OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mitä riistaruokaa söit tänään
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 78, 79, 80 ... 189, 190, 191  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16694

LähetäLähetetty: 31.10.2013 21:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Wikke kirjoitti:
9.3x622 kirjoitti:
Miltähän maistuisi jäniksen fileestä tehtynä tuo Beef Wellington?


Ei kokemusta, mutta jaathan sitten kokeiltuasi tietosi meille? Smile

Wellarilla "tai Wellaria" saa ihan hyvää ruokaa aikaiseksi kypsästäkin, ja vaikkapa kermassa pidempään hautuneestakin. Kunhan ei taikinaan litimärkänä kääri, vaan kermasta soosin keittelee. Saattaisi pupelle toimia paremmin?

Itseasiassa vaikka makkarasta, kuten Eestiläiset tekevät "Winerpirukaat".


No, teen hirvestä ja jussista, niin voi vertailla. Noita kuvia kun ruuista katsoo täällä, niin olen semmoinen kaurapuuro kokki pelkästään.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15366

LähetäLähetetty: 31.10.2013 21:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Wikke kirjoitti:
Itseasiassa vaikka makkarasta, kuten Eestiläiset tekevät "Winerpirukaat"
Ai se on makkara, mä olen aina ajatellut että se on kokin sormi. Vähän sellainen kaurapuurokokin rooli taitaa mullakin olla (sitä tulee kyllä harjoiteltua), lapset kyllä kehuu riistaruokiakin, tai ainakin sanoo että ruoka on parempaa kun koulussa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 31.10.2013 23:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

9.3x622 kirjoitti:
Miltähän maistuisi jäniksen fileestä tehtynä tuo Beef Wellington? Tuli vaan mieleen, kun kolmen jäniksen ulko- ja sisäfileet on jemmassa. Pitää ainakin kokeilla hirvestä.


Kokeile rohkeasti vaan, ihan varmasti toimii jänikselläkin Very Happy
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 31.10.2013 23:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Twist kirjoitti:
Kaarle Martel kirjoitti:


Taikinoitu riistafilee (Beef Wellington)

Kokkiopintojen yhteydessä teimme suomalaisemman version kuuluisasta Beef Wellingtonista. Tällä klassisella menetelmällä syntyy keskeltä punertava, mutta rapean taikinakuoren peittämä filee. Taikinoitu riistafilee on yksinkertainen valmistaa, mutta lopputulos on juhlava ja erittäin herkullinen. Taikinakuoreksi käy kaupan pakastealtaasta löytyvä valmis voitaikina tai teet helposti itse rahkavoitaikinan.

Ohjeet löytyvät täältä:

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2013/10/taikinoitu-riistafilee-beef-wellington.html


Meidän perheen yksi ehdottomista suosikeista! Mutta itse lisään tuonne pihvin ja taikinakuoren väliin vielä suppilovahvero tai kanttarellisörsseliä (sieniä, sipulia ja esim. kanttarellituorejuustoa tai smetanaa). Tuohon itsetehdyt lohkoperunat ja uunijuurekset lisukkeeksi, joskus vielä itsetehty punaviinikastikekin ja Avot! (ps. Kastiketta puoltaa sekin että ruokajuomapuolikin on perusteltua... Laughing )


Joo, klassikkoversioon kuullu ns. duxelles, eli vaikka näin:

2 rkl voita
1 valkosipulinkynsi
pari oksaa tuoretta timjamia
500 g tuoreita lampaankääpiä tai herkkutatteja
½ dl portviiniä
1-2 tl tryffeliöljyä
1-2 rkl persiljaa
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 31.10.2013 23:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä




Tässä vielä yksi helppo versio leivän sisään tehtynä:

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2012/09/the-shooters-sandwich-maailman-paras.html
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
sahkuifk
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2007
Viestejä: 928

LähetäLähetetty: 03.11.2013 12:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Perjantaina syötiin saunomisen sivussa samana päivänä ammutun hirvilehmän sydäntä, suolaliemessä keitettyä ja oli kyllä yllättävän hyvää.
_________________
jos ei voi, niin se on voi voi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 03.11.2013 13:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä



Hirven portteripaisti

Hirvenpaistista saa helposti hyvää sunnuntairuokaa tai juhlavampaa tarjottavaa vieraille. Portterille tunnusomainen paahdettujen maltaiden aromi sopii hyvin yhteen metsäisten makujen kanssa. Riistapaisti soveltuu tarjottavaksi kylmänä tai lämpimänä. Kypsyysasteenkin voit valita mieltymystesi mukaisesti mediumista ylikypsään.

Ohjeet löytyvät täältä:

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2013/11/hirven-portteripaisti.html
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16694

LähetäLähetetty: 03.11.2013 14:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vasanmaksaa voissa paistettuna meetiumiksi...luulisin, puolukkaa perunamuussia ja juomana vettä. Nyt on ähky.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9462

LähetäLähetetty: 03.11.2013 17:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sahkuifk kirjoitti:
Perjantaina syötiin saunomisen sivussa samana päivänä ammutun hirvilehmän sydäntä, suolaliemessä keitettyä ja oli kyllä yllättävän hyvää.


