OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kanalinnustuskausi 2013
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 58, 59, 60 ... 74, 75, 76  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34965

LähetäLähetetty: 26.10.2013 17:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Perjantai aamun linnustuslenkki jäänee tämän syksyn viimeiseksi,niinhän siinä kävi ettei reppuun jäänyt kuin yksi Teeri,toki paremmin kuin kahtena edellisenä syksynä,mutta eipä juuri voi muuta kuin ihmetellä lintujen vähyyttä,syksy syksyltä hiljaisempaa,Metso onneksi näyttää jopa hivenen lisäntyneen.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Känkkäränkkä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Lok 2011
Viestejä: 110
Paikkakunta: Pohjois-savo

LähetäLähetetty: 26.10.2013 21:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minkälaisia ne suolinkaiset on ja missä kohtaa niitä erottaa jos erottaa?
_________________
Elä ammu, se on kaakana!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26308

LähetäLähetetty: 26.10.2013 21:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

no mitä minä olen nähny nii, suolien "seassa" sellasia ohkasia n. villalangan vahvusia vaaleita 5-10cm.
nyt tänään oli harmaampia ja n. 5cm pitkiä ehkä pyöreämpiä. (yleensä nää vaaleat on selkeän litteitä)
kyllä ne huomaa helposti ku kattoo suolia tai sisuskoppaa.
sit jos arvelee et onko "nuo" matoja,,, nii jos,nii liikkuvat ku hetken seuraa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 26.10.2013 21:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Känkkäränkkä kirjoitti:
Minkälaisia ne suolinkaiset on ja missä kohtaa niitä erottaa jos erottaa?


Kato tuolta kuvia ym.
http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=80186&highlight=suolinkainen
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
AnttiSn
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2010
Viestejä: 2120

LähetäLähetetty: 26.10.2013 22:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiimakaarronkulkija kirjoitti:
Missäpäin sorvorttaa kuljeksit? Ätimyksen ympärystä?

Siellä päin. Ukonojanvartta, ätimysojan vartta ja siitä kohdin kangastakin, aina tuonne ätimyksen juurelle asti. Kävi siitä toinen porukka vaarassakin asti ja julmettu ammunta sieltä kuului. En enää nähny tuota porukkaa, mutta tuskinpa pojat ilmaan ampuivat siellä...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
viisasverneri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Syy 2008
Viestejä: 1314

LähetäLähetetty: 27.10.2013 17:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Taisi olla metsonpyynti omalta osaltani tässä tälle syksylle. Melkoinen riista-aitta oli koko syksyn käytössä, mutta orastava vihreys oli miehen mukana monella metsästysreissulla. Koirallekaan ei tarvitse enää motivaatiolintuja pudottaa kuin harvakseltaan, niin kaikki uhkaavan elämän alun elementit on kasassa.

Tänään kuitenkin haulikko laului kuin poikavuosina konsanaan, tosin osumistarkkuus oli paljon enemmän. Hienoja tilanteita lumisessa maastossa, havaintoja noin kolmestakymmenestä eri metsosta tai koppelosta ja reppuunkin kertyi viime aikojen rehevin saalis. Kaksi mustaa kesän poikasta ei näe ensi talvea. Ja sama kohtalo on yhdellä ruskealla.

Marraskuussa taitaa vielä olla sen verran päivännäköä, että ehtii riekkoja etsimään. Parille eri porukalle olen luvannut koiramieheksi lähteä marraskuun alussa. Ja jos oikein intoa on, niin saattaapa sitä käydä yhden tai kaksi reissua ihan ominkin päin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26308

LähetäLähetetty: 27.10.2013 17:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

melkolailla takkala keli varsinki iltapäivästä, nuoska sai linnutki hieman rauhallisemmaksi, emännyyski sitten innostu kokeileen tositoimissa 5,7:aa ja ku alkuun pääsi nii piti alkaa toppuutteleen,,,
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aktiini
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hel 2011
Viestejä: 747

LähetäLähetetty: 27.10.2013 18:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kausi alkaa vetelemään viimeisiään, mutta vielä kerkesi jahtiin. Pudasjärven reissun peruunnuttua perjantaina, suuntasin qashqain keulan kohti Posiota.

