OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Sorsapillit!!!!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 42, 43, 44  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Tämä aihe on lukittu, et voi muokata vastauksia tai kirjoittaa uusia vastauksia    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Paatti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Lok 2004
Viestejä: 3041

LähetäLähetetty: 30.07.2005 22:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse tuskastuin pillinkäytön harjoitteluun muutamia vuosia sitten ja aloin harjoitella sorsien kutsumista ilman pilliä pelkällä suulla. Jos osaa edes jonkin verran matkia sorsia pelkällä suulla niin kannattaa harjoitella lisää. Itse olen ampunut enemmän ilman pilliä houkuteltuja sorsia, kuin pillillä houkuteltua.

Hyvä pilli on tosin osaavan käsissä paljon monipuolisempi ja tietyissä kutsuissa "ainut" vaihtoehto.


Viimeinen muokkaaja, Paatti pvm 31.07.2005 08:59, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Tinurien Kirkkoherra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Hei 2004
Viestejä: 2262

LähetäLähetetty: 31.07.2005 00:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse olen alkanut epäilemään vähän noita "ameriikan"-oppeja. Hirveää ränkätystä noissa take`emeissäkin, mahtaneeko loppupeleissä toimia Suomen kamaralla, varsinkin kun pillitysbuumi leviää? Joka puskasta kun alkaa Hypersupermoniääniankkaa lurittelemaan, niin on sotkan pojat ihmeissään. Jotenki toivoisin Suomeen kehittyvän omanlaisensa pillityskulttuurin. Amerikanihmemaan superränkätys ei soi ainakaan minun korvaani, eiköhän ampumisessa jo tiuhimmin miehitetyillä vesillä ole tarpeeksi, tulevana syksynä ja tulevaisuudessa yhä useampi myös ränkättää. Ei hyvä, ei hyvä todellakaan!

Tänään kävin tiedustelureissulla Hailuodon maankamaralla ja ränkätettyä tuli. Jokunen sorsahan siellä uiskenteli -yksikseen- ja jokunen saattoi kaartaa minunkin ylitseni. Kymmenessä metrissä lähimmät, tekipä jokunen ympyränkin haulikkohollilla. Mutta teki hyvää tähän väliin, kotiopetuksen jatkeeksi, tehdä opintomatka lähemmäs todellisuutta. Nuotitus kehittyi huimasti, kuten sain vakautta perusteisiin Very Happy
_________________
...saadakseni lopettaa. Moron poro!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
OskariJ
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Hei 2005
Viestejä: 194
Paikkakunta: Kangasala

LähetäLähetetty: 31.07.2005 18:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mehtääjä huomannut saman tosta dr:stä se kuullostaa etäisesti hanhelta, kun "väärin puhaltaa", aloittelevalle pillittäjälle vinkiksi on pyytää jotakuta kuuntelemaan ääntä, ite kun kuulee hieman pieleen. Ota parhaista vinkeistä osviittaa ja kannattaa katella/kuunnella rapakontakaisten "mestarien" vinkkejä.
_________________
Jahtaa kaikkea mikä liikkuu ja yrittää harrastaa siinä sivussa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aku
***


Liittynyt: 12 Syy 2004
Viestejä: 3177

LähetäLähetetty: 31.07.2005 21:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä



tässä viikonlopun tee-se-itse tulos.


Myös minä olen alkanut pohtimaan "superränkätyksen" toimivuutta. Mutta jos se kerta toimii jenkkilässä niin miks ei täälläkin?
- ja se "superränkätys" kuulosta yksin puhallettuna aivan hullullta mutta huomioon kun otetaan että Esim Take Emeissä on 3 ukkoa jotka ränkättäävät omilla pilleillään, joista jokainen soi hieman eritavalla.

Ei siinä yksi mies kovinmoisia superränkkyjä kerkeä puhaltamaan.

Yksin tehtynä se tosiaan voi kuulostaa hullullta Confused


Sorsapillistä hanhipilliksi jutusta olen huomannut itse että helpostikin saa sorsapilleillä aikaan hanhien perus porina äänen. Muuta en sanokkaan koska en ole asiaan paljolti perehtynyt Smile


Mua on alkanut ihmetyttämään omien taitojen puute/ tai niihin uskominen.

