OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kanalinnustuskausi 2016
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 38, 39, 40  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
viisasverneri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Syy 2008
Viestejä: 1314

LähetäLähetetty: 11.09.2016 18:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Otinpa asiakseni lähteä liikkumaan vanhaan ikimetsään. Oikein sellaiseen satukirjoista tuttuun vanhan homenokan kotimaahan. Puolukkasankon jätin matkasta, sen korvasi järeä tykistö; eli Canonin eos 6d sopivaksi arvioidulla putkella. Laajakulmankin laitoin anorakin taskuun maisemakuvia varten. Hienot maat ja "saalistakin" kehua asti. Sieltähän se asukki nimittäin löytyi. Ei muita lintuhavaintoja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
t3tactical
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Elo 2004
Viestejä: 3929

LähetäLähetetty: 11.09.2016 19:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kolme akkateertä oli tiellä, ja yksi ukkoteeri suhahteli. Kauempana suhahteli toinen. Sateisen aamun saldoksi ihan hyvä. Patruunaa ei tarvinnut laittaa pesään. Tuo teeripaljous oli kyllä luvallisella alueella, mutta vähän säikähtivät, kun ajoin parven läpi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jalluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Kes 2009
Viestejä: 1132

LähetäLähetetty: 11.09.2016 20:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Länsi-Pudasjärvi on kyllä tyhjä linnuista. Tänäänkin kolme tuntia varmojen teeri/riekko maastojen perkkausta saksanseisoja penikan kanssa. Havaintoina yksi vanha akkateeri jonka koira nuuskutteli lentoon. Ei kahteen päivään 3 miehellä tutuista maastoista ainuttakaan poikuetta. Ei laukaustakaan kuulunut tänään. Ei ensimmäistäkään lintua nähnyt tielläkään koko syksynä. Voisi sanoa, että tilanne on aika lähellä katastrofia. Totaalinen kato käynyt, varsinkin teerien suhteen. On vanhatki linnut kuollut pois.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tiger
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2852
Paikkakunta: Sjoki/KäMä

LähetäLähetetty: 11.09.2016 20:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Metsoja ei oo näkyny yhtää. Vähäiset teeret mitä on löytyny ei pysy ku sekuntteja koiran haukussa. Rolling Eyes p-pohjanmaalla.
_________________
Syön ammuttua lihaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Berkele
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Hei 2006
Viestejä: 2216
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 11.09.2016 22:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eipä juuri kummemmasti löytyny tänäänkään lintuja. Vuokraamattomalla palstalla oli muutaman poikuus teeriä tienlaidassa. Yksinäinen pyy metässä ja avonevan reunassa ~6 yksilön poikuus pyitä. Ellei linnut ole jotenkin aivan eri paikoissa kuin yleensä, on kyllä omilla mestoilla ennätyskato. Toki koirat ei pelitä juuri ollenkaan. Vanha ei taho jaksaa ja nuori ei tiedä yhtään mitä siellä ollaan tekemässä. Jotain pitää keksiä, että saa nuorelle lintuja eteen. Ei se muuten opikaan.

Hirvikärpäsiä taas on aivan tarpeeksi. Etten jopa sanois, että niitä on liikaa. Permetriinit käytössä, mutta silti tuli yhdessä paikassa liian tukalat oltavat ja oli tultava juosten pois.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vihtavuori90
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 18 Syy 2006
Viestejä: 45

LähetäLähetetty: 11.09.2016 22:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lauantai tuli tarvottua lintujen perässä. Hyvin näkyi teeripoikueita, yhteensä 4kpl noin 4-6 lintua, koppeloita näkyi kaikkiaan 5-6, jokunen pyy havainto ja yksi metso havainto. Pohjois-pohjanmaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras_a
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hel 2013
Viestejä: 1953

LähetäLähetetty: 11.09.2016 22:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt on yhteensä 26 km tullut talsittua pitkin maita ja mantuja ja yksittäisiä metsohavaintoja muutama, koppeloita myös. Teeriä näkynyt kohtalaisesti , yksinäisiä ja poikueita sekä pyitäkin muutama. Muutama tilannekin tullut, josta pari päätynyt reppuun. Hirvikin rymisteli näköetäisyydellä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
AnttiSn
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2010
Viestejä: 2120

