OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Etäisyysmittari
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
t3tactical
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Elo 2004
Viestejä: 3759

LähetäLähetetty: 07.08.2019 10:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänne asti olen pärjännyt matkan mittauksessa kiikareiden mil dot-ristikoilla, mutta nyt piti tilata laser-mittari. Ja paras valikoima taitaa olla Aliexpressin kautta.
Luonnollisesti ensin harkitsin 'hinnat alkaen' malleja, 600m mittausetäisyyttä. Hinnat luokkaa 60-70€+ALV. Sitten tuli ajatus, että pidemmällä mittausetäisyydellä varustettu värkki on varmaankin vähän tehokkaammalla laserilla varustettu ja toimii paremmin lyhyemmillä matkoilla. Joten valitsin kriteeriksi 1500m matkan.
Seuraava kriteeri oli sitten virtapuoli. Tarjolla oli 2xAA patterimalleja, joita vierastan kovasti. Pakkasen kesto on heikkoa ja poikkeuksetta nämä patterivikineet tuhoutuvat vuotaviin pattereihin ennemmin tai myöhemmin. Joten seuraava vaihtoehto oli sisäisellä Li-Po akulla oleva malli ja USB-ladattava. Virtapankkihan helppo ja kevyt kantaa taskussa. Ja taas kuvittelen, että 3,7V on tehokkaampi kuin 3V.
Joten tilaukseen sitten meni SNDWAY SW-1500A, hinta tulleineen pyörii jossain 160€ nurkilla. Eli 600m malliin on aika iso ero.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Elan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 8543

LähetäLähetetty: 07.08.2019 10:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiinan ihmeistä en tiedä, mutta Zeissin etäisyysmittari kuluttaa kyllä aika vähän virtaa ja ainakin minun käytössäni paristo kestää vuositolkulla. Siinä on 3 V CR2 lithium paristo ja sen pitäisi kestää 2000 mittausta ja kokemuksieni mukaan se voi pitää paikkansa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuoma SS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2004
Viestejä: 366
Paikkakunta: Etelä-Karjala

LähetäLähetetty: 07.08.2019 11:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli aiemmin kikkailtua ja mittailtua jonkun kiinalaisen etäisyysmittarin kanssa, hyvinhän siinä patteri kesti ja muutenkin mittasi ihan johdonmukaisesti. Huono optiikka kuitenkin aiheutti sen että välillä ei yksinkertaisesti pystynyt mittaamaan matkaa, koska kohdetta tai edes puuta ei aparaatin läpi tihrustamalla varmuudella pystynyt erottamaan ja varsinkin heikommissa valaistusolosuhteissa ongelma korostui kun näkymä alkoi puuroutumaan. Ratkaisin ongelman ostamalla Leican rangemasterin, en tiedä kauanko siinä patteri kestää kun ei ole tarvinnut vielä vaihtaa, mutta omakohtaisten kokemusten perusteella se on kyllä noista murheista pienimpiä...

Toivotaan että t3tactical saa paremman yksilön kuin mikä tuo omani oli.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hautaterva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2012
Viestejä: 441

LähetäLähetetty: 07.08.2019 16:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitenköhän iso on ero esim Nikon AL11 ja Leican Rangemaster 2400 välillä?
Hinta on ainakin melko erilainen ja varmasti se näkyy myös tuotteissa.
Joku tuota Nikonia kehui, että pärjää noille kalliimmillekin, mutta onko joku testannut rinnakkain?

Sinänsä omiin tarpeisiin riittää varmasti se 500m mitä Nikonin luvataan mittaavan ja varmasti mittaustarkkuuskin on riittävä latvalinnustukseen.
Luulisi kuitenkin olevan herkempi olosuhteille oletetusti heikomman laserin takia?

Kuvanlaatu myös varmasti erilainen, mutta onko se hintaan nähden niin iso?

