OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Liemipohjat

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  

Liemipohja
Keitän itse
41%
 41%  [ 13 ]
Käytän surutta parjattuja liemikuutioita
29%
 29%  [ 9 ]
Korvaan lipstikalla
0%
 0%  [ 0 ]
Käytän vain vettä ja mausteita/ yrttejä
16%
 16%  [ 5 ]
Käytän Demi-Glacea/ vastaavaa lisäaineetonta tuotetta
3%
 3%  [ 1 ]
Syön mitä eukko kantaa eteen
9%
 9%  [ 3 ]
Ääniä yhteensä : 31

Kirjoittaja Viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1843
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 31.01.2013 11:21    Viestin aihe: Liemipohjat Vastaa lainaamalla viestiä

Arvoisat riistakokit!

Erilaiset liemethät ovat monenkin ruoan peruspilari. Oletan että arvonsa tuntevat kokit evät juurikaan käytä liemikuutioita, vaan tekevät liemipohjat itse. Monellakaan kotikokilla ei ole aikaa tai paremminkin viitseliäisyyttä keitellä noita itse. Kun nuo liemikuutiot sisältävät natriumglutamaattia tai hiivauutetta, niin itsekin aloin miettimään noille vaihtoehtoa. Eri kokkailuohjelmissa käyttävät näköjään tetrapurkeissa myytäviä valmisliemiä. Suomessa noita taitaa valmistaa vain Puljonki. Etsinnöistä huolimatta en ole noita ainakaan Vaasasta löytänyt. Lienee enemmänkin ravintolatuote? Marketissa törmäsin sellaiseen tuotteeseen kuin Demi-Glace kastikepohjaan. Tämä väittää olevan täysin lisäaineeton ja keitetty kasaan luista, kasviksiksista ja mausteista kuten oikeat liemet. Tästä ei kuitenkaan ole itselläni vielä juurikaan kokemuksia.

Onkos muut kiinnittäneet asiaan huomiota ja kuinka suhtaudutte noihin liemikuutioihin?


http://fi.wikipedia.org/wiki/Natriumglutamaatti

http://www.studio55.fi/lahipiirivoimavarana/artikkeli.shtml/1268217/tama-on-karu-totuus-lisaaineiden-vaikutuksesta-ihmiseen

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/natriumglutamaatti-vaarallinen-lisaaine-vai-harmiton-arominparantaja

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/natriumglutamaatista-luovuttiin-tilalle-hiivauute/428489/
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Tiger
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2852
Paikkakunta: Sjoki/KäMä

LähetäLähetetty: 31.01.2013 11:27    Viestin aihe: Re: Liemipohjat Vastaa lainaamalla viestiä

fox66 kirjoitti:
Monellakaan kotikokilla ei ole aikaa tai paremminkin viitseliäisyyttä keitellä noita itse.


Siinäpä se.

Monesti tulee keitettyä lihaliemi luista, kun vaan on aikaa. Ja yleensä näissätapauksissa syntyy pata tai keitto, josta harvemmin sitä lientä jää yli. Jos taas jää, niin olen sen pakastanut ja käyttänyt myöhemmin.

Yleensä taas esim. kastikkeen jatkoksi tulee heitettyä lihaliemikuutio.
_________________
Syön ammuttua lihaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Iso-Jaska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Tam 2007
Viestejä: 2376
Paikkakunta: Lapland Finland

LähetäLähetetty: 31.01.2013 11:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei ihan helpolla tule laitettua lihaliemikuutioita vaikka toki sellaisiakin maustekaapissa on, tosin ilman E-koodeja olevia.

En erikseen ala liemiä tekemään vaan otan talteen keitoksissa jääneet liemet esim. kuivalihakeiton liemen tai kun keittelee poron/porsaan kieliä leikkeleiksi. Liemet pakastan 2,5 desin pakasterasioissa ja sitten nakkaa aina yhden pari rasiaa kun jotain keittelee.

Voisihan noi liemet toki keittää kasaan ja pakastaa vaikka jääpalakuutiomuoteissa.

Tulee muuten makkarakeitosta todella hyvä, kun laittaa kuivalihakeiton liemen mausteeksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juhatapio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Elo 2005
Viestejä: 2803
Paikkakunta: eteläpohjanmaa

LähetäLähetetty: 31.01.2013 13:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu,eihän sitä ny kalakeittoa pelkkään vetteen keitetä vaan tehhään perkkeistä pohja ja siitä jatketaan,samoin jos riistaa kypsäksi keittelen niin kyllä kastikkeen pohja tullee siivilöidystä keittoliemestä,notta tuohon malliin minä teen.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 31.01.2013 22:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

juhatapio kirjoitti:
Juu,eihän sitä ny kalakeittoa pelkkään vetteen keitetä vaan tehhään perkkeistä pohja ja siitä jatketaan,samoin jos riistaa kypsäksi keittelen niin kyllä kastikkeen pohja tullee siivilöidystä keittoliemestä,notta tuohon malliin minä teen.


Juuri näin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Paatti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Lok 2004
Viestejä: 3041

LähetäLähetetty: 31.01.2013 23:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noita fondeja tulee käytettyä ns aitojen liemien lisäksi mutta kyllä se liemikuutiokin sinne kattilaan napsahtaa tarpeen vaatiessa.
Mielummin syön tota paljon (turhaan?) parjattua natriumglutamaattiakin kun vedeltä tai pahvilta maistuvaa ruokaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
sampa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2004
Viestejä: 425

LähetäLähetetty: 03.02.2013 01:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaloista ja linnuista keitän yleensä liemen sen kertaselle aterialle kastikepohjaksi. Poron tai hirven luista keittelen lihalientä ihan vartavasten ja pakastan myöhemminkäytettäväksi .

Sen oon huomannut että liemi on maukkaan ruuan perusta. Kaupan liemikuutioita ei tule käytettyä .Joskus on fondia ollut jääkaapissa, se kait on ihan ok.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pussihousuelvis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hel 2011
Viestejä: 2650

LähetäLähetetty: 03.02.2013 01:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lisää tälläisiä äänestyksiä, missä ollaan "syntyjen syvillä "vesillä: erotiikka, päihteet ja passipaikat. Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 03.02.2013 12:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli jo hankittua "keittiökokoinen" luusaha että saa pilkkoa luita sopivaan kokoon keittoja ym. varten. Vaan enpä päässyt syksyllä itse mukaan hirven paloitteluun, joten luita ei tullut otettua talteen. Idea jäi kuitenkin elämään Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com