat-hirven myynti-kuviota. Älä nyt ihan tosissasi ala ALV:tä ja veroja tilittämään mulle. Mulle riittää, että hirvankasvatus tekee nollatulosta, mutta nyt se on maanomistajille pahasti tappiollista, ymmärrätkö sarma?


Mene prkl porukkaan äläkä kitise, näätpähän mitä homma on.
Tunnut unohtavan muuten kokonaan hirviluvista saatavat tulot joilla korvataan taimikkotuhot suurelta osin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16694

LähetäLähetetty: 29.11.2005 19:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Toisaalta jos alkaa metsästämään hirviä, niin ei voi enää syytellä/osoitella ketään ja joutuu nielemään kaiken kiukun. Toisaalta ymmärrän kyllä hirvenkasvattajaa kaikesta huolimatta. Meillä seuran alueella nuo hirvien aiheuuttamat vahingot on niin pieniä, ettei niitä edes huomaa, jos ei etsimällä etsi. Taitaa tuo hirvien määrä olla sopiva alueella, kun kukaan ei valita ja talvehtivia hirviä on vähän. No, se on meidän onni, ettei kukaan kiukuttele meille ja vaadi vaikkapa Saksalaista tänne ongelmaa ratkomaan.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hirvenkasvattaja
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 35

LähetäLähetetty: 29.11.2005 21:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Paavo, ei ole tarkoitus tappaa hirviä sukupuuttoon, vaan kanta metsien kannalta järkevälle tasolle. Jos Suomessa ei olisi harrastettu metsätaloutta, niin hirvikanta olisi pienempi. Mutta hirvikantaa on nostettu hyödyntämällä taimikoita. Jos väitätte metsien omistajia ahneiksi, niin jo tämän perusteella ahneutta löytyy myös teidän suunnalta.

Lahtaaja, hirvenkasvatus on varmaan kanssa ilmasta. Etkö ymmärtänyt torvi vihjettä kukista ja mehiläisistä. Etkö ymmärrä, että jos hirvenkasvattaminen alkaa maksaa maanomistajille liikaa, niin tarvittava porukka voidaan ostaa. Silloin minä palaan talkoolaisena mukaan, olen ollut porukassa viimeksi 22v sitten. Ja porukkaa löytyy muista yksityismetsätalouden harjoittajista, ja rahalla saa koiramiehiä lisää jos on tarvis. Ja nykyistä 100000 ukkoa ei tarvita, paljon vähempikin riittää. Tiedät hyvin kuinka paljon eunukkeja porukoissa nykyään on, jos kuulut seuraan. Lahtaaja, jos et olisi ahne, sinä et kitisi mitään, jos lihakasasi pienenisi vähän alle puoleen nykyisestä, mutta koska kitiset, niin... oliko se sana ... mikä se oli ... niin ... ahneus. Muistutan edelleen, nollatulos hirvenkasvatuksesta on mulle hyvä tulos. Muuten rypekää rauhassa hirvenlihoissanne.

Jos kaikki siivoaisivat taimikkonsa lehtipuusta (täysin utopistinen ajatus) niin nykyisellä hirvikannallla alkaisi tulla rankkaa tuhoa. Tiedät P varmasti, että silloin hirvikantaa lopulta pienennettäisiin samalla mitalla. Muuten, jos hirvikanta on nykyisten tavoitteiden mukainen, niin lehtipuusto on monin paikoin käytännössä heikkolaatuista, vaikka puuston tiheys olisi riittävä.

'Kuitenkin jonkun vaarantuneen eläimen takia voidaan panna koko metsätalous Suomessa seis' Ja hirvi on uhanalainen, ja olisi erittäin uhanalainen, jos kanta olisi vaikkapa 30000 päätä???

'Toisen etu on toisen tappio. Kun vastassa on mahtava teollisuus ja pieni puuntuottaja, ei ole vaikeaa kuvitella kenen etu pannaan näyttävästi näkyville.' Häh ???

'Laajat tieteelliset tutkimukset ovat sellaisia joihin tulee suhtautua hyvin kriittisesti, ainakin sellaisiin jotka joku taho on rahoittanut ja jotka on saatu tukemaan omia toimiaan ja jotka tukevat reilusti tuottavaa toimintaa. Usein näille tutkimuksille on asetettu joku tavoite joka tulee saavuttaa. Ja tavoitteen tulee palvella rahoittajaansa. Näin se homma valitettavasti menee.' Pitkäkö on kokemuksesi tutkimusmaailmasta, Paavo?