Olen pyrkinyt noudattamaan (aina onnistumatta), että kerralla hyvä niin ei tarvitse ostaa kahta, mutta missä se hyvän raja kulkee ja mistä kannattaa maksaa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2687

LähetäLähetetty: 07.08.2019 18:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En ole kyseistä nikonia testannut, mutta jos matkaa luvataan 500m, niin en välttämättä luottaisi riittävyyteen edes latvalintujahdissa. Yleensä noista voi ottaa puolet pois heti kättelyssä, niin päästään lähelle totuutta. Antaa varmasti etäisyyden siihen todella hyvin heijastavaan ison hallin seinään optimikelillä. Mutta että teeri puusta normaalina syksyisenä/talvisena päivänä, niin luultavasti jää haaveeksi. Itse ostaisin suosiolla tuon Leican. Myös Zeissin mittari on hyvä. Isompi ja huonompi kuljetettava, mutta vastaavasti vakaampi mitata.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 24660

LähetäLähetetty: 07.08.2019 19:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

no uskallan kyllä epäillä sen pelkän teeren mittaamista etäämmälle oli mittari mikä tahansa. mutta puu jne on hyvä apu. sen mitä katellu ja verrannu nii ero on ollu oikeastaan pelkästään kuvassa ja siinä on kyllä isoja eroja. en tiedä onko malleja missä ei ole mitään silmäsäätöä, sellaista en ainakaan ottas.
itellä on halppis jj ja mitttaa yhtä tarkasti ku kaikki millä verrattu svaroista alkaen, ja reipaasti luvatulle matkalle lähemmäs kilsaa on lukuja tullu (ei pelkään teereen). mutta kiikariksi tuosta ei ole ja sitämyön tulee sitte se tosiasia ettei kaikkea välissä olevaa nää. mutta jos mittarin tarve on suht aukeilla tai muutoin selkeät mittauspaikat 0-800 välillä nii tuo jj halppis hoitaa kyllä täysin hommansa. mutta jos tosin vähänkään kiikarina tai ahtaammissa paikoissa pitäs käyttää nii optiikkaa kannattee parannella.
ja muistutan vielläki tuosta silmäsäädöstä, tussa edellä kerrottua ku luin nii tuli heti mieleen ettei ole säädetty silmälle tai säätö ei piisaa.
virtaa ei kyllä kulu, mutta varmistan pidemmät käyttökatkot patteriluukun väliin eristeliuska eli usein piipun suulle tällättävien paikkalappujen liuskalla.
ite taas valittisin sen perus AAA jos pelkää pakkasta nii parempaa patterilaatua, itellä on piisannu tavalliset näissä mettäoloissa +10 / -25
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hautaterva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2012
Viestejä: 441

LähetäLähetetty: 07.08.2019 21:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nykyinen mittari on yli 10v vanha 99e Optica tai vastaava.
Siinä loppui patteri jo syyskylmillä alkuunsa. Virittelin siihen 3xAAA kylkeen ja sillä pelaa. Mittaus tosin yhtään suhjussa on mahdotonta ja muutoinkin yli 2xx lukuja en ole sillä puuhun saanut. Käytännössä sillä voi tarkistaa passissa ammuttavat etäisyydet, ainakin sorsalla Very Happy .

Täytyy käydä katsomassa kaupassa tuota leicaa. Niitäkin näkyy olevan eri etäisyyksille.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2687

LähetäLähetetty: 07.08.2019 22:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No eihän sitä tiedä kukaan osuuko keila teereen vai puuhun jossa se teeri istuu. Mutta nuhjuisella kelillä se puukaan ei ole parhaiten heijastava kohde laserille.

Itse asiassa niitä jj mittareita oli kaksi mallia ja niistä se yli kilometriin mittaava on todella hyvä mittaamaan. Täysin totta, että kuvan laadultaan se on täysi susi, mutta mittausteho on hyvä. Vastaavasti on sattunut kohdalle myös sellaisia vehkeitä, joilla ei pääse lähellekkään luvattua. Siksi pidän itse sellaista varmuusmarginaalia, että jos laite lupaa tuplaten sen mitä epäilen tarvitsevani, niin luultavasti se riittää.

