Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Kömy Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Hel 2008 Viestejä: 847
|
Lähetetty: 07.02.2018 22:58 Viestin aihe: |
|
|
Quad vadis kirjoitti: | Kävin Kiinalaisessa lounaalla, tuskin ne kaupanlihaa oli. Lajimääritys jäi vajaaksi | _________________ Kyllähän se kuula lentää! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Quad vadis Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2011 Viestejä: 2629
|
Lähetetty: 10.02.2018 11:50 Viestin aihe: |
|
|
Laitoin peurasta tavallisesti jauhikseen menevät ”roiskeet” rullalle ja saunaan. Sulassa sovussa potkat, niska, kyljet ja rasvattomaksi putsattu leikkosilppu.
Aika toimivaa settiä! Viikonlopun pärjää hyvin tällä kinkulla
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ramiwolf Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Jou 2017 Viestejä: 2330 Paikkakunta: Etelä-Suomi
|
Lähetetty: 11.02.2018 11:40 Viestin aihe: |
|
|
Tein riistakäristystä reilun kilon satsista, josta 1/3 kaurista ja 2/3 osaa hirveä.
Ja iso satsi perunamuusia samalla kertaa.
Kun lipsahti hieman liikaa suolaa tuohon käristyksen sekaan, niin lisäsin vain vettä n. 6 desiä nesteen sekaan, niin saatiin juuri passeli suolaisuus.
Samalla kun otin talteen lopussa tuon n. 6 dl ylimääräistä nestettä tuostä käristyksen seasta, niin siitähän saatiin loistavaa lientä mm. lihapullien tekoa varten.
Pakkaseen tuo neste vain pienissä purkeissä, niin on sitten käyttövalmis satsi "lihalientä" odottamassa makuja antamaan seuraavaan ruokaan.
Käytin suolana karkeaa Himalajan suolaa, jolloin kun en malttanut odottaan tuon suolan sulamista kokonaan ennen sen lisäämistä, niin lipsahti sitä hieman liikaa tällä kertaa, otetaan opiksi ensi kerralla.
Jälkiruuaksi tein banaaniomenalettuja sekä testasin banaanilettuja, joissa oli aineksina vain blenderillä soseutettua banaania ja pelkkää kanamunaa.
Aika yllättävää, että tuosta banaanista ja pelkästä kanamunasta tulee aivan letun makuista/näköistä tavaraa, tosin hieman banaanilta maistuen.
Eikä välttämättä edes tarvitse hilloa kyytipojaksi.
Kannattaa paistaa pieniä lettuja ja käyttää mietoa lämpötilaa etteivät nuo letut pala ja hajoa kääntäessä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lyrurus Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Jou 2004 Viestejä: 1983 Paikkakunta: Muurame
|
Lähetetty: 11.02.2018 12:18 Viestin aihe: |
|
|
Currysorsaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ramiwolf Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Jou 2017 Viestejä: 2330 Paikkakunta: Etelä-Suomi
|
Lähetetty: 11.02.2018 14:01 Viestin aihe: |
|
|
Onpas mehevän näköinen tuo Quad vadiksen liharulla.
Voisi kuvitella makujenkin olevan kohdillaan.
Suolaahan tuo tietysi vaatii, mutta mitenkäs muuten tuo valmistussessio on toteutettu, mm. lämpö ja aika. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Quad vadis Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2011 Viestejä: 2629
|
Lähetetty: 11.02.2018 15:00 Viestin aihe: |
|
|
Ramiwolf kirjoitti: | Onpas mehevän näköinen tuo Quad vadiksen liharulla.
Voisi kuvitella makujenkin olevan kohdillaan.
Suolaahan tuo tietysi vaatii, mutta mitenkäs muuten tuo valmistussessio on toteutettu, mm. lämpö ja aika. |
Suolaa on ihan hyvin
Paikallisen palvaamon käryttämä, niillä on se homma hyvin hanskasa! Ihan sama minkä kokkareen sinne vie, niin priimaa pukkaa aina. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1849 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 11.02.2018 19:50 Viestin aihe: |
|
|
Viikonlopun työpaikkaruokailua, hirviburgerit ja bataattiranet. Hyvin kelpas työkavereille
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juunas Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Maa 2004 Viestejä: 2397 Paikkakunta: Joensuu
|
Lähetetty: 12.02.2018 10:50 Viestin aihe: |
|
|
Eilen väänsiin aurajuustopeuraa ja meinasi mennä ihan tosissaan yöunet, kun tuli kiskaistua vähän turhan iso satsi iltapalaksi. Eli kilon verran peuran ulkofilettä vajaan sentin paksuisiksi pihveiksi, niille vielä hiukan nuijaa ja pannulle. Suolaa sekä valkopippuria paistetuille pihveille ja tunniksi 175 asteiseen uuniin. Tämän jälkeen purkki ruokakermaa ja 150g pussi Valion murennettua aurajuustoa perään, padasta kansi kiinni ja vielä reilu pari tuntia 125 asteisessa uunissa. Kyllähän siinä monen mielestä varmasti ulkofile raiskattiin, mutta hyvää oli. _________________ Ei se ota jos ei annakkaan |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1849 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 22.02.2018 19:43 Viestin aihe: |
|
|
Hirvipataa muusin ja karpalohyytelön kera. Haudutettu leivinuunissa yön yli savupekonikuoren alla.
Liemessä porkkanaa, lanttua, purjoa, lihalientä, punaviiniä, timjamia, maustepippuria, laakerinlehtiä, sipulia ja valkosipulia.
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
noniin Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Hel 2005 Viestejä: 975
|
Lähetetty: 22.02.2018 20:10 Viestin aihe: |
|
|
Yhhyh... nyt on tiukka setti. Tuo setti menee kokeiluun. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1849 Paikkakunta: Vaasa
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
viisasverneri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Syy 2008 Viestejä: 1344
|
Lähetetty: 23.02.2018 19:58 Viestin aihe: |
|
|
Foxin eväs näyttää jälleen kerran siltä, ettei syömättä jäisi. Itse kärventelin vasanmaksaa paistinpannulla. Tervasnuotio toi makuun oman lisänsä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
KHaivula Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Kes 2013 Viestejä: 2912
|
Lähetetty: 26.02.2018 14:04 Viestin aihe: |
|
|
Rouva soitti että pitäisi tehdä jotain parempaa illalla kun lapset on muualla. Käskin ottaa vasan sisäfilepalan sulamaan.
Ehdotuksia? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Voitt0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Kes 2013 Viestejä: 1202 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 26.02.2018 20:34 Viestin aihe: |
|
|
Pannulla pinnat kiinni rosmariinin/tinjamin/valkosipulin kanssa, siis kokonaisena paistettuna, suola pintaan. Varmanpäälle uuniin kun sisälämpö 62 astetta niin folioon lepäämään ja tarjolle sitten sopivasti siivutettuna.
Lisukkeena valkosipuliperunat ja jos aikaa on niin punaviinikastike pitkän kaavan mukaan tai sitten demi glasesta vastaava. Kylkeen vielä vihersalaatti.
Alkuun ja odotteluun vaikka tomaattikeitto sopivan paahdetun leivän kera.
Juomat tilanteen ja maun mukaan, itse valitsisin keiton kanssa esim sopivan rieslingin ja pääruuan kanssa joku sopivan tuhti punkku.
jälkiruuaksi....................... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vekev Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Jou 2016 Viestejä: 15775
|
Lähetetty: 26.02.2018 21:03 Viestin aihe: |
|
|
Jälkiruuaksi hammastikku ja kientää kylekee. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|