Niin metsästyskortti on ollut 28 vuotta ja parhaimpina syksyinä tulee metsästeltyä pitkälti toista kuukautta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 5938

LähetäLähetetty: 29.11.2005 21:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hirvenkasvattaja kirjoitti:
veetee: 'Kuule, siellä raivatulla taimikolla oli nimenomaan pihlajoita sekä koivuja seassa. Hyvä että oli, sillä rauduskoivuja jättämällä vielä sain siitä ihan kunnollisen sekametsätaimikon.' Typerintä mitä taimikossa voi tehdä, on jättää sinne lehtipuuta hirvelle. Tätä oppia jakavat lähinnä 'RH-piirit', mutta vakavasti otettavilta metsäammattilaisilla on kokemusta täysin päinvastaisesta, kaikki joutava pois ja metsät aina mahdollisimman avonaiseksi, siellä ei hirvi viihdy.


Pikkuveljellä oli viimeisen päälle hoidettu männyntaimikko (minun taimikostani vajaan kilometrin päässä). Siinä oli nimenomaan lehtipuun vesat raivattu säännöllisesti. Taimikko on nyt juuri raivausikäinen l. pitäisi raivata tuohon suunnilleen 1600 tainta / ha harvuuteen.

Ei vaan saa enää kunnon metsää siitä tulemaan kun hirvet ovat katkoneet taimet niiden ollessa n. 2 - 2,5 m korkeita. Tai tulee siitä metsä, mutta ensiharvennuksen voi unohtaa.

Ei siis velimies ollut sinun mukaasi tehnyt "typerintä", mutta silti meni pieleen - tai sitten sinä olet tässä asiassa väärässä!?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kahtto1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Hei 2005
Viestejä: 1706

LähetäLähetetty: 29.11.2005 21:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No huoh!

Eiköhän aleta äkkiä jo tappamaan kaikki kauriitkin, ennen kuin ne kerkeävät sen enempää lisääntyä ja kasvaa samanlaiseksi riesaksi kuin hirvet - eikun siis lopetetaan kauriiden kasvattaminen ennen kuin on liian myöhäistä.

Kyllähän meidänkin porukoissa on sellaisia miehiä, joilla tuo 64h ei tule täyteen tai ei ainakaan ole intensiivistä pyyntiä, mutta voin asettaa jo itseni esimerkiksi siitä, että 64h ylittyy ihan tehokkaan pyynniinkin osalta.

Tiesiköhän hirvenkasvattaja itkun aloittaessaan, että osa hirvikolarivahingoista ja taimikkovahingoista kustannetaan kaatolupamaksuilla, eli mitä enemmän lupamaksuja, sitä enemmän rahoitusta hirvimiesten suunnalta. Sanoisin kuitenkin, että tässäkin voitaisiin ottaa mallia Ruotsista ja rakentaa kaatolupamaksuilla pelkästään hirviaitaa niin ei tarvitse kolareista maksaa vakuutusmaksuja.

Kaiken kaikkiaan on se niin surullista ja tunnen oikein suurta sympatiaa hirvenkasvattajaa kohtaan siitä, että ylisuureksi paisunut hirvikanta tuhoaa idyllistä Suomalaista viimeisen päälle ojitettua RISUKKOA, joka on joskus 30v sitten saatu vanhempien kuoltua perinnöksi ja jonka omistaja asuu 300km päässä kerrostalossa. Luojan kiitos että edes hirvet viitsivät mennä harventamaan niitä pajukoita.

Kyllä hirvenkasvattajan sopii mennä marinoidensa jälkeen peilin eteen katsomaan kuka sieltä näkyy. Jos joskus pääset käymään metsässä, niin katsopas mitä puita ne hirvet ovat syöneet. Kannattaa toki ottaa opas mukaan, että varmasti erotat pajun ja männyn. Jos hirvellä vain on vara valita, niin kyllä mänty säästyy ja kohti ravintoketjun huippua suuntaavat pajujen vuosikasvaimet. Harmi vaan, että paju ei tuota tarpeeksi rahaa, että sitä viitsisi istuttaa mäntyjen sekaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
nippon1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2005
Viestejä: 1010

LähetäLähetetty: 29.11.2005 22:27    Viestin aihe: noh noh Vastaa lainaamalla viestiä

ammutaanhan elikoita ja pietään suu ummessa Laughing
_________________
Rauhasa hissun kissun
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Lahtaaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Maa 2004
Viestejä: 2693
Paikkakunta: EU:n maakunta

LähetäLähetetty: 29.11.2005 23:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hirvenkasvattaja kirjoitti:

Lahtaaja, hirvenkasvatus on varmaan kanssa ilmasta. Etkö ymmärtänyt torvi vihjettä kukista ja mehiläisistä. Etkö ymmärrä, että jos hirvenkasvattaminen alkaa maksaa maanomistajille liikaa, niin tarvittava porukka voidaan ostaa.


