OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Naarashirven ampuminen...
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 19, 20, 21  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Tupella
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Tou 2007
Viestejä: 5313

LähetäLähetetty: 29.10.2015 09:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Katsottakoon vaikka päivän Turun sanomissa olevaa keskustelua, joka alkoi Kevon tutkimusasemalla nauhoitetuista varoituksen sanoista hirvikolareista, kuten tähän aikaan on paikallaan ja tapana. Vihapuhetta.
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peltsu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 6580

LähetäLähetetty: 29.10.2015 09:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mielenkiintoinen tuo 30 sekuntia.

Alkusyksystä valokuvailin yhtä naarashirveä jolla tiesin olevan tuplavasat. Kuvien aikaleimasta varmaan voi tarkastaa että emä ilmestyi paikalle reilusti yli minuutti vasojen edellä. Eli jos oisin posauttanu emän vasattomana naaraana vaikkapa minuutin päästä eka havainnosta, olisin selvinnyt ilman seuraamuksia ?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tupella
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Tou 2007
Viestejä: 5313

LähetäLähetetty: 29.10.2015 10:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oliko hirvillä ajoketju tai koira perässään kuvatessasi?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peltsu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 6580

LähetäLähetetty: 29.10.2015 10:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei ku istuskelin mättäällä ja kattelin mitä ruokapaikalla tapahtuu. Ihan yksin olin mettässä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vanha pappa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Jou 2007
Viestejä: 2350

LähetäLähetetty: 29.10.2015 19:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu,kyllä olen minäkin samaa mieltä,kuin tuo Pedon lausuma "K-päisistä jahtaajista" tässä emä ja sitä seuraavista vasoista ,asiassa. Mikäli ei ole todennettu millään muotoa ,ts koeramiehen,ajomiesten ,passimiesten yms näköhavannoin emää seuraavia / emän jättämiä yms vasaa/ vasoja ja tulee yksinäinen naaras,jonka perässä ,sivuilla tms ei nähdä /kuulla vasaa/vasoja,nin nurin vain naaras,mikäli ei ole muuta määräystä voudilta saatu. Puskapaikoissa on tietysti haastava homma näkyvyyden ollessa kymmenen meetriä,mutta paremman näkyvyyden paikoissa reikä palttooseen iliman muuta.Voidaan tietysti tarkistaa,jotta onko kaadettu naaras maidossa ja tehdä sitten vasajahdin kanssa tarvittavia päätöksiä. Tuollaisissa tilanteissa,joissa mahdollinen vasa/vasat ilmaantuvat alueeseen hortoilemaan, nin on todella typerää lähtiä asiasta tekemään seksuaalihommia pilikun kanssa. Shocked
_________________
Vanha pappa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16694

LähetäLähetetty: 29.10.2015 20:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse pähkäilin omalta kohdaltani näin. Jos vahinko käy, eli ammun emän ja vasat seuraakin, niin mieluummin käyn kuulusteluissa ja otan sen mitä tuleman pitää. Näin kun teen, niin minun ei tarvitse miettiä, että minkälaista juttua alkaa selän takana kuulumaan. Milloin joku ottaa asian esille jostain syytä ja aletaan muistelemaan menneitä, yms.

Kun hoidan omalta kohdaltani homman näin, niin en ole sen jälkeen kenenkään talutusnuorassa.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15377

LähetäLähetetty: 29.10.2015 20:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Selvät tapaukset on tietysti selviä tapauksia ja jos tötteröi huolimattomuuttaan niin jotain raippoja on paikallaan saadakin. Mutta sitten on sellaisia tapauksia joihin Nimrod viittasi, kevättalvella aletaan puhumaan että saattoi jäädä vasa ja tekemään poliisille ilmoitusta, eikä vissiin mitään varsinaista näyttöä edes ollut. Parantaa taatusti hirviporukan ryhmädynamiikkaa, taisi hajota tuo porukka, yhdellä tutulla on maita tuolla ja kävi hänkin vähän kokouksessa kertomassa mielipiteitään moisesta touhusta. On toisessa hirviporukassa ja satuttiin joskus samalle nuotiolle, suorastaan puhisi kun kertoi tapauksesta.

Kainuussa oli juttua yhdestä tapauksesta, lehmä tuntui viihtyvän samassa paikassa, vasa ammuttiin pari päivää aiemmin ja sitten emä, tisseistä tuli vielä maitoa, piti naapuriporukan kyttääjän kilauttaa asiasta poliisille. Saahan sitä toisen ajan kulumaan mukavasti sillä että ajattaa kuulusteluissa, onpahan pois hirvimetsältä tuonkin ajan.

