Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 18.09.2017 19:36 Viestin aihe: |
|
|
Kerroppas joku hyvä kastike ohje? Joku tuollainen mikä keitellään linnun luista että saa fileille hyvän kastikkeen.
Oikeastaan voisit laittaa reseptin joka annoksesta minkä teet |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1841 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 19.09.2017 07:15 Viestin aihe: |
|
|
No tämä kastike tuli helposti. Kuumalle pannulle sorsan rangat ja koivet ja paahdetaan niihin väriä. Sekaan lohkottuja kasviksia, meillä punajuuri, nauris, porkkana, sipuli, valkosipuli, timjami ja laakerinlehti. Lisätään nestettä niin että kasvikset peittyvät ja sekaan yksi kanaliemikuutio. Keitellään kasaan ja siivilöidään. Suurustetaan hieman ja tarkistetaan maku. Tarkoitus oli lattaa sekaan hieman karpalomehua, mutta maku oli jo niin hyvä ilman ettei kannattanut hyvää enää tuunata.
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pionki Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 04 Syy 2017 Viestejä: 43
|
Lähetetty: 19.09.2017 10:28 Viestin aihe: |
|
|
^tuo ei kyllä kaipaisi kanaliemikuutiota. Kun malttaa kiehutella ajan kanssa, saa makua vaikka miten monen kuution edestä ilman keinoaineita. _________________ All the things I really like to do are either illegal, immoral, or fattening.
~Alexander Woollcott~ |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 19.09.2017 10:57 Viestin aihe: |
|
|
Pitääpä testata. Olisi sorsaa ja "viimeinen" teeri pakkasessa.
Onko fox tehnyt mitään pataruokaa vaikka kokonaisista tavin rintafileistä? Niitäkin olisi kasa ja oli vähän ajatusta jos jotain sellaista tekisi. Pitäisi vaan keksiä mitä siihen laittaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1841 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 19.09.2017 13:59 Viestin aihe: |
|
|
No joo, olisi voinut mennä ilmankin mutta tällä kertaa näin.
Ei ole tullut käytyä oikeastaan vuosikausiin vesilintujahdissa niin että olisi tullut enemmän saalista, joten niistä ei ole tullut patoja tehtyä. Metsoja ja teeriä kyllä tehnyt palapaistina Burgundin padan tyylisesti, ja toimii erinomaisesti. Miksipä tuo ei onnistuisi vesilinnustakin. Itse yleensä paloitellut lihan sopiviksi suupaloiksi ja ottanut lihoihin väriä pannulla ennen pataan laittoa. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1841 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 23.09.2017 01:07 Viestin aihe: |
|
|
Tuli taas tehtyä setti hirvipullia. Nyt tuli tehtyä kermainen kastike jossa omenaa ja karpalohyytelöä. Luulin jo että kastikkeeseen
tuli liikaa hyytelöä ja soosista liiankin makeaa. Mutta kun pallerot kypsyivät loppuun uunivuoassa soosissa, niistä irtosi hivenen
lihasnestettä niin että lopputulos oli aikaslailla muikea ja liika makeus poissa. Osaan tuli turhankin tummaa pintaa, kun paistelin
kahdella vähän liian kuumalla pannulla ja meinasi kiirus tullla kääntelyssä. Siitäkin huolimatta perheeltä tuli tiukkaa vastarintaa,
kun laitoin osan pakkaseen pohjoisen linnustusreissua varten
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1841 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 23.09.2017 12:40 Viestin aihe: |
|
|
Edellisen kastikkeen lähtohtaisena ideana oli Tommy Myllymäen kirjan kermakastike. Tuota vain tuli tehtyä sovellettuna niin kuin
monestikin reseptejä vähän sen mukaan mitä kaapista löytyy. Anjovisliemi jäi pois, mustaherukkahyytelö vaihtui karpalohyytelöksi
ja vasikanfondi lihaliemeksi jne... Yleensäkin kokkailussa haeskelen resepteistä uusia ideoita mitkä sitten muokkautuvat ja jalostuvat
omaan keittiöön. Ja se on tarkoitus myös omien sivujeni ruokaosiolla. En oletakaan että monikaan tekisi kirjaimellisesti juuri reseptin
mukaan, vaan tärkeintä on idean ja johtolangan löytäminen, jonka jokainen kokki muovaa oman keittiönsä makujen ja keittiöstä
löytyvien tarveaineiden mukaiseksi.
Jo reseptiä lukiessa saatoin maistaa riistapyöryköiden kera kermaisen, inan verran makeahkon ja hennon karpaloisen kastikkeen sopivan
siihen erinomaisesti. Ja toimii, kannattaa vaan varoa ettei kastikkeesta tule liian makea. Maistellen maustelu.... Nuorin poikakin tuumi
että tää kastike on ihan parasta
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12189
|
Lähetetty: 23.09.2017 14:49 Viestin aihe: |
|
|
Jänistä yksinkertaisella tapaa: "Joka keitetyn paistaa...."
Eli jalat kattilaan kasvisliemeen ja vajaa pari tuntia kannen alla mureaksi (nuori ja hyvin raakakypsytetty jänis).
Sitten kasariin voin kanssa ja pinta ruskeaksi. Yksinkertaista ja hyvää. Kaksivuotias tytärkin imeskeli luita erittäin tyytyväisenä lauleskeltuaan ensin ruokaa odotelleesaan "mikset enää hyppele..." |
|
Takaisin alkuun |
|
|
eräjorkki Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Lok 2008 Viestejä: 515 Paikkakunta: savon syvämmessä
|
Lähetetty: 03.10.2017 19:09 Viestin aihe: |
|
|
Hirven sisä filettä.
No eipä meillä muuta syyväkkään kuin hirvee ja villisikaa. Työ hommissa kun käy syömässä lounas paikossa niin on se sika vainaja joskus aika hyvää vaihtelua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1841 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 11.10.2017 18:21 Viestin aihe: |
|
|
Guinness-oluella ryyditettyä hirvimiespihviä, raikas tuoresalaatti leipäjuustolla, parsakaalia ja karpalohyytelöä.
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1841 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 13.10.2017 17:32 Viestin aihe: |
|
|
Hirviburger
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16694
|
Lähetetty: 02.11.2017 20:17 Viestin aihe: |
|
|
Hirvenlihasta makaroonilaatikkoa, kun ei muuta ehtinyt. Mustaherukkahyytelöä, kun äiteeltä sain purkin. Ihan ok sätös. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1841 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 04.11.2017 20:11 Viestin aihe: |
|
|
Metsopaistia, uunikasviksia, keitettyä parsakaalia ja mustaherukkahyytelöä.
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Havumetsä Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Syy 2012 Viestejä: 1095 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 05.11.2017 21:38 Viestin aihe: |
|
|
Metsäkauriin sisäfilettä kermakastikkeessa ja oman maan puikuloista pottumuusi siihen kylkeen |
|
Takaisin alkuun |
|
|
metsiäinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Tam 2014 Viestejä: 173
|
Lähetetty: 06.11.2017 00:18 Viestin aihe: |
|
|
Pitkästä aikaa suurustettua peurapataa. Kylläpä hiveli makunystyröitä. 👍 |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|