Ja tämä se onkin sitten halpaa. Ja luuletko että kaikki mo:t antaa maitaan vuokralle jos alkaa tulla kaikenmaailman ostettuja sukankuluttajia metsiin?
Ja kun lisäksi monet mo:t on itse porukoissa mukana ja ovat tyytyväisiä nykytilanteeseen.

Sitäpaitsi tunnut kokonaan unohtavan sen seikan että tuhot ovat pääasiassa näillä talvilaidunnusalueilla joillekka hirvet kokoontuvat hyvinkin laajoilta alueilta. Eli hirvikanta voi olla alhaallakin ja silti tuhoja tulee. Jos tehdään nollatoleranssi hirvivahingoille niin hirvikanta on silloin nollassa muilla kuin talvehtimisalueilla ja talvehtimisalueillakaan ei saa olla montaa elukkaa.

hirvenkasvattaja kirjoitti:

Silloin minä palaan talkoolaisena mukaan, olen ollut porukassa viimeksi 22v sitten. Ja porukkaa löytyy muista yksityismetsätalouden harjoittajista, ja rahalla saa koiramiehiä lisää jos on tarvis. Ja nykyistä 100000 ukkoa ei tarvita, paljon vähempikin riittää. Tiedät hyvin kuinka paljon eunukkeja porukoissa nykyään on, jos kuulut seuraan. Lahtaaja, jos et olisi ahne, sinä et kitisi mitään, jos lihakasasi pienenisi vähän alle puoleen nykyisestä, mutta koska kitiset, niin... oliko se sana ... mikä se oli ... niin ... ahneus. Muistutan edelleen, nollatulos hirvenkasvatuksesta on mulle hyvä tulos. Muuten rypekää rauhassa hirvenlihoissanne.


En tainnut pärjätä toisten kanssa, kun et enää ole porukassa. Lienevätkö maasikaan vuokralla hirvenpyyntiin? Jotenkin epäilen...
Ja taas rahalla saa... Taitaisi tulla kalliimmaksi kuin ne muutamat männyntaimet, etenkin kun saat kumminkin korvauksen jos vahingot ylittävät tietyn arvon, oliko nyt 250€.
Ja ainakin täälläpäin ei voi sanoa näitä eunukkeja olevan kovinkaan paljoa.
Passimiehiäkin tarvitaan ja näitä tuskin on koskaan liikaa. Samaten vetäjiä, nylkijöitä ym.

Kokeile ihan huviksesi pitää muutamalla tuhannella ukolla nykyistä Suomen hirvikantaa kurissa ja vielä 2,5 kk aikana.

No, kun aikaa menee muutaman kymmenen vuotta edespäin niin saattaa hirvenmetsästäjänkin arvostus nousta. Niitä kun on silloin reippaasti vähemmän kuin nyt, ja ei ole ollenkaan varmaa saadaanko kantaa pidettyä kurissa.
Nykyisellään hirvimies on sylkykuppina lähes jokaiseen asiaan.

Vai olen minä hirvenlihalle ahne? Jos olisin lihalle ahne niin ostaisin samalla rahalla kaupasta kasvatettua lihaa, saisi suuremman läjän ja parempaa.
Nykyisellään hirvenpyynti on meikäläiselle pahasti tappiollista toimintaa. Ja niin on monelle muullekin. No, harrastus on harrastus ja ei pidä ajatella sitä niin, että saako taloudellista hyötyä vai ei.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sarma
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Tam 2005
Viestejä: 517
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 30.11.2005 01:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hirvenkasvattaja kirjoitti:
vSarma, sulla tuo mielikuvitus sitten lentää. En tunne metsiä omistavasta tuttavapiiristäni ainoatakaan, joka olisi puuttunut MS:jen jäsenvalintoihin. Oma havaintoni on, että seurojen jäsenvalinnoista päättää pieni äänekkäin poikkeuksetta maaton porukka, joka ei halua uusia lihanjaolle. Metsä-alan lehdistä Ruotsin tilanne on minulle tuttu. Enkä voi kuin ihmetellä sitä Seppo Havun muutaman vuoden takaista kampanjaa, jossa ajettiin Suomeen ~10kpl/1000ha hirvitiheyttä.