Sen verran vielä että mulla meinasi kerran tulla reikä väärään hirveen, koira vei kahta hirveä, parinkin tien yli, "kaksi isoa", itsekin toisen paikan katsoin ja sama tuomio. Sitten oli tulossa passiin, linjalla piti katsella kahteen suuntaan, ei tullut radiosta tarkennusta mihin tulee. Katsoin väärään suuntaan, etummainen meni niin etten olisi pystynyt hyvin ampumaan, seuraava kun tuli niin näin että se on vasa, vasoja ei saanut ampua, koirakin tuli kohta. Oliko vaihtanut hirvet vai oltiinko katsottu jäljet täysin väärin, veikkaan ensimmäistä. Vasa seurasi kyllä välittömästi, max. 10 metriä väliä hyvässä vauhdissa, ei olis paljoa selittelyt auttaneet jos olisi ensimmäiseen ehtinyt ampua, tietysti tuollaisen jälkeen olis lupa ampua vasaakin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TKH
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Hei 2008
Viestejä: 725

LähetäLähetetty: 29.10.2015 23:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yksinkertaisinta on kun ei purista liipaisinta jos edessä ei ole päivänselvä 1,5v naaras. Itse en ainakaan purista. Kusisia tappisarvia on metsät täynnä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1545
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 30.10.2015 09:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

TKH kirjoitti:
Yksinkertaisinta on kun ei purista liipaisinta jos edessä ei ole päivänselvä 1,5v naaras. Itse en ainakaan purista. Kusisia tappisarvia on metsät täynnä.

Näin mekin aikoinaan ajateltiin... mutta emme halveksineet yhtä hienoimmista riistaeläimistä mitä metsä tarjoaa.
Saimme vääristettyä kannan rakenteen, hävitettyä isot sarvipäät ja pudotettua vasojen keskipainon... Nyt jo joku vuosi muokattu omaa ajattelua, pyyntitapaa ja yllätys yllätys hirvikantaa... Hyvien sonnien määrä on lisääntynyt, tuottavia naaraita on riittävästi. Aika näyttää miten käy vasojen koolle. Olemme olleet tyytyväisiä. Tällä tavoin voimme parhaassa tapauksessa välttää hirvikannan edestaas sahailua... Ei ole kovinkaan järkevää pyytää toisena vuonna liki 200 hirveä ja hetken päästä vaivaset 60 eläintä... Meidän alueella hyvä tasapaino on siinä 80-90 hirven kohdilla
Vapaassa maassa saa tietysti toimia niissä rajoissa mitä lupaviranomainen antaa... Mieluiten mä metsästän niin, että voimme itse pyrkiä siihen suuntaan mikä järjellistä on.
Ei olisi välttämättä hauskaa jos lupalapussa lukisi
25 uroshirveä, 25 naarashirveä, 50 vasaa.
_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
susiluoto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Syy 2010
Viestejä: 222

LähetäLähetetty: 30.10.2015 15:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja sitten taas kerran tuo, kaksi emää ja vasa, kumman tuo vasa on, eli kumman naaraan ammut vai jätätkö ampumatta, minä jätin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14848

LähetäLähetetty: 30.10.2015 16:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo syyttäjä jolle asiasta soitin, toimii enimmäkseen juuri metsästysrikosten ja -rikkomusten parissa, eli hänen osaaminen ja ammattitaitonsa on painottunut nimenomaan sille saralle. Hän sanoi tekevänsä töitä aika paljon sekä itäisessä, että pohjoisessa Suomessa ja hänelle tulee aika moni juttu käsiteltäväksi.

Hänen näkemyksensä oli se, että varsin selvissä tapauksissa joissa tekijä tunnustaa teon, on homma helppo. Heti kun menee todisteiden etsiskelyksi ja todistajien kuulemiseksi, niin homma mutkistuu. Toisekseen rikos on niin pieni, että se viedään tästä johtuen harvoin käräjille, jotka ovat muutenkin ylikuormitettuja. Sen sijaan poliisi joutuu tutkimaan kaikki tapaukset. Tässä tullaan sitten siihen, että "poliisi tutkii metsästysrikoksena" EI tarkoita vielä sitä, että kyseessä olisi metsästysrikos tai syyttäjä ylipäätään veisi tapausta eteenpäin. Yleensä jos paikallislehdessä näin sanotaan, ovat nohevimmat kyläläiset jo käsittelemässä asiaa tuomiolauselmana.