Keväällä kutsuin sorsia hullunlailla, ja vieläpä huonommalla pillillä ja luotin puhallustekniikkaan , ja sorsia tuli kattelemaan hyvinkin paljon.

Sitten jäi vähäksi aikaa pillitykset, ( touko,kesäkuut) ja nyt taas tuntuu pillitys hapuilulta.

En saa sorsia tulemaan pillille mutta en olekkaan muualla kokeillut kuin omassa venerannassa, jossa onkin sitten aikapaljon hulinaa ja melua, veneitä yms..

ehkä asialla oma osuus.


Mutta nyt alkaakin viikon harjotustreeni joten eiköhän ala palautua mieleen. Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aku
***


Liittynyt: 12 Syy 2004
Viestejä: 3177

LähetäLähetetty: 31.07.2005 23:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tulipa tässä illan mittaan luettua juttua millä tavoin nämä jenkkilän sorsastajat toimivat kun saavat siivekkäitä silmiinsä.

monille täällä tämä on jo selvää mutta laitetaanpa nyt niille "alokkaille".

1. Sorsia havaittua pyritään saamaan niiden mielenkiinto kuviin. Etäisyydestä riippuen käytetään sitten eri soundeja. Kaukana oleville linnuille yleensä pistetään ensimmäiseksi kuuluva Hail Call
, jolla pyritään saamaan sorsien mielenkiinto herätettyä. Hail Call ei kuulosta todelliselta sorsalta ja se onkin vain juuri tarkoitettu mielenkiinnon herättämiseen. Älä käytä Hail:iä lintujen ollessä lähellä.

2. Jos sorsat kääntävät suuntansa kohti sinun ei välttämättä tarvitse tehä muutakuin aloittaa aseen hapuilu käsiin. Monesti kuitenkin sorsat eivät pidä tätä tulolinjaa vaan alkavat kaarella poispäin tai takaisin edelliselle lentoreitille. Tällöin kannattaa pistää kuuluva Greeting Call joka saa sorsien mielenkiinnon uudelleen kuviin. Lintujen ollessa lähempänä, mutta kuitenkin haulikon kantaman ulkopuolella kannattaa käyttää heikompaa Greetingkiä tai yksittäisiä ränkytyksiä.

3. Sorsien tullessa voi ja kannattaa käyttää myös ruokailukutsuja ns "Feed Call" jotka antavat viimeisen silauksen. Tämä toimii hyvin myös aremmille sorsille.

4. Kun sorsat ovat lähellä Älä käytä ei-sorsamaisia kutsuja! Ne vain karkottavat sorsat. Eli ei liian kovaa pillitystä ja pillitykset mahdollisimman sorsamaiseksi. Yksi hyvä tapa on käyttää enemmän kuin kahta pilliä tilanteen mukaan. Yksi todella kovaääninen, toinen keskiverto ja kolmas viritettynä niin realistikseksi kuin vaan voi saada.

5. Seuraa sorsien kehonkieltä. Kaikkia sorsia ei kannata yrittää kutsua. Parhaiten onnistuu niiden kutsuminen jotka näyttävät etsivän seuraa , päänkääntelyä ja kuikuilua, ränkätystä. Nämä ovat niitä sorsia joita kannattaa kutsua. Monikymmenpäisiä parviakin kannattaa kyllä yrittää mutta monesti nekin jatkavat matkaa.

6. Yritä kuulostaa Sorsaparvelta. Tällöin pystyt tehostamaan pillitystäsi huomattavasti. Isommatkin parvet saattavat erehtyä haulikon hollille.

7. Yritä pillittää sorsia paikoissa joissa ne muutenkin oleilevat ja joitten läheisyydestä lentävät ohi.

8. Älä katso suoraan tuleviin sorsiin, liike paljastaa sinut ! Joissakin pillitys ohjeissa kehotetaan olla pillittämättä kun sorsat ovat aivan yläpuolella, mutta itse en ole aivan varma. Ei ainakaan kovin kovaäänisiä kutsuja kannata käyttää.


Kymmenien eurojen pillit eivät tee sinusta hyvää pillittäjää. Siirry niihin kun olet varma perustaidoistasi.