Ötäkän kuin ötäkän pumppu on hyvää.

Täysin aliarvostettua tavaraa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tiger
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2852
Paikkakunta: Sjoki/KäMä

LähetäLähetetty: 03.11.2013 17:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Wikke kirjoitti:
sahkuifk kirjoitti:
Perjantaina syötiin saunomisen sivussa samana päivänä ammutun hirvilehmän sydäntä, suolaliemessä keitettyä ja oli kyllä yllättävän hyvää.


Ötäkän kuin ötäkän pumppu on hyvää.

Täysin aliarvostettua tavaraa.


Samaa mieltä. Oon ruvennu keräämään linnuiltakin sydämet talteen.
_________________
Syön ammuttua lihaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 03.11.2013 20:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaarle Martel kirjoitti:

Hirven portteripaisti

Hirvenpaistista saa helposti hyvää sunnuntairuokaa tai juhlavampaa tarjottavaa vieraille. Portterille tunnusomainen paahdettujen maltaiden aromi sopii hyvin yhteen metsäisten makujen kanssa. Riistapaisti soveltuu tarjottavaksi kylmänä tai lämpimänä. Kypsyysasteenkin voit valita mieltymystesi mukaisesti mediumista ylikypsään.


Portterpaistia tuli tehtyä perjantaina kanssa. Tosin portterin tilalle saksalaista savuolutta. Hyvää tulee kyllä, ohje oli hyvin pitkälti samankaltainen, tosin pistin myös sipulia ja pari porkkanaa liemeen ja kastikkeeseen lisäsin pikkaisen kermaa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 03.11.2013 20:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minä teen tuon myös tummiin oluisiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 03.11.2013 21:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Weatherby kirjoitti:
Kaarle Martel kirjoitti:

Hirven portteripaisti

Hirvenpaistista saa helposti hyvää sunnuntairuokaa tai juhlavampaa tarjottavaa vieraille. Portterille tunnusomainen paahdettujen maltaiden aromi sopii hyvin yhteen metsäisten makujen kanssa. Riistapaisti soveltuu tarjottavaksi kylmänä tai lämpimänä. Kypsyysasteenkin voit valita mieltymystesi mukaisesti mediumista ylikypsään.


Portterpaistia tuli tehtyä perjantaina kanssa. Tosin portterin tilalle saksalaista savuolutta. Hyvää tulee kyllä, ohje oli hyvin pitkälti samankaltainen, tosin pistin myös sipulia ja pari porkkanaa liemeen ja kastikkeeseen lisäsin pikkaisen kermaa...

Varmasti makoisaa savuoluellakin höystettynä, eikä sipulit ja kermat ole kai koskaan mitään pilannutkaan Very Happy
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
topintam
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Mar 2007
Viestejä: 335
Paikkakunta: Pudis

LähetäLähetetty: 03.11.2013 23:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eilen oli jäniksen etuselkä-selkäfilee pötkylät pannulla voissa 3-4 min pyöräytettynä.(suola+mustapippuri)

Siinoon pikaruokaa mitä pitää saada välittömästi kun jänikseltä saa turkin pois.

Sitten tänään jäniskäristys,, pieniin suikaleihin koko otus ja kuuman voi käräytyksen jälkeen parin tunnin haudutus.(voi, sipuli, pippurisekotus ja olut nesteeksi)

Tulipa perkkele mureaa,,oli ittellekki yllätys kun nyt vasta alottelen näitä ruokajuttuja. Liekö viikon riiputus osunut nappiin vai mikä ? Ei varmasti onnistu uudestaan. Lapsillekkin maistui vaikka meinasi pupun kohtalo säälittää.
_________________
-itseäni olen kiittänyt ja kiitosta on riittänyt-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
AnttiSn
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2010
Viestejä: 2120

LähetäLähetetty: 04.11.2013 13:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla oli vkl vuorossa lintuja tällä kertaa. Paistoin sorsan ja riekonrintaa pannulla, tosi lyhyesti ja käännellen kaikki pinnat kiinni. Sitä ennen toki pidin suolaliuoksessa puolikkaan päivän. Sitten rinnat lautaselle folion alle ja uuniin mietoon lämpötilaan. Sen aikaa pidin, että selkeästi vielä punertava sisältä ja ulos. Hetkeksi vetäytymään vielä.

Aiemmin päräytettiin metsäsienikeitto ja porkkanapalsternakkapyree/-sose. Vieläpä vaimo salaatin väsäsi. Siitä eikun ensin keitto naamariin, sitten pyreetä, rintoja ja salaattia. Pientä suolaa kaipasi vielä pintaan rinnat. Jälkiruuaksi kaveri teki pannacotan, toimiva setti oli! Tuli kokeiltua myös Tasmanialaista Pinot Noiria, Ninth Islandia. Toimi vähintään kohtuullisesti tuon aterian kanssa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 78, 79, 80 ... 189, 190, 191  Seuraava
Sivu 79 Yht. 191

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com