Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
korpinpoika Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 20 Huh 2014 Viestejä: 53
|
Lähetetty: 21.07.2018 14:43 Viestin aihe: |
|
|
Lapset halusivat joskus lampaita ja puolisoni sai jostakin ilmaiseksi pari pässinpoikaa. Jälkeenpäin ymmärsin miksi olivat ilmaisia. En ole miĺoinkaan nauttinut eläinten tappamisesta. Näiden poikien kanssa en kuitenkaan katunut mitään.
Lampaanliha on aina pyörinyt suussani, eikä nämä pässinpojat tehneet poikkeusta. Anoppi sen sijaan oli tyytyväinen kun sai pääsiäiseksi kunnolla paistia.
Kivekset säästin koska ne kuulemma ovat herrojen herkkua. Komeita pallukoita, onneksi ei itse tarvitse kantaa moisia.
Kyllähän ne valkosipulin kanssa.olivat viipaloituina ihan syötäviä, mutta solidaarisuudesta urosveljiä kohtaan otan mieluummin entrecoteeta. Naudan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
korpinpoika Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 20 Huh 2014 Viestejä: 53
|
Lähetetty: 21.07.2018 14:44 Viestin aihe: |
|
|
Lapset halusivat joskus lampaita ja puolisoni sai jostakin ilmaiseksi pari pässinpoikaa. Jälkeenpäin ymmärsin miksi olivat ilmaisia. En ole miĺoinkaan nauttinut eläinten tappamisesta. Näiden poikien kanssa en kuitenkaan katunut mitään.
Lampaanliha on aina pyörinyt suussani, eikä nämä pässinpojat tehneet poikkeusta. Anoppi sen sijaan oli tyytyväinen kun sai pääsiäiseksi kunnolla paistia.
Kivekset säästin koska ne kuulemma ovat herrojen herkkua. Komeita pallukoita, onneksi ei itse tarvitse kantaa moisia.
Kyllähän ne valkosipulin kanssa.olivat viipaloituina ihan syötäviä, mutta solidaarisuudesta urosveljiä kohtaan otan mieluummin entrecoteeta. Naudan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 21.07.2018 14:59 Viestin aihe: |
|
|
supipeijaiset on ollut mielessä jo useamman vuoden, mutta ei vaan ole ikinä eestynyt laittamaan testiin. _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mc-manteli Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Lok 2007 Viestejä: 3606 Paikkakunta: Länsirannikko
|
Lähetetty: 21.07.2018 15:22 Viestin aihe: |
|
|
Kenguru taitaa olla eksoottisin liha mitä oon syöny.
Tavallisempia "erikoisuuksia" mm. Räkätti, joutsen, mufloni, maksalaatikko jäniksen maksasta, |
|
Takaisin alkuun |
|
|
korpinpoika Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 20 Huh 2014 Viestejä: 53
|
Lähetetty: 21.07.2018 15:27 Viestin aihe: |
|
|
Petoeläinten liha kannattaa kypsentää todeĺla huolellisesti trikiinien vuoksi.
En ole niistä muuta syönyt kuin ķarhua Venäjällä ja koiraa(?) Aasiassa.
Ainakin Norjassa ja Virossa ilveskin on lautasella. En kyllä miitään noista söisi raakakypsennettynä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 21.07.2018 16:02 Viestin aihe: |
|
|
niin tuolla testillä tarkoitin nimenomaan trikiinitestiä _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
korpinpoika Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 20 Huh 2014 Viestejä: 53
|
Lähetetty: 21.07.2018 16:02 Viestin aihe: |
|
|
Petoeläinten liha kannattaa kypsentää todeĺla huolellisesti trikiinien vuoksi.
En ole niistä muuta syönyt kuin ķarhua Venäjällä ja koiraa(?) Aasiassa.
Ainakin Norjassa ja Virossa ilveskin on lautasella. En kyllä miitään noista söisi raakakypsennettynä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ramiwolf Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Jou 2017 Viestejä: 2529 Paikkakunta: Etelä-Suomi
|
Lähetetty: 21.01.2019 10:12 Viestin aihe: |
|
|
Eipäs nyt ole kukaan maininnut hylkeen- tai norpanlihaa.
Vanhemmasta hylkeestä tehty liharuoka tuppaa olemaan yllättävän "riittoisaa" pöydässä, voi olla aika tömäkän makuista. Nuori hylje ja norppa hyvin tehtynä ihan passeleita ruokana.