Selitä sarma tämä juttu mulle a:sta ö:hön: 'Muistuttaisin nyt vielä kerran siitä että metsästäjät eivät auta luonnonvaraisia eläimiä lisääntymään vaan eläimet hoitavat tämän homman ihan itse. Metsästäjät voivat enintään vähentää eläimiä ja siinäkin heidän osuutensa on enemmän toteuttava kuin päättävä rooli.' Mut älä kerro kukista ja mehiläisistä. Metsästäjät päättävät, hakemalla kaatolupia, istumalla RHY:ssä ja RH-piirissä. Maanomistajalla ei ole kuin mitätön puheoikeus.

Sarma, jos seura myy hirven pystyyn, niin miksi siitä ei osaa tilitettäis maanomistajille, esimerkiksi hirvivahinkojen korvausten omavastuuosuuden kuittaamiseksi?

Käytä sarma vähän järkeä. Jos hirvestyksen hinta olisi todellisten kustannusten mukainen, niin nykyinen seuratoiminta olisi katkolla. Etkö tajua, etten hyväksy nykyisessä ilmaiset maat-hirven myynti-kuviota. Älä nyt ihan tosissasi ala ALV:tä ja veroja tilittämään mulle. Mulle riittää, että hirvankasvatus tekee nollatulosta, mutta nyt se on maanomistajille pahasti tappiollista, ymmärrätkö sarma?

Sarma, Metsästyslehteä en pidä metsänuudistamisen viimeisenä sanana. Tutustu uudistamiseen, ennen kuin tulet siitä lisää kertomaan.

Sarma, tää oli paksuin juttu: 'Sellainenkin asia kannattaa nykyaikana muistaa että hirvikannan romahduksen aikaansaaminen vaikkapa salametsästystä suosimalla voisi helposti johtaa Keski-Euroopassa suomalaisen puun ja siitä tehtyjen tuotteiden ostoboikotteihin, mites sitten suu pannaan? En usko että UPM, Stora Enso & Co lähtisivät tuossa tilanteessa riskeeraamaan omia myyntejään vaan ne kylmästi joko lopettaisivat puunoston Suomesta tai rusertaisivat tällä verukkeella ostohinnan niin alas että vastaavaa ei ole aiemmin koettu. No, uuden metsäverotuksen aikana tämä ei välttämättä ole akuutti päänsärky mutta pinta-alaverotuksessa tämä olisi ollut aika tyly tilanne.' Jotain tajuntaa laajentavaa veressä?


Eli ensin väität ettei kukaan maanomistaja puutu metsästysoikeuden käyttöön tai metsästysseurojen jäsenpolitiikkaan, sitten mariset siitä jos metsästysseuralla on ollut joku vieras mukana jahdissa ja vaadit pienentämään ihan vakituistakin hirvenmetsästysporukkaa? Jos sun seurassas ei satu olemaan ihan suoraa tapausta jossa jonkin seuran jäsenyyttä hakevan jäsenyys olisi torpattu jonkun maanomistajajäsenen toimesta, se ei tarkoita etteikö jossain muualla voisi olla tapahtunut juuri samanlaista, sellaisesta on ollut juttua aika paljon mm. tällä keskustelupalstalla. Väitätkö niitä kaikkia trolleiksi?

Jos en aivan väärin muista, pyyntilupahallinnossa on edustajia mm. maa- ja metsätalousministeriöstä ja liikennepuolelta, väitätkö ihan vakavissasi että nämä kaikki ovat metsästäjien edustajia?