LähetäLähetetty: 11.09.2016 23:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Huono on lintutilanne satavarmasti ainakin naruska tuntsan eteläosissa. Kahteen päivään kolme riekkotilannetta joissa yhteensä 7 lintua. Yksi raavas metto jallitti koiraa. Koppelo oli jo tapattaa ittesä mutta vähän oli kaukana ja jätIn ampumatta. Siitä 100m ja häntä jäykistyi uudestaan. Poikamettoja läksi nähtävästi 2 ja toinen on luovuttanut lihansa nyt hyötykäyttöön. Yli 30km tullut kuljettua eli tilanteita todella vähän. Huomenna lähden pohjoisosiin teltan kanssa kolmeksi päiväksi. Odotukset ei ole järin suuret mutta jos sitä jonkun linnun vielä saisi...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2994

LähetäLähetetty: 12.09.2016 00:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Berkele kirjoitti:
Ellei linnut ole jotenkin aivan eri paikoissa kuin yleensä, on kyllä omilla mestoilla ennätyskato.

Ainakin omilla mailla asia on juuri noin! Tai no ei aivan eri paikassa, vaan samanlaisessa paikassa kuin viimesyksynä tähän aikaan. Toki paikkat on nyt olleet erit, mutta tyyliltän saman suuntaiset. Toki aikaisempina vuosina on ollut aivan eri paikoissa ja eri tyylisissä. Paljon kuivemmalla on olleet normaalisti, ja ei missään mahdottomassa tureikossa. Viimesyksynä olivat soiden laidoilla aivan läpitunkemattomissa risukoissa ja nyt tuntui kaikki siirtyneen jokivarren koivikoihin. Toisella puolen jokea alkaa rimpi ja toisella puolen kohtuullisen märkää, korkeaa aluskasvillisuutta ja melkoisen sakeaa koivikkoa. Liekkö nyt "katovuosina" kelit olleet sellaiset, että ovat hakeneet suojaa noista koivikoista. Itsellä vasta noin 15km takana, mutta aikaa meni kyllä lähes pimeästä pimeään. Tuosta voi jokainen päätellä kuinka helppokulkuisista maista puhutaan. Tutut ovat kierrelleen koiran koulutusmielessä tarkkailemassa noita ns. perinteisiä ottipaikkoja ja tuntuu ettei ole siiveniskuakaan missään. Itse lähdin sitten rämpimään viime syksyltä tiedossa olleita tiheiköitä, vaan ei löytynyt. Vähän yllättäen siinä lenkin "turhalla" osalla, jossa harvoin lintuja näkee tulikin sitten heti isompaa teeriparvea, poikametsoja, koppeloa ja mahtui mukaan aika muikea heinäriparvikin. Harmi vaan sikäli että suurin osa linnuista oli "väärällä" puolen jokea, eikä matkassa ollut koira ole niitä noutavia malleja ja inhoaa uimista yli kaiken. Mietin siinä sitten monessakin tilanteessa pitkään ja hartaasti ammunko ja haen uimalla, mutta päätin antaa linnuille tämän erän. Ja se ainokainen holli sattuikin pahimmoilleen niin että koira oli melkeen peräkkäin linnun kanssa linjassa, joten ei pystynyt siinäkään puristamaan. Aloituspäivä meni itseltä täysin ohi, mutta katsotaan huomenna uudestaan tuleeko eri tyylisiä havaintoja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mc-manteli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Lok 2007
Viestejä: 3606
Paikkakunta: Länsirannikko

LähetäLähetetty: 12.09.2016 00:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

3-4km kävelty avausviikonloppuna.
Lähinnä piti tarkistaa onko reunimmaiset mehtopoikueet vielä tallessa ja samalla käyttää noutajavanhusta vielä metässä..

Ei löytyny mehtopoikuetta, toki en kävellyt kankaasta ku puolet, teeripoikue löytyi. 1+ 4. Tieten siirtyneet vain ku aiemmin majailleet puoli kilsaa eri paikassa.
Toisella paikalla oli vielä metot jemmassa, joskin jo hajallaan. Toki siellä liikuin alunperin muilla asioilla eikä pyssyä mukana.
Pyypesue 1+3 oli tuon mettopaikan naapuriin muuttanu.

Eli tuon muutaman kilsan kävelyn tuloksena teeret 5kpl, pyyt 4kpl ja metsot 3kpl ja koppelot 2kpl..
Niin ja iltalennolla sorsapassissa ollessa lensi ehkä kymmenen teeren porukka yli, kaveri siitä kopasi yhen reppuun.