Eipä ole täällä mainittu hapansilakkaakan.
Kokeilpaapa vaan rohkeasti jos ette ole vielä maistaneet, sen verran pitää erähenkeä olla, että maistaa tuotakin. Ei siihen kuole ja kun kerran maistaa voi syödä lisäannoksen samalla kertaa leivän päällä ja lopuksi jos haluaa, niin pikku snapsi perään.
Allin rintalihoista saa hyvän käristyksen. Jos haluaa loivemman riistan maun,niin tekee uuden nesteen tuohon ja säästää ekan liemen pakkaseen muihin tarkoituksiin.
Onko kukaan testannut merimetsosta käristystä, pitäis sekin kokeilla seuraavaksi.
Savustetusta nahkiaisesta joko tykkää tai sitten ei. Ei oikein ole välimuotoja tuon suhteen, aika persoonallinen makuelämys. Ei ollenkaan kalanmakuinen tuo ympäräsuinen laji ruuaksi tehtynä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vekev Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Jou 2016 Viestejä: 15775
|
Lähetetty: 21.01.2019 10:18 Viestin aihe: |
|
|
ramiwolfin eväistä on ollut hylje alli ja savu nahkiainen. strömminkiä en ole maistanut, mut ruottissa haistanu, viimeistä kertaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17133 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 21.01.2019 10:20 Viestin aihe: |
|
|
Savustettu nahkiainen?
-Ihan paistettuna meilläpäin myyvät ja usein paistamolta haenkin. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Iso-Jaska Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Tam 2007 Viestejä: 2376 Paikkakunta: Lapland Finland
|
Lähetetty: 21.01.2019 12:42 Viestin aihe: |
|
|
Delfiiniä söin Venäjällä. Samasta ravintelista/klubista sai myös pössyä, eli oli vähän erilainen menu ku muilla. Delfiini ei eronnut valaan lihasta, jota taas oon syöny Norjassa.
Kengurua sai joskus Tampereella, ihan Hämeenkadun rautatieaseman puoleisessa pääsä olevasta ravintolasta. Maku muistutti hieman kuivattua (poron)lihaa.
Kuten myös jonki eläimen kiveksiä sai Tampereella Saludista, nekin piti tottakai maistaa.
Kauheen ronkeli en ole ruualle ja syön kyllä kaikkea mitä tarjotaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vekev Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Jou 2016 Viestejä: 15775
|
Lähetetty: 21.01.2019 13:38 Viestin aihe: |
|
|
valmet 412s kirjoitti: | Savustettu nahkiainen?
-Ihan paistettuna meilläpäin myyvät ja usein paistamolta haenkin. |
Nakkilasta nahkiaset tuotu eteen. Sekä paistettuna että savustettuna, sekä etikassa liotetettuna. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17133 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 21.01.2019 15:17 Viestin aihe: |
|
|
vekev kirjoitti: | valmet 412s kirjoitti: | Savustettu nahkiainen?
-Ihan paistettuna meilläpäin myyvät ja usein paistamolta haenkin. |
Nakkilasta nahkiaset tuotu eteen. Sekä paistettuna että savustettuna, sekä etikassa liotetettuna. |
Sieltä minäkin haen vaan savustettuja en ole nähny. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vekev Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Jou 2016 Viestejä: 15775
|
Lähetetty: 21.01.2019 15:50 Viestin aihe: |
|
|
valmet 412s kirjoitti: | vekev kirjoitti: | valmet 412s kirjoitti: | Savustettu nahkiainen?
-Ihan paistettuna meilläpäin myyvät ja usein paistamolta haenkin. |
Nakkilasta nahkiaset tuotu eteen. Sekä paistettuna että savustettuna, sekä etikassa liotetettuna. |
Sieltä minäkin haen vaan savustettuja en ole nähny. | Paikkakuntalainen työkaveri aikoinaan toi.
https://www.painoindeksi.org/elintarvike/nahkiainen-savustettu.html
Myös tossa nahkiais paikassa ne paistetaan leppä halolla jolla voi myös laittaa sitä savunmakua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Quad vadis Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2011 Viestejä: 2629
|
Lähetetty: 21.01.2019 18:39 Viestin aihe: |
|
|
Suurinta herkkua
Löytyy tot priimaa ja sit muutamia vuosikerta YLIpriimoja tosi herkuttelijoille |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|