Hirven pystymyynnillä ei takuulla tehdä tulosta vai oletko nähnyt metsästysseuraa joka jakaisia osinkoja, jos olet niin kerro ihmeessä meille muillekin? Sillä "tulolla" ehkä maksetaan osa metsästysluvista eli kevennetään hirviporukan kantamaa kustannuskuormaa tai sitten kunnostetaan metsästysmajaa jota yleensä käytetään asianomaisessa kunnassa moneen muuhunkin tarkoitukseen kuin metsästysseuran tukikohtana. Itseasiassa aniharva seura myy hirviä pystyyn ja jopa tälläisestä hommasta periaatteessa kiinnostuneet seurat eivät yleensä uskalla ryhtyä siihen koska pelkäävät juuri Hirvenkasvattajan reaktion kaltaisia antipatioita. Minulle itselleni sopii aivan mainiosti että joku tietty osa pystymyyntihirvien myyntihinnasta jaettaisiin maanomistajille, keksipä sinä Hirvenkasvattaja miten se jaettaisiin? Jos hirvi kaatuu maanomistaja A:n tontille, meneekö koko jaettava summa tuolle maanomistajalle A? Vai jaetaanko se kaikkien metsästysalueen maanomistajien kesken ja jos jaetaan, niin millä periaatteella? Suhteutettuna maaomistajien pinta-alan vai viime vuoden vahinkojen mukaan?

Koita nyt Hirvenkasvattaja tehdä jonkinlainen päätös siitä mikä ottaa päähän, sekö että hirvimiehiä on liian paljon vai se että heitä on liian vähän? Olisikohan hirvimiesten määrällä jotain tekemistä myös metsästyksen tuloksellisuuden kanssa, ei riitä että hirvi vain ammutaan vaan se pitää ensin löytää, paikantaa, tavoittaa ja ampumisen jälkeen suolistaa, kuljettaa pois metsästä ja käsitellä? Jos uhoamisesi toteutuisivat, hirvenmetsästys vähenisi aika lailla ja tämä kyllä johtaisi hirvikannan nousuun. Vai miten luulet hirvenmetsästäjien vähenemisen parantavan metsästyksen tuloksekkuutta, ei ne moottoriajoneuvot ja muut kielletyt apuvälineet muutu metsästyksessä sallituksi vaikka metsästys olisikin ammattimaista. Jos 100 000 metsästäjää saa nykyään 50 000 hirveä nurin, niin karsimalla metsästäjämäärä kymmenesosaan kaatomäärä ei takuulla ainakaan nousisi.

En ole metsäalan ammattilainen mutta verotuksen ja siihen ihan lähitulevaisuudessa vaikuttavat periaatteet tunnen luultavasti monin verroin paremmin eräs nimimerkki Hirvenkasvattaja. Tuo arvonlisäverohomma tulee kolehtamaan aika tylysti heihin jotka luulevat voivansa kerätä suuretkin rahat jollain jättimäisellä metsästysaluevuokralla. Jos elinkeinotoiminnan vuotuinen liikevaihto ylittää 8 500 €, se on automaattisesti arvonlisäverollista ja myös metsästysaluevuokrat kartuttavat tätä summaa, asiasta on ihan oma maininta verotusohjeissa. Metsästykseen vuokrattavan alueen arvonlisäverovelvollisuudelta välttyy tietenkin sillä ettei ota vastiketta tuosta metsästysoikeuden vuokraamisesta, ei muuten. Se ettei omista yhtiötä ei pelasta arvonlisäverolta, myös yksityishenkilö voi joutua arvonlisäverovelvolliseksi. Eikä se nollatuloskaan pelasta arvonlisäverolta, alv:tä kun ei kerätä voitosta vaan liikevaihdosta. Tekstistäsi huomaa ettet ymmärtänyt tuota arvonlisäverojuttua mutta ei huolta, jos erehdyt näissä jutuissa niin kyllä verottajalla on tyly tapa opettaa. Pienenä esimerkkinä voin kertoa että esimerkiksi arvonlisäveroilmoituksen tai -tilityksen unohtamisesta tehdään nykyään ihan rutiininomaisesti rikosilmoitus ja harvasta ei-väkivaltaisesta rikoksesta on niin kovat seuraukset kuin arvonlisäverorikoksesta.