Perjantaina kerkesi käydä heittämässä parin tunnin lenkin josta mukava havainto männystä kaikkoavasta ukkomehtosta. Perus posiolainen, siis vähintään pommikoneen kokoinen.

Lauantai aamu alkoi lievällä puistattelulla eilisiltaisesta saunomisesta kaverin mökillä, jonne kutsu tuli edellisenä iltana lennosta. No ei siinä mitään ja happihyppelylle nevan laitaan. Vanukkaan syönti lakkasi siinä 9.30 kun huomasin vastapuolelle nevaa ilmaantuneen teeren. LeMi antoi etäisyydeksi 247m. Hetken arvoin ampumista ja sisäinen korkogeneraattori ehdotteli 15cm korkoa. Keli oli tyyni ja tuki hyvä. Vähän aikaa ihastelin naama minuun päin olevaa teerikukkoa. Lopulta arvoin, että vajaa 5cm päänpäälle riittää koroksi. Ja ei muuta kuin koukusta vetämään. MatchKingi lähti ja puusta ei näyttänyt mitään lähtevän mihinkään suuntaan. Teertä siis hakemaan.

Matkaan haulikko ja orastavaa iloa. Pahimmin vetistävät paikat kierrettyäni aloin lemillä mittomaan istumapuuta joka lopulta löytyikin. Näkymä oli kuitenkin karu.


Puun alla odottikin vain 10metrin alueelle levinnyt sulkasato, mutta ilintua ei missään. Samaan aikaan kuulen teeren kukerrusta takaa. Käännyn ja ihasteleen 102metrissä soivaa teertä. Kiroilen kiväärin jättämistä. Jatkan entisen raanan selvittelyä. Vähän matkan päästä huomaan pelin hengen.



Veritippoja on siellä täällä. Alan niitä seuraamaan hiljalleen toiveissa et kyllä se vielä löytyy!! 100m metriin asti linja on suora jonka jälkeen jäljet loppuvat. Teen lenkkejä molemmin puolin, mutta tuloksetta. Jälleen yksinäinen teeri pyrkii soimaan samoille apajille ja kuulen pari lujaa suhausta. Suhistelu kuitenkin loppuu, kun pari askelta ottaa. Hiki virtaa ja keijoa v-ituttaa rankasti, kun lintua ei löydy mistään. Palaan passipaikalle keräten romuni ja menen autolle jossa heivaan turhat roinat pois. Kurvaan citymaasturilla suon toiselle reunalle josta lähden kävelemään eri reittiä pudotuspaikalle.



Palaan suunnilleen samoille paikoille mistä viimeiset veritipat löytyivät. Tällä kertaa rauhoittuneena tilannetta katsellessa linnun viime hetket alkoivatkin selviämään. 100m jälkeen oli otettu sopiva kaarto vasemaan ja lento loppunut 50m päähän tietenkin ainoan ojan pohjalle. Jäljistä päätelleen kuolo oli tullut lennossa. Eikä oikeastaan ihme, koska suolia pukkasi ulos ulostuloreiästä...



Kylläpä lämmittikin metsämiehen mieltä. Tämän jälkeen tuli kurlattua lonkero ja lähdettyä kiertelemään lähialueen soita. Koko päivänä ei ainuttakaan näköhavaintoa enää Sad Myöhemmin selvisi että teeret olivat viihtyneet kaverin mökkijärvellä koko päivän...


