Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
LG1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Lok 2004 Viestejä: 8291
|
Lähetetty: 16.10.2013 09:54 Viestin aihe: |
|
|
Kiul kirjoitti: | LG1 kirjoitti: | Miljoonanick kirjoitti: | Riippuu lihasta ja paikasta.
Viimevuonna oli jauhelihakin yhdessä kaupassa 12euroa kilo. |
Ajattelin, että kysytään hintaa, kun ruho myydään lahtivajalta roikkumasta..
Ei mitään yksittäisiä nyssäköitä. |
Mites hoidatte tuon myynnin kun nyljettyjä ruhoja ei saa myydä? Roikkuuko elukka karvoineen ostajaa odottamassa? |
No jo on määräys keksitty!
Eiköhän ne kaikki nyljetä, siinä voi ostaja kääntyä toiseen suuntaa, jos muutaman päivän hirvi roikuu takki päällä. Siinä on tuoksut kohdallaan..
Hinnat tuli juurikin puheeksi, kun ukot pohtivat lihojensa arvoa sunnuntaina. Kauppahallissa on ihan omat hintansa tänä vuonna, jos on tuollaiset määräykset kehitetty.
Meillä ei myydä tänä vuonna, kaikki menee nyt jakoon porukan kesken. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petri.kotilainen Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Elo 2010 Viestejä: 223 Paikkakunta: kivijärvi
|
Lähetetty: 16.10.2013 11:01 Viestin aihe: |
|
|
hirven voi myydä lahtivajasta nyljettynä jos lon ilmoitettu elintarvike huoneistoksi silloin pitää olla kylmiö ja pinnoissa ei saa olla puuta (seinät. katto)lattia pinnoitettu.ellei ole ilmoitusta tehty/tilat ei täytä vaatimuksia hirveä ei saa myydä vajasta edes nahka päällä riiputettuna.
metsästä saa myydä kaadetun elukan jos joku ostaa nahkapäällä,hirven käsittelyyn ei saa hirviporukka osallistua.[/quote] |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Metsnugis Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Tou 2004 Viestejä: 806 Paikkakunta: Merikarvia
|
Lähetetty: 16.10.2013 11:49 Viestin aihe: |
|
|
petri.kotilainen kirjoitti: | metsästä saa myydä kaadetun elukan jos joku ostaa nahkapäällä,hirven käsittelyyn ei saa hirviporukka osallistua. |
Eli lihanostaja on "hirviporukassa mukana", jolloin voi menetellä vanhoin metodein. Oman seuran sääntöjä pitää tältä osin muuttaa vuosikokouksessa, jottei kukaan viilaaja pääse kitiseen.
Yrityksille myymistä tämä uusi säädös kyllä vaikeuttaa huomattavasti.
Ruhohinta tälle syksyä 10-11€/kg (porukan lihamestari avustaa paloittelussa) ja puhtaan lihan 16€/kg. Ja nämä ovat mielestäni vielä halpoja hintoja (suunnattu tutuille ostajille, jotka eivät turhista narise). |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RipeH Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Syy 2005 Viestejä: 919 Paikkakunta: Kuhmo
|
Lähetetty: 16.10.2013 23:53 Viestin aihe: |
|
|
Metsnugis kirjoitti: | Eli lihanostaja on "hirviporukassa mukana", jolloin voi menetellä vanhoin metodein. |
Ja jos paperilla myy tällaselle henkilölle, ja joka taas myy eteenpäin omiin nimiinsä kolmannelle osapuolelle niin eikös se myös olisi oikein sen puoleen, että lihat on lähteny lain mukaisesti liikenteeseen ensimmäeselle etapille? Vai miten tuo oekein menee? Tässä pyrokratian ja säädösten valtakunnassa kaikki ja joka ikinen porsaanreikä pitää yrittää käyttää hyövykseen, tiijä vaekka jos joskus kaukasessa tulevaisuujessa taas joku järki saataisiin etes johonki hommaan! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Twister Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 25 Lok 2008 Viestejä: 51 Paikkakunta: Rannikko
|
Lähetetty: 17.10.2013 13:26 Viestin aihe: |
|
|
RipeH kirjoitti: | Metsnugis kirjoitti: | Eli lihanostaja on "hirviporukassa mukana", jolloin voi menetellä vanhoin metodein. |
Ja jos paperilla myy tällaselle henkilölle, ja joka taas myy eteenpäin omiin nimiinsä kolmannelle osapuolelle niin eikös se myös olisi oikein sen puoleen, että lihat on lähteny lain mukaisesti liikenteeseen ensimmäeselle etapille? Vai miten tuo oekein menee? Tässä pyrokratian ja säädösten valtakunnassa kaikki ja joka ikinen porsaanreikä pitää yrittää käyttää hyövykseen, tiijä vaekka jos joskus kaukasessa tulevaisuujessa taas joku järki saataisiin etes johonki hommaan! |
Minun käsittääkseni ruhon saa myydä osissa tai kokonaisena uuden lain mukaan ihan virallisestikin yksityiselle tai vähittäiskauppaan ilman eläinlääkärin leimaa tai virallista riistankäisttelylaitosta.