Itsellä oli aikanaan muutaman syksyn tuo jj lainassa ja tarkoitus oli hankkia itselle samanlainen. Mutta koska sillä ei tosiaan nähnyt mitään, niin arvelin hankkivani kaveriksi vielä laadukkaat pienet kiikarit. No asiaa tarkemmin pohdittuani totesin, että pienillä kiikareilla ei näe hämärässä ja niillä on kuitenkin aika raskasta katsella pidempään. Ainakin omalle silmälle isommalla etulinssillä varsutetut kiikarit on mieleisempiä, koska eivät ole niin tarkkoja silmän paikasta. Eli totesin, että tarvitsen kuitenkin isommat kiikarit aktiivisempaan kiikarointiin ja hämärään, joten pienten kiikareiden tehtäväksi olisi jäänyt ainoastaan pikainen latvojen tarkastus liikkuvassa jahdissa. Tarjontaa tutkittuani ja asioita ynnättyäni totesin, että ostamalla laadukkaan etäisyysmittarin selviän yhden laitteen kantamisella ja hankintahinta on jokseenkin sama, tai jopa edullisempi. Hankin sitten tuon zeissin mittarin, jonka vaihdoin myöhemmin leicaan. Zeiss oli omasta mielestä vakaampi katselukäytössä ja itse asiassa mittasi minusta myös leicaa paremmin. Zeiss oli kuitenkin aavistuksen iso omien metsästysvaattiden sekä rinkan lantiovyön taskuihin, joten kuljetettavuus oli heikompi. Tuo leica on nyt näppärän kokoinen, mittaa omaan käyttöön riittävän hyvin ja kuvanlaatu on tarpeeksi hyvä kiikarien korvikkeeksi nopeassa tarkkailussa. Isommat kiikarit on sitten käytössä, kun kiikarointia tulee enemmän esimerkiksi kytätessä. Vielä kun raskiksi investoida tuohonkin kiikarit etäisyysmittarilla, niin saisi napattua etäisyyden aina samalla kun havaitsee jotain, kuten tuossa mittarilla kiikaroidessa.

Ja tuo mittari on kyllä niin kompaktin kokoinen, että kulkee mukana käytännössä aina. Eli juuri kaikki haulikkojahdit mukaan lukien. Näppärä ottaa etäisyydet eri maaston kohteisiin, jolloin voi niitä apuna käyttäen haarukoida sopivat ampumaetäisyydet melko tarkasti. Erinomainen systeemi esimerkiksi merellä, jossa etäisyyden arviointi on yleensä vaikeaa. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun mukana oleva porukka on arvioinut esimerkiksi läheisen puskan olevan jo ampumahollilla, mutta todellisuudessa matkaa on ollut +70m.

Patterit kestää itsellä sen pari kolme vuotta ainakin. Vielä ei ole ikinä patteri loppunut, mutta joka toinen kausi vähintään vaihdan patterit. Ei säikähdä kylmää eikä ole tarvinnut mitään suojalappuja laittaa. Ballistiikkalaskuriakin olen testannut ja kohtuu tyynessä kelissä metso tippuisi sinne 500m huiteille jos perän takana onnistuu. Apuja ei kuitenkaan ole niin kovassa iskussa, joten 300m olen rajannut omat laukaukset elävää riistaa kohti. Toki voi vähän olla yli, mutta noin karkeasti 300m olen tutkinut omien taitojen rajaksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Elan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 8543

LähetäLähetetty: 08.08.2019 11:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Halvimmissa malleissa ongelma on yleensä laatuvauhtelu, optiikka ja vesitiiveys. Ainakin oma kokemus on, että mittaus yleensä onnistuu annetulla alueella yllättävän hyvin halvemmillakin laitteilla. Asia on kiinni mittaajastakin ja teeren kokoisen kohteen mittaus ei kovin monella laitteella onnistu +500 m matkoille. Laitetta pitäisi pitää hetki kohteessa paikallaan mittauksen aikana. Sateessa ja erityisesti lumisateessa ongelmia alkaa esiintyä.

Optiikassa mielestäni erään kaverin antama neuvo pätee: Jos pitää kysyä, onko kalliimman laitteen kuva hintaeron arvoinen, niin ei kannata ostaa kalliimpaa. Vaikutelma on nimittäin siinä määriin subjektiivinen. Tämä siis pätee laitteisiin, jotka eivät ole pullonpohjaoptiikalla varustettuja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kalmo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Tam 2006
Viestejä: 1616
Paikkakunta: Tampere

LähetäLähetetty: 08.08.2019 11:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Elan kirjoitti:
Optiikassa mielestäni erään kaverin antama neuvo pätee: Jos pitää kysyä, onko kalliimman laitteen kuva hintaeron arvoinen, niin ei kannata ostaa kalliimpaa. Vaikutelma on nimittäin siinä määriin subjektiivinen. Tämä siis pätee laitteisiin, jotka eivät ole pullonpohjaoptiikalla varustettuja.