Teeri reissusta on kuitenkin aina keskivertoa onnistuneempi reissu ja hieno saalis. Illalla tulikin lämmiteltyä ruokaa nuotiolla ja uneksin tulevista reissuista metsähallituksen laavulla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
skhamala
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 24 Syy 2008
Viestejä: 36
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 27.10.2013 19:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli itsekin tänään etsittyä kauan haavakoksi luulemaani teertä, kunnes viimein oivalsin, että siellähän se mötköttää edelleen männyn latvassa oksiin takertuneena.
Konsteja tuli kokeiltua monia linnun alas saamiseksi: haulikolla karsimista, kivien heittelyä ja kiipeämistäkin, mistä ei kyllä tullut mitään, sillä runko oli korkealle oksaton. Lopulta oli luovutettava, kun alkoi jo hämärtää ja lintu tuntui jäävän aina vaan pahemmin oksiin kiinni Crying or Very sad
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26308

LähetäLähetetty: 27.10.2013 19:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

eilen meinas käydä samoin, melko kauan oli lysähtäneenä kunnes jostain syystä kuiteski valahti puoli metriä alemmas ja jäi taas paikoilleen, noh, tuli mieleen et tais alkaa oksan poikkiampuminen, mutta ku taapersimme puuta kohti nii yks kaks sit tipahtiki alas asti. tuuli ei auttanu eikä kyllä räpistellykkään pätkääkään, sai sellase mäjäyksen täkkäluun kautta.
muutama vuosi sitten jäi metto tärikkälatvaan, niin että juuri ja juuri näki missä on. puu oli kanssa meille ylivoimainen kiikuttavaksi, siinä ei tullu kyseeseen oksan ampuminen ku oli niin tiuha, mutta mukana sattu oleen 4mm haulilla muutama paukku, päätin kokeilla niillä lähes puun tyveltä jos heilauttas tarpeeksi, ja niin vaan pomppas senverran et kepsahti alas. ihan hyvän yölinnun siitä sai, kyllähän ne isot haulet oli läpitte menneet.
tietysti jos puu on pirun pitkä ei taida tuo konsti pelata, mutta voihan sitä tiukan tullen kokeilla. tuo mun tapauksen tärri oli reipas 10m:in
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MARCOLIN
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Jou 2010
Viestejä: 1912
Paikkakunta: Pohjois-Karjala

LähetäLähetetty: 27.10.2013 20:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eilen aamulla kapsahti metonruntti aukonreunaan petäjän latvaan,lienee karkonnut hirvestäjiä tai jotain muuta häiriötä, kun sellaisella tohinalla tuli. Teerijahti muuttui metsojahdiksi,kivääri repunpäälle ja metso ristikkoon,alas tuli kuin märkä rukkanen. Paino ilman sisäkaluja 3730g,ampumamatka 204 metriä. Nappi osuma puuntyveltä löytyi Very Happy Laitan kuvan "hornetista" jahka kerkiän.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juego
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Jou 2004
Viestejä: 2598
Paikkakunta: Kuikkapanta

LähetäLähetetty: 27.10.2013 23:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No on sitä lunta jo jossain rankasti Shocked
Keskiviikkona lähti kotomailta ne vähäset 5cm.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sakoilija



Liittynyt: 24 Syy 2013
Viestejä: 4

LähetäLähetetty: 28.10.2013 00:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä



Sako 243win ja kiikari kohdistettu kuulemma 70-luvulla. 2x3 laukausta radalla viime viikonloppuna ilman korjauksia ja eilen sitten pääsi hiipimällä ampumaan koivunlatvasta teertä.

Arvioin matkan liian pieneksi kun näin linnun todella kaukaa ja lähestyminen tuntui ikuisuudelta. Kaks hutia alapuolelta ja kolmanteen nostin piikin kaulan tasolle ja johan putos. Ei ollut arka lintu. Koira löysi vähän verissään tepastelleen linnun heti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Matti R
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Kes 2012
Viestejä: 147

LähetäLähetetty: 28.10.2013 07:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Komea olet, ja jotensaki tutunnäkönen. Laughing
_________________
Ent nimim Hannes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
rkkee
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 16 Lok 2013
Viestejä: 7
Paikkakunta: Haapavesi

LähetäLähetetty: 28.10.2013 08:39    Viestin aihe: Linnustus Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä ens vuonna ei tarvi meidän seudulla teeri jahtiin mennä, lintu kanta romahtanut. Viisi vuotta ollut todella hyvin teertä mutta kahtena vuonna pesintä epäonnistunut. Metso kanta pysynyt jota kuinki samalla tasolla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 58, 59, 60 ... 74, 75, 76  Seuraava
Sivu 59 Yht. 76

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com