Tässä jotain mitä jäi päällimmäiseksi mieleen.







Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20463
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 01.08.2005 10:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tulipa siinä viikonloppuna treenattua pillitystä muutamassakin paikassa ja palattua maanpinnalle. Aika lailla ”uskomattomilta” kuullostaa nuo omat soolot, eli ei tahdo itselläkään usko riittää että pillitys kuullostaa hyvältä.

Pitäis varmaan nauhoittaa omia puhalluksia ja kuunnella, meneekö periaate edes suurinpiirtein sinnepäin.

Tuli siinä käytyä pillittelemässä muutamassakin paikassa. Välillä tuli sellainen olo, että pillityksestä taitaa olla enemmän haittaa kuin hyötyä…

Pillejä vertailin ja niiden puhallettavuutta. Yksikielisellä K&H pillillä oli ehkä helpompi puhaltaa jonkinlainen yksittäinen ääni ja ruokailuääni, jos vertaa DR-85 pilliin.

Molempiin pilleihin jos puhaltaa tosissaan tuon morjestussarjan, niin jo äänenvoimakkuudeltaankin tuo on sitä luokkaa, että siitä luulisi olevan enemmän haittaa kuin hyötyä tyynessä illassa... Ainakin jahtikaverit saa tuolla hulluksi.

Onko jollain hyvää kikkaa, miten puhalletaan vaikkapa greeting call vaimeampana? Jos virtausnopeutta pienentää, niin ääntä on vaikeampi hallita.

Tinurien Kirkoherralla on varmaan hyvä pointti tuossa pillityksen yleistymisessä. Jahtivesillä saattaa tulla jonkinlaisia yhteentörmäyksiä. Ainakin itse muistan kuulleeni yhden tarinan seuran alueelta vuosien takaa. Tuolloin sorsastuspaikalle oli ilmestynyt pillimies ja joka kerta sorsien ilmestyessä näköpiiriin, kaveri oli aloittanut puhalluksen kuin palosireeni. Ainoa kuvio jonka kaveri osasi puhaltaa, oli ollut tuo sorsien varoitusränkätyssarja kun paetaan vaaraa. Oli kuulemma kaikkien kuuluvuusalueella olevien saalis jäänyt aika vähäiseksi… Tuon jälkeen ei ole kuulemma pillimiehiä juuri näkynyt.

Itse olen vähän järkeilly, että pilli sopii varmaan paikaansa. Aloituspäivän alun tulimyrskyssä pillin käytön järkevyyttä kannattaa varmaan miettiä. Ainakin tälläisen, jolla pääsääntöisesti tuo harjoittelu tapahtuu jahdin yhteydessä. Ehkäpä jo hienotunteisuutena jahtikavereita kohtaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mika_22
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tou 2004
Viestejä: 2527
Paikkakunta: Keminmaa

LähetäLähetetty: 01.08.2005 11:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Heh.. Laughing Laughing
Kyllä sitä sattu viime syksynä meilläkin joku pillipiipari paikanpäälle.
Aina kun vaan näky että jossakin oli sorsaa tulossa ja ehkä hyvällekin hollille niin rupes kuulumaan ränkätystä Laughing
_________________
Sole poikha mikhään
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aku
***


Liittynyt: 12 Syy 2004
Viestejä: 3177

LähetäLähetetty: 01.08.2005 11:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Tulipa siinä viikonloppuna treenattua pillitystä muutamassakin paikassa ja palattua maanpinnalle. Aika lailla ”uskomattomilta” kuullostaa nuo omat soolot, eli ei tahdo itselläkään usko riittää että pillitys kuullostaa hyvältä.

Pitäis varmaan nauhoittaa omia puhalluksia ja kuunnella, meneekö periaate edes suurinpiirtein sinnepäin.