Toisaalta optiikka on vielä yksi niitä asioita, joissa pääosin hintalappu kertoo laadun, niin tähtäin- kuin myös kameraoptiikassa. Tuon pääosan ulkopuolelle jää tietenkin Vortexit ja Nighforcet yms jenkkivitsit. Ja onhan markkinoilla jokunen eurooppalainen merkki, joita koitetaan tunkea samaan hintaluokkaan parhaimpien kanssa, mutta onneksi markkina tuntuu korjaavan näitä virityksiä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2687

LähetäLähetetty: 08.08.2019 11:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pitää ehkä paikkansa, mutta silloin noita optiikoita pitäisi päästä vertailemaan rinnakkain haastavissa olosuhteissa. Olen varmaan kertonut saman esimerkin aikaisemminkin, mutta kerrotaan nyt vielä. Eli itsellä oli aikanaan tuo Zeissin mittari ja kaverilla mallia halpis. No noita vertailtiin rinnakkain ja todettiin halpiksen antavan lukemaa metrin tarkkuudella riittäville metsästysetäisyyksille ja kuvaa vertaillessa todettiin kuvan olevan varsin hyvä jopa Zeissiin verraten. No siitä sitten lähdettiin myöhemmin syksyllä linnun pyyntiin ja eräänä päivänä illan alkaessa hämärtää kaveri huomasi epäilyttävän näköisen latvuksen. Kaveri tutki latvusta mittarinsa läpi, antoi mittarin toiselle kaverille ja eivät saaneet selkoa onko siinä lintu vai ei. Aikansa kiikaroituaan käskivät myös minua vilkaisemaan. Kaivoin Zeissin esiin, nostin silmälle ja totesin ettei siinä mitään ole. No tuo nopea toteamus herätti epäilyksiä ja ihmetystä miten voin todeta asian noin varmaksi niin nopealla vilkaisulla. Ojensin Zeissin kaverille, nopea vilkaisu ja silloin oli lähellä ettei halpis lennä jontkaan. Eli ilmeisesti ero ei jäänyt epäselväksi. Keli oli pilvinen, ilta alkoi hiljalleen kääntyä hämärtyvään suuntaan ja muutenkin sellainen normaali syksyinen hämy, mutta ei vielä niin pimeä, että tarvisi varsinaisia hämäräominaisuuksia sekoittaa mukaan keskusteluun. Kyllähän se halpiksen kuva näytti hyvältä kirkkaassa auringonpaisteessa, kun ei oikeastaan tarvinnut tosissaan katsoa mitään, vaan ihmetteli vain niitä näitä ja fiilisteli yleisvaikutelmaa. Sama homma käy usein kaupassa, ettei se monin verroin kalliimpi näytä juuri sen kummemmalta. Mutta odotas vain, kun vehkeet viedään tositilanteeseen, keli ei ole optimaalinen ja pitäisi oikeasti nähdä jotain tarkasti. Siinä alkaa laatu, erottelukyky jne. näytellä hieman eri roolia. Sama homma on käynyt teeripassissa, kun ohjeistin kaveria valitsemaan eri linnun, koska hänen valitsema istui selin meitä päin. Ei uskonut että näen linnun asennon, mutta ääni muuttui kellossa kun vilkaisi minun putken läpi. Eikä ollut montaa päivää, kun kehui minulle putkensa loistavaa kuvanlaatua. Silloinen swaro taisi viedä kuitenkin pidemmän korren aika kirkkaasti, kun päästiin tositilanteeseen.

Mutta jos ei tosipaikan tullen haastavassakaan kelissä huomaa eroa, niin ehdottomasti kannattaa valita se halvempi. Itse en kuitenkaan ole kiinnostunut vehkeistä jotka toimivat optimiolosuhteissa kohtalaisen hyvin, vaan haluan että voin tosipaikan tullen luottaa kalustoon ja tiedän niiden antavan parhaan mahdollisen onnistumismahdollisuuden olosuhteista riippumatta. Ja olen itse opiskelija, eli kyse ei ole siitä että rahaa on kuin roskaa ja voi ostaa huvikseen kaikkein kalleimmat vehkeet. Kyse on siitä, että säästän ja panostan laatuun, niin ei tarvitse ostaa kuin kerran ja sekin säilyttää arvonsa jos mieli muuttuu. Joku järki ja realiteetti pitää tietysti säilyttää, mutta esimerkiksi maksaako se mittari 200€ vai 500€, niin ennemmin sijoitan siihen parempaan ja olen varmasti tyytyväinen. Jos taas hyvän haulikon saa 2000€ ja holland&holland maksaa 50000€, niin siinä hinta jo karkaa tavallisen duunarin ulottumattomiin, eikä varmaankaan saa aivan niin paljon parempaa vastinetta rahalle. Optiikassa tahtoo kuitenkin valitettavasti kulkea hinta ja laatu käsi kädessä melko orjallisesti. Toki kalleimmissa maksaa se lippulaiva status jotain, brändi maksaa jotain ja lisäominaisuudet nostaa hintaa vaikka optiikka ei paranisi. Mutta silti siinä kalliimmassa vastaavassa on yleensä parempi lasi ja eron huomaa yleensä juuri silloin kun niitä vehkeitä eniten tarvitsee. Suomessa kun ei valitettavasti nuo valaistusolosuhteet ole aivan maailman kärkipäätä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hautaterva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2012
Viestejä: 441