Moni kaveri on kävellyt 20-30km tänä viikonloppuna tyhjää. Eli ennakkotiedustelusta on tässäkin lajissa näemmä melko suuri hyöty. Ei tarvi haahuilla vaan saa perkata tietolintuja..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
springfield
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Hel 2011
Viestejä: 284
Paikkakunta: Ep

LähetäLähetetty: 12.09.2016 08:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lauantaina kävin muutaman kilometrin lenkin kävelemässä. Lintuja näkyi kohtuu hyvin, mutta lähtivät sen verran kaukaa aina ettei ampumaan päässyt. Havaintoja Yksi metsopoikuus jossa kolme ruskeaa ja yksi musta, yksi vanha metso muutama yksittäinen akkateeri ja pari koppeloa sekä pyypoikuus.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
turula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2005
Viestejä: 855
Paikkakunta: Karhumailla

LähetäLähetetty: 12.09.2016 09:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaksi ensimmäistä päivää kuljin pystärinuorukaisen kanssa metässä ja lintuja on näkyi kyllä hyvästi!

Aloitusaamuna tavattiin yhteensä kuusi mustaa mehtoa ja koppelo, sekä ihan täysi teeripoikue. Teerten pulina ympäröivillä alueilla oli samanlainen, kuin entisaikoina. Yhden poikateeren pudotin koiran suuhun.

Eilisaamuna tapasin kolme vanhaa mettoa ja mehtopoikueen, jossa oli vielä viisi ruskeaa kasassa. Vanhan meton toin kotiin. Toisella lenkillä kuljeksin kuvioitten reunoja ja kovia puolukkapaikkoja - löydettiin kaksi isoa teeripoikuetta. Toisessa poikueessa yhdestä poikateerestä 18 minuutin ensihaukku. Pari ykköslintua näkyi lisäksi.
_________________
Metsästys- ja luontoaiheisia valokuvia:

www.tuomoturunen.kuvat.fi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sundiz
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Hel 2013
Viestejä: 301
Paikkakunta: HKI

LähetäLähetetty: 12.09.2016 09:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ensimmäinen aamu kanalintujahdissa takana. Ajattelin mennä katsomaan tuttua marjapaikkaa, missä on monesti näkynyt teeriä syömässä puolukoita. En ehtinyt kuin 10 min kävellä niin heinikosta pomppasi vajaa 10 teertä ilmaan. Oli parvesta suunnilleen puolet poikaa ja puolet tyttöä. Hetken aikaa joutui tähtäilemään kun ei meinannut sormi löytää uuden aseen varmistinta. Lopulta löysi sormi hakemansa ja niin löysi myös haulisuihku kohteensa. Joukon hännille jäänyt poikateeri jäi saaliiksi. Sen verran heinikkoiseen ryteikköön lintu putosi, että vartin sai 2 ukkoa etsiä, ennen kuin oli lintu kourassa.

Ei ole tavatonta että kausi menee itsellä ilman saalista tai jopa ilman laukauksia. Nyt ensimmäisenä aamuna ensimmäinen laukaus ja ensimmäinen lintu reppuun. Kerrankin näin päin. Vaikka puskassa ei reilua puolta tuntia pidempään viihdytty niin hirvikärpäsiä kyllä riitti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
leverman
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Syy 2005
Viestejä: 1303

LähetäLähetetty: 12.09.2016 11:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kahdessa päivässä noin 10 km kävelyä vaihtelevissa maastoissa. 6 minuuttia pihastalähdön jälkeen teerenpoika reppuun kun poikue lähti jaloista...mutta sitten tyhjää. Koko viikonloppuna ei ainuttakaan metsohavaintoa, ensimmäiset pyyt näin eilen iltapäivällä...vanhoja "irtolintuja" ei tunnu löytyvän mistään. Eli heikolta näyttää näitten havaintojen valossa, tämä eteläisessä Savossa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
slapshot-
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Hel 2011
Viestejä: 1063
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 12.09.2016 18:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nelisen kilometriä tuli käveltyä iltapäivälenkkinä. Yksi iso lähti nevan reunasta 100m päästä ja muutaman penikan pyypoikue pörähti puiden oksille. Mukava oli kävellä kun ei hirvikärpäsiä ollut nimeksikään vaikka lämmin olikin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 38, 39, 40  Seuraava
Sivu 9 Yht. 40

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com