Tuli siinä käytyä pillittelemässä muutamassakin paikassa. Välillä tuli sellainen olo, että pillityksestä taitaa olla enemmän haittaa kuin hyötyä…


Aikalailla samat tunteet täälläkin. Crying or Very sad
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tinurien Kirkkoherra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Hei 2004
Viestejä: 2262

LähetäLähetetty: 01.08.2005 16:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eilisiltainen opintoretkeni kohde oli vuorostaan lahti nimeltä X, joka sijaitsee Itämerellä. Hailuodossa tavattu sotkan poika ei ollut enää Itämeren ainut siivekäs, myös taviruikkoo oli pysähtynyt Lahdelle X lepäämään muuttaakseen sekin viimein, ennen 20. elokuuta, Afrikan rannikolle asti. Olihan siellä siivekkäitä siis. Ja pillin kutsua joku saattoi uskoakin, ehkä. Sen huomasin, että taviruikkoo on helpoimpia houkuteltavia sorsalinnuista ja malttia kannattaa pillityksessä käyttää. Ja mikäli sorsa saa vihiä houkuttelijasta, on yhdentekevää huikkaatko pillilläsi sille, parempaa ja tuottoisampaa pistää kaffiksi tai kaakaoksi...tupakkaki aiheuttaa syäpää.
Yllättävän äänekäs on tuo sorsalintu, kun sitä ensin pillillä herättelee ja sille vastailee. Tähän touhuun jää koukkuun ja mikäs tuolla mahtavassa rauhassa on ränkyttää ja istuskella Very Happy

Nahkasarvinen hirvi syönnösteli minun ja saksanseisojani lähettyvillä, kunnes haistoi ja lompsi poikkeen.Niin ja saattoi siellä jokunen harvakseltaankin siipiään heilauttava näkyä, EHKÄ.
_________________
...saadakseni lopettaa. Moron poro!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Aku
***


Liittynyt: 12 Syy 2004
Viestejä: 3177

LähetäLähetetty: 01.08.2005 16:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Testausta.

Eli tuo edellinen kuvani sorsapillihihnasta ei näkyny kokeillaan uudelleen.






Carlsberggi vippi hihnasta tehty, vannoutuneena passissa-ei-saa-näkyä-ihoa-tai-liikettä miehenä nuo valkeat kohdat oli pakko maalata spraylla pois silmistä.

Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mehtisika
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 263
Paikkakunta: Outokumpu

LähetäLähetetty: 01.08.2005 17:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Metästätkö Aku missäpäin sorsia? onko joensuun lähellä hyviä paikkoja? Ite metästelen lähinnä tässä Outokummussa, viinijärvellä ja Sysmäjärvellä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aku
***


Liittynyt: 12 Syy 2004
Viestejä: 3177

LähetäLähetetty: 01.08.2005 17:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Metsästän pääasiassa mökilläni. Liperin Leppälahdessa Savonselän rannalla.

Ei mitään aivan mahtavia sorsapaikkoja mutta onpahan kuitenkin.

Liekkö viinijärvellä millaset sorsapaikat? Entäs kyyhkypaikat? Aikapaljon peltojahan siellä on kyllä Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Paukku Masa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Tou 2005
Viestejä: 652
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 02.08.2005 06:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aku kirjoitti:
Vaan kannattaako hihnasta jossa voi pitää kahta pilliä maksaa 10 € ?

Metsästys on väline urheilua, kuten purjehdus ja golf!! Rahaa pitää tunkee vaan sen takia, kun nyt joku on tämmösenkin keksinyt, vaikkei sitä ees tarviis tai muuten saman sais halvemmalla!! Very Happy Very Happy (Heh, heh)!!
_________________
Kahta ei saa kokeilla: Siskoa sormella ja kansantansseja
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
manitoba
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Tou 2004
Viestejä: 171
Paikkakunta: oulu

LähetäLähetetty: 02.08.2005 10:34    Viestin aihe: Sorsapillit Vastaa lainaamalla viestiä