LähetäLähetetty: 08.08.2019 12:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvää pohdintaa herroilla jälleen kerran.
Saa nähdä kumpaan nyt sitten päätyy. Itsellä kun on vähän paha tapa hukata myös asioita. Tosin yleensä jos hankkii arvokkaampaa tavaraa niin niistä pitää paremmin myös huolta. Pakko päästä molempia hypistelemään ennen päätöstä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mettäinssi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Mar 2012
Viestejä: 88

LähetäLähetetty: 12.08.2019 19:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hautaterva kirjoitti:
Mitenköhän iso on ero esim Nikon AL11 ja Leican Rangemaster 2400 välillä?
Hinta on ainakin melko erilainen ja varmasti se näkyy myös tuotteissa.
Joku tuota Nikonia kehui, että pärjää noille kalliimmillekin, mutta onko joku testannut rinnakkain?

Sinänsä omiin tarpeisiin riittää varmasti se 500m mitä Nikonin luvataan mittaavan ja varmasti mittaustarkkuuskin on riittävä latvalinnustukseen.
Luulisi kuitenkin olevan herkempi olosuhteille oletetusti heikomman laserin takia?

Kuvanlaatu myös varmasti erilainen, mutta onko se hintaan nähden niin iso?

Olen pyrkinyt noudattamaan (aina onnistumatta), että kerralla hyvä niin ei tarvitse ostaa kahta, mutta missä se hyvän raja kulkee ja mistä kannattaa maksaa?Juuri viime viikolla molempia vierekkäin/peräkkäin verranneena, ero on valtava optiikassa, kohdistimessa/ristikossa sekä yleisessä olemuksessa.

Nikon on lelun oloinen käsituntumalta ja kuva oli kuin olisi tummenetun lasin läpi katsonut. Leicassa on hento kohdistin ja Nikonissa pienemmät kohteet hukkuu jo ristikkon taakse.
Leica: https://cdn3.volusion.com/fauxo.ergfq/v/vspfiles/photos/categories/321.jpg?1538566978

Nikon: https://www.camerashop.fi/sites/default/files/styles/product_full/public/images/products/nikon-aculon-al11-hunting_w3.jpg?itok=N26qRKxc&slideshow=true&slideshowAuto=false&slideshowSpeed=4000&speed=350&transition=elastic

Tuota Valto.:n tarinaa vastaava kokemus itselläkin, meinasi Bushnelli lentää mereen kun Leican 1600 läpi katsoi ja nyt itsellä on 2400. Bushnelli vaati moottorikelkan kokoisen kohteen, että sai jäällä yli 100m mitattua etäisyyden vaikka oli uusi patterikin. Leicalla mitattiin vielä 1300m tänä vuonna, toki kohteena oli majakka... Mutta Leican optiikka toimii kyllä ihan kiikaristakin tarvittaessa, ei se täydellinen siinä ole mutta riittävän hyvä jos varsinaisia kiikareita ei ole matkassa.

Pikatestillä mittaukset oli samoja, mutta silti osta se Leica.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jussi72
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Jou 2004
Viestejä: 1538

LähetäLähetetty: 12.08.2019 19:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Sateessa ja erityisesti lumisateessa ongelmia alkaa esiintyä.


Sateessa ja lumisateessa ei tahtonut välillä oikein kunnolla mitata armeijan varmaan henkilöauton hintainen tykistön laser/etäisyysmittarikaan, kun laser siroaa vesipisaroista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 24660

LähetäLähetetty: 12.08.2019 20:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laughing näinpä.
kyllä tuo halppis on mittonu pieniin puihin nii kauas ku vähänkään ollu tarve ja tuo hirvenpääkuvio kyllä tulee hyvin mitattua aina siihen max200m:iin kuhan ei oo oksia välissä,,,mut eihän niitä saiskaan olla....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
Sivu 4 Yht. 8

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com