Mitä tulee noihin boikotteihin niin eihän ne metsätaloutta lopeta mutta rajaavat tuollaisen boikottipuun kysyntää, rapauttavat näin boikottipuun hintoja ja tätä kautta vaikuttavat homman kannattavuuteen. Jos tämä huoli on turha niin miksi ihmeessä suomalaisia metsäyhtiöitä huomattavasti suurempi öljy-yhtiö Shell alkoi sekin kiillottaa kovasti julkisuuskuvaansa 1990-luvun puolella Nigeriassa tapahtuneiden teloitusten ja Shellin niihin kytkemisten jälkeen?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Paavo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Hei 2004
Viestejä: 2855

LähetäLähetetty: 30.11.2005 13:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kun käytetään hirvenkasvattajan ilmais logiikkaa, niin voisi sanoa: siellä ne metsät kasvavat ihan itsestään, sillä aikaa kun räit kattoon ja iltapäivällä väistelet niitä. Yhtiön moto vain hurjastelee metsissä ja pankkitili kasvaa Laughing Laughing Laughing . Kaikki tietävät mikä on totuus asiassa.

Siinä uhanalaisuus jutussa en hirveä tarkoittanut, vaan metso on esimerkki tästä pysäyttävästä voimasta. Nyt on hätä kädessä ja yritetään etsiä keinoja kannan nostoon. Taitavat tulla taas metsästäjät arvoon arvaamattomaan. Liito-orava on toinen. Yhden parin vuoksi tehdään moottoritiehen kymmenien miljoonien mutka. Tosin nyt on todettu ettei laji olekkaan niin harvinainen, mutta suojelu on yhä ankaraa.

EU !&%¤# välittää suomalaisista ja heidän hyvinvoinnistaan tai toimeen tulostaan tehdessään suojelupäätöksiä.

Ilmeisesti tarkoituksesi on saada aikaan mahdollisimman paljon vahinkoa metsissä kun ehdotat vesakon poistoa joka taimikosta. Jos lehtipuita on riittävästi ei hirvi muuta kuin maistalee mäntyjä. Ajatus lehtipuiden poiston ehkäisevässä vaikutuksessa on, ettei hirvi hakeudu sellaiseen taimikkoon. Jos hakeutuu on jälki sen mukaista. Kun on valinnan varaa, valikoi hirvi tarkasti ravintonsa.

Lisäksi et ottanut mitään kantaa tuohon lehtipuiden kasvua parantavaan voimaan. Myös ne parantavat taimikon laatua. Tämän tietävät kaikki metsästäjät jotka ovat kävelleet Itä- ja Pohjois-Suomen pelkissä mäntytaimikoissa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hirvenkasvattaja
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 35

LähetäLähetetty: 20.02.2006 20:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä sulla paavo ressukka on lapselliset jutut, "Kaikki tietävät mikä on totuus asiassa..."

Sulla menee puurot ja vellit sekasin aivan luonnostaan, hirvet, liito-oravat, EU:n suojelupäätökset ja arvaamattoman arvokkaat metsästäjät.

"Jos lehtipuita on riittävästi ei hirvi muuta kuin maistalee mäntyjä", mene tutustu talvilaitumiin ja alueisiin, joilla hirviä on ~10kpl/1000ha. Jos hirvet popsivat taimikoiden arvopuuta, kanta on yksinkertaisesti liian suuri, tämä ei mene ilmeisesti kalloosi. Liian usein koivun kasvatus on mahdotonta hirvien takia, vaikka se olisi muuten järkevin ratkaisu. Erikoispuulajien viljely liian riskialtista, kuusen kasvatus liian karuilla mailla... tavanomaista tarinaa tolkuttoman hirvikannan jäljiltä. Muuten viime vuonna lupamaksut eivät riitä korvattaviin hirvivahinkoihin.

"Lisäksi et ottanut mitään kantaa tuohon lehtipuiden kasvua parantavaan voimaan. Myös ne parantavat taimikon laatua. Tämän tietävät kaikki metsästäjät jotka ovat kävelleet Itä- ja Pohjois-Suomen pelkissä mäntytaimikoissa." Riippuu niin paljon maapohjan laadusta, mikä rooli koivulla on. Koska ilmeisesti tarkoitat karuja maita, niin höpö höpö. En tosiaankaan viitsi kommentoida kaikkea, mitä sylkesi suuhusi tuo. Et muuten ole ottanut kantaa hirvipolitiikan oleellisiin seikkoihin.

"Jos en aivan väärin muista, pyyntilupahallinnossa on edustajia mm. maa- ja metsätalousministeriöstä ja liikennepuolelta, väitätkö ihan vakavissasi että nämä kaikki ovat metsästäjien edustajia?" Et voi sarma olla niin tyhmä, ettetkö tiedä miten hirvilupakuvio toimii, oikeesti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Seuraava
Sivu 3 Yht. 7

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com