Sitten hän muisti sanoa senkin, että yleensä näissä jutuissa heijastuu metsästäjien keskinäiset hankaukset. Porukassa on kuulemma hyvin usein niitä, jotka eivät pidä jostain toisesta tyypistä ja tätä ollaan sitten keinolla millä hyvänsä ajamassa porukasta pois.

Itse olen kerran joutunut metsästyksenjohtajana ikävään välikäteen juuri tällaisessa tapauksessa, jossa metsästäjä teki johtopäätöksiä lumijälkien perusteella ja väenväkisin väitti naarashirven kaadolta löytyneen vasan jäljet. Sellaiset räntäsateen piiskaamat olivat kaikki jäljet. Osa porukasta kaahotti jo seurasta erottamisten ja metsästyskieltojen kanssa, mutta syyttäjä jätti syyttämättä kun poliisi sai kaikki asiasta jotain tietävät kuulusteltua. Tilanne oli todella viheliäinen seuran kannalta ja itse luin kyllä madon luvut tälle "ilmiantajalle", joka on vielä sukulaiseni. Väittää varmaan vielä tänäkin päivänä, että ko. heppu oli syyllinen...

Muutama vuosi sitten kävi sitten toinenkin tapaus, jossa homma oli hoidettu päivän osalta aivan ok, mutta koska hirviä ampunut heppu ei miellyttänyt paikallisia kyläläisiä, antoivat he porukalla valheellisia lausuntoja. Homma meni käräjille törkeänä metsästysrikoksena, mutta kun eivät uskaltaneetkaan oikeudessa valehdella, niin muuttui metsästysrikkomukseksi yhden hirven osalta (luvaton palsta) ja sakkorangaistukseksi. Aseet olivat poliisilla toista vuotta ja työhommiakin joutuivat virkamieheltä järjestelemään hieman uudelleen. Noh, uusi vastaava virkamies on jo paikallisten hampaissa kun on virka, joka ei miellytä erään elinkeinon edustajia... En tosin tiedä, että onko ko. henkilö hirvihommissa, todennäköisesti ei ainakaan ko. alueella uskalla moista touhuta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hellokitty
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Jou 2012
Viestejä: 3463

LähetäLähetetty: 30.10.2015 16:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuota noin. Olenkos ymmärtänyt ihan oikeen et porukkaa heittää väkeä pihalle jos/kun joku ampuu ns. väärän elukan kumoon.?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14848

LähetäLähetetty: 30.10.2015 16:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hellokitty kirjoitti:
Tuota noin. Olenkos ymmärtänyt ihan oikeen et porukkaa heittää väkeä pihalle jos/kun joku ampuu ns. väärän elukan kumoon.?


Jos saavat aikaan tuomion metsästysrikoksesta, niin voi olla, että on peruste jopa seurasta erottamiselle ja ainakin metsästyskiellolle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hellokitty
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Jou 2012
Viestejä: 3463

LähetäLähetetty: 30.10.2015 17:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tarkoittaako Nimrod jahia missäpäin suomea,eli puhutaako nyt etelästä vai pohjoisesta erikseen vai yleensä koko auomea koskevana.?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vanha pappa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Jou 2007
Viestejä: 2350

LähetäLähetetty: 30.10.2015 18:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Seurojen pitäisi sisäistää sääntöihinsä kohdan,jossa mainitaan siittä,jotta mettässä (jahtuussa) tapahtuneet asiat ovat VAIN seuran keskeisiä asioita ja niitä ei huudella pitkin kyliä ja huoltoaseman baareja.Tuollainen touhu on akkojen (anteeksi naiset) touhuja ja ansaitsevat moiset henkilöt hameen päällensä.
Shocked Seurasta erottamiset ovatkin sitten oma lukunsa ja on erinomaisen tarkasti harkittava asiaa erottamisesta,jottei löydä seuran johto ittiään tammipöydän väärältä puolen. Wink On syytä myös muistaa,jotta lakimieskin velekoo noin 300€ / tunti plus alvi,joten varakas pitää sitten seuran olla. Tietysti kulut lisääntyvät seuran hävitessä jutun. Wink
Laihakin sopu on paree,kuin kallis ja lihava riita. Shocked
_________________
Vanha pappa


Viimeinen muokkaaja, vanha pappa pvm 30.10.2015 18:37, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 19, 20, 21  Seuraava
Sivu 6 Yht. 21

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com