OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Metsästäjän luoti kodin kirjahyllyyn Sallan Naruskalla
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Vortex
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Hei 2004
Viestejä: 6885
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 25.10.2005 13:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jusse kirjoitti:
Etelänmiehillä oli käytösä JÄREÄ Citymaasturi ja JÄREÄKALIBEERINEN drillinki...

Eikun järeä käsiase.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ohiampuja nro 1
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 25 Elo 2005
Viestejä: 18

LähetäLähetetty: 26.10.2005 11:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mielestäni Lapin radiossa sanottiin, että ampuja tavoitettiin ja poliisin mukaan ase oli tavanomainen linnustuksessa käytetty kivääri, ei poikkeuksellisen järeä.
Onko mistään kuulunut kaliberia, olisiko .308?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kirsmark



Liittynyt: 27 Lok 2005
Viestejä: 1
Paikkakunta: salla

LähetäLähetetty: 28.10.2005 12:37    Viestin aihe: oikaisu Vastaa lainaamalla viestiä

Niin ne jutut muuttuu ja värittyy matkan varrella. Rakkaat metsästyksen ystävät. Naruskalla ei ole syytelty eikä syyllisiä etsitty. Tapahtuma oli puhdas vahinko ja sellaisena sitä on käsiteltykin. Satun olemaan tässä asiassa todellinen asiantuntija, minun hyllyyni kun luoti päätyi. Luodin ampui erittäin vastuuntuntoinen, fiksu metsästäjä ja se mitä sitten tapahtui olikin todella huonoa ja toisaalta hyvää tuuria. Uskomatonta oli se, että luoti matkasi ensin kaksi kilometriä (tasan, mitattu GPS paikantimella) ilmassa osumatta yhteenkään näreeseen, sitten paksusta ulkoseinästä, vaatekaapista ja vielä väliseinästä läpi ennenkuin päätyi jämerärakenteiseen kirjahyllyymme. Jos olisin 10cm pidempi ja kaksi sekuntia nopeampi vuoteesta nousija olisin todennäköisesti hengetön. Jos luoti olisi kulkenut sivusuunnassa 2 cm oikealle tai vasemmalle olisin pahimmassa skenaariossa näkövammaisten lasten äiti luodin lävistettyä kirjahyllyn lasivitriinin. Uskomatonta tuuria oli kuitenkin mukana tai sitten se suojelusenkelin siipi ehti hätiin. Meissä ei ole naarmuakaan ja muutama reikä seinässä ei vauhtiamme hidasta. Kimppalottokaverina olen ollut suosittu...
Naruskalle on jatkossakin tervetulleita metsästäjät niin pohjoisesta kuin etelästäkin. Uskon, että jos kuka hyvänsä metsästäjä vietäisiin paikkaan, josta laukaus ammuttiin ja luvattaisiin miljoona euroa sille, joka osuisi talomme seinään, voisi yritykseen mennä muutama vuosi. Ei vahingolle mitään mahda. Se on aivan sama lähtikö luoti etelän vai pohjoisen miehen piipusta.
Metsästys on pohjoisen ihmisille tärkeä paitsi harrastus ja evään hankinta muoto myös elinkeino. Metsästysmatkoja ja palveluja tuottavia pieniä yrityksiä on runsaasti. Harhaluodin jälkeen jopa kaikki paikalliset lehdet kunnioittivat metsästystä niin paljon, että riviäkään asiasta ei julkaistu. Kilpi halutaan pitää kiiltävänä. Ainoa syy miksi suostuin Iltalehden haastatteluun oli kuitenkin muistuttaa kaikkia metsästäjiä siitä kuinka mahdotonkin joskus voi tapahtua ja kuinka potentteja ne aseet loppuviimeksi sittenkin ovat. Hyvää metsästysonnea kaikille ja tervetuloa Naruskan kairaan "metälle".

Kirsi Markula, etelästä tullut porotilan emäntä

ps ei ollut citymaasturia...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ohiampuja nro 1
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 25 Elo 2005
Viestejä: 18

LähetäLähetetty: 31.10.2005 09:47    Viestin aihe: Kiitokset Kirsi Markulalle Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitokset rohkeasta ja harvinaisesta omalla nimella esiintymisestä ! Itsekin latvalinnustusta harrastavana etelän turistina (tänä vuonna Sodankylässä) seurailen metsästysuutisointia ja varsinkin metsästyksen turvallisuuteen liittyviä juttuja.

Se on totta, että tämmöisten tapausten riski on pieni. Mutta silti turvallisuuteen liittyviä asioita ei saa vähätellä, jos ei liioitellakkaan. Pari vuotta sitten yritin selvitellä metsästystapaturmatilastoja eri instansseilta, mutta kukaan ei kertonut pitävänsä sellaisia, ainakaan julkisesti. Lehtijuttujen perusteella tapaturmia sattuu eniten nopeissa haulikkojahdeissa lähietäisyyksiltä. Vaikka kivääri yleensä ottaen on vaarallisempi ase, sen laukaisua pohditaan hiukan pitempään, niin sillä tapahtuu onnettomuuksia vähemmän.
Mielestäni näissä asioissa avoin, kiihkoton tiedottaminen on parasta julkisuutta. Mutta ei syytä huoleen, ensi vuonna pitäisi tulla sinne Sallaan metsälle, viikolla 42. Nimimerkistäkin päätellen silloin voi tulla ohilaukauksia pari lisää, mutta pyrkimyksenä ampua turvalliseen suuntaan : )
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kalastaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Jou 2004
Viestejä: 511
Paikkakunta: Läntinen rannikkoalue

LähetäLähetetty: 08.12.2005 14:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Wow!
Kirsille iso kumarrus hienosta asian käsittelystä ja koko tapahtumaan suhtautumisesta. Olisipa näin upeita henkilöitä enemmänkin niin maailma olisi paljon parempi paikka.

"Olkoon onni myötä jatkossakin"
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MustaRuuti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 722
Paikkakunta: Merikarvia/Pori

LähetäLähetetty: 24.12.2005 23:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja tämänlaiset tapahtumat kyllä muistetaan....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com