Ongelmat alkavat siinä vaiheessa jos haluaa myydä ruhon jatkojalostukseen tai valmistaa/valmistuttaa itse myytäväksi jalostetta kuten makkaraa. Silloin lihan pitää olla virallisesti tarkasettua eli leimattua ja siihen tarvitaan joka tapauksessa se elintarvikehuoneisto. Jos sellaista ei omalta seuralta löydy, voidaan ruho myydä karvoineen ja päineen eteen päin, mutta seuraavalta portaalta täytyy se lihankäsittelylaitos sitten löytyä, jos laillista jatkojalostetta ollaan valmistamassa. Lisää hankaluutta tulee siitä, että käsittääkseni riistaa ja kasvattuja eläimiä ei saa teurastaa samoissa tiloissa, joten virallisetkaan teurastamot eivät voi ruhoja ottaa vastaan elleivät ole sitä varten rakentaneet erillisiä tiloja, poroteurastamojen soveltuvuutta en tiedä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
nettijussi Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 5435 Paikkakunta: Muinais Suomi
|
Lähetetty: 17.10.2013 13:52 Viestin aihe: |
|
|
Riistalihan myynti ja tarkastustoiminta on nyt sellases vaihees, et pitää ollakkin tarkkana kun riistaa ostaa tahi myy.
Meinaan kun ostaja ei oikein tiä mimmotteet leimat ja todistuspaperit pitäis hirvenpaistin mukana tulla, myyjä ei tiä senkäänvertaa.
Rehellisesti kun rehti metsämies tästlähin hommaansa hoitaa, niin syöpi minkä jaksaa, loput koiralle ja mitä koira ei jaksa niin kuoppaan ketuille.
Soon niin arveluttaavaa tuo tarkastuksen/kyttäyksen ja vaatimusten pilkunperään näyttö tahi käyttö, et parempi on ylimäärälihat laittaa kuoppaan kuin markkinoille.
Ei tuu sit polliissit ovelle kyseleen, mitenkäs se teijän lahtivajan kans on oikein menetelty, kun ei ole tarkastusleimaa meitin papereis ja myyty on hirven puolikas.
Nettijussi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
BRjvee Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Elo 2009 Viestejä: 914
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Eräpeikko Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2008 Viestejä: 3312 Paikkakunta: Vekkulan puukirkon takana.
|
Lähetetty: 21.11.2015 13:25 Viestin aihe: |
|
|
Nin mitäköhän suuruusluokkaa se hirvenliha mahtaa maksaa tänäpänä huutokaupassa? _________________ Mogens Trolle |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 21.11.2015 13:33 Viestin aihe: |
|
|
7-10e kilo ruhottain on täälläpäin mennyt. 10 lienee jo melko korkea hinta. _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12342
|
Lähetetty: 21.11.2015 22:45 Viestin aihe: |
|
|
Kympin pintaan tais meidän myyntihirvi mennä, eikä ollu varsinainen huutokauppakaan kai, tarjousten perusteella. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15659
|
Lähetetty: 22.11.2015 09:19 Viestin aihe: |
|
|
K-Citymarketissa näytti olevan ulkofilettä kaupan, vasan filettä koosta päätellen, 43,90 € kilo, en ostanut. Tuohon hintaan voisin kyllä harkita myymistä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|