Tervehdys vaan,lupailin tuossa menneellä viikolla sitä video juttua,no sitä kuvattiin jonkun verran ja kun se oli melkein valmis niin tarkasteltiin välillä.
Kun kuuntelin niitä ääniä niin päätin että tätä ei ainakaan näytetä,kuuntelin ne äänet kamerasta ei voi uskoa miten ääni muuttuu,mulla on toi sony 218 e malli, siis ei ole digidaali kamera.Tarkoitus oli että se kasetti ajetaan levylle ja sitten webbi serverille ja sitten tänne,tilaa olisi 500mb joten hyvin sopisi.Henkilö joka kuvasi ne pikkupätkät viimeiksi on työ matkalla ja isompi kamera on etelässä aina elokuun loppuun asti.Niinpä kysyisinkin onko oulun alueella tai löytyykö kaveria tähän hätään jolla olisi sellainen kamera jolla se voitaisiin kuvata ja ajaa koneelle,ja ennen muuta onko kiinnostusta kuvata.Kaveri joka otit yhteyttä viime talvena muistaakseni olit iin seudulta kotoisin otappa uudestaan yhteyttä jos luet tämän.Minulla olisi tämä viikko vielä joutilasta aikaa,että jos jollakin löytyy kamera niin ottaa kiireesti yhteyttä joko yv postina tai sähköpostina mallard@luukku.com
Minulla oli tarkoitus että käydään näitä pillejä läpi tai seuraavat pillit.

Sorsa pilleistä Knight&hale malli 315 kaksikielinen
Knight&hale malli 310 kaksikielinen
knight&hale malli 316 yksikielinen
Dr malli 85 kaksikielinen
Quaker boy malli raspy quack master kaksikielinen
Primos oma viritys yksikielinen tehty lutkusta
Hanhipillit Meri ja metsähanhi ja vielä kanadanhanhi huilu

Ja kun tuota levytilaa on,niin voitaisiin käydä läpi vaikka tuo robon moottori irrotettuna,ja muutakin mikä voisi kiinnostaa näin jahtia odotellessa.
Lueskelin noita juttuja tuossa aikasemmin,en ota niihin nyt erikoisempaa kantaa,kuitenkin täytyy muistaa että tuo sorsan ääni ei ole kuin satakielellä.Kun nyt on kirjoitettu paljon yksi ja kaksikielisistä pilleistä,niinpä voisin sanoa että jos menen tuonne 200:n metrin päähän ja puhallan noihin pilleihin,niin harva kaveri enää erottaa kumpi pilli on kyseessä.Kyllä se on ihan tottumus tai mitä pilliä on tottunut käyttämään.
Tuolla aikaisemmin ei paljon ole mainittu tuosta sormien ja huulen käytöstä muunneltaessa ääntä,varsinkin miten huuli on pillillä tai pillin suulla.Niinkuin yksi kanadalainen neropatti sanoi minulle että kun opettaa jo aikuisikään ehtineitä,niin laittaa pillin puhallus päähän karvatupsun niin kulma kielikin liikkuu vilkaasti,no,menipä häneks.

Noille nuorille ketkä aloittelee näitä pillin saloja,niin lähtekää harjoittelemaan yhtä ääntä kerralla,vaikka näin 1.quack=täällä ollaan 2.hail call=kutsuhuuto 3.greeting call= tervehdys 4.come back=tulehan takaisin 5.feeding call=vellikello. Tuossa nuo millä varmasti pärjää,ja aloittelija pärjää hyvin tuolla quack kutsullakin, se ei ole vaikea opetella.Ääni on kuin U kirjain lähtee korkealta laskee alas ja nousee ylös
lyhyenä.Laitan vielä tuohon linkin jossa nuo äänet on minun mielestä melko hyvät,vaikkakin tulee nauhalta.
http://www.ducks.org/waterfowling/calling/duck_calling_tips.asp
Kyllä se meikeläisllä on tuo päänuppi on umpiluuta että en minä periksi anna tuon videon suhteen se saadan tänne kyllä,vaikka väkisin.Niin nyt tarttis vaan saada vähän talkoo henkeä,niin se olisi täällä muutaman päivän sisällä.Kyllä se vielä hymyks muuttuu.
: Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Null
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 04 Jou 2004
Viestejä: 106
Paikkakunta: Oulu/Hailuoto

LähetäLähetetty: 02.08.2005 12:17    Viestin aihe: Re: Sorsapillit Vastaa lainaamalla viestiä

manitoba kirjoitti:
laittaa pillin puhallus päähän karvatupsun niin kulma kielikin liikkuu vilkaasti.
Shocked Laughing Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Tämä aihe on lukittu, et voi muokata vastauksia tai kirjoittaa uusia vastauksia    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 42, 43, 44  Seuraava
Sivu 20 Yht. 44

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com