OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kansalaisaloite: Ampumaratojen puolesta.
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 14, 15, 16  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Finnbatt
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Tam 2009
Viestejä: 705

LähetäLähetetty: 25.01.2013 18:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Larsen kirjoitti:
Lapsuuteni maaseudulla aseet roikkuivat hirven sarvissa, pannuhuoneissa ja siantappopistooli vaatekaapissa yhdessä patruunoiden kanssa. Tosin, silloin ei ollut mediaa asioita kauhistelemassa, eikä internettiä ohjeistamassa sairaiden fantasioiden toteuttamisessa. Aseet olivat silloin työkaluja.

Ehkäpä tässä tuli ansiokkaasti Larsenin suulla sanottua se totuus mitä yksikään päättäjä ei uskalla sanoa ääneen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Johan Nyton
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Maa 2010
Viestejä: 1221

LähetäLähetetty: 25.01.2013 18:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Larsen kirjoitti:
Sen verran nuori olen kuitenkin, etten muista kuinka suojeluskuntalaiset aseitaan säilyttivät, mutta sen asian varmaan muistaa paremmin Johan Nyton Wink

Suojeluskunta-aikojen muistajat alkavat olla aika vähissä. Minäkään en niitä muista mutta siitä huolimatta tiedän.
_________________
Kun katson vihreitä näen punaista..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Johan Nyton
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Maa 2010
Viestejä: 1221

LähetäLähetetty: 25.01.2013 20:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Finnbatt kirjoitti:
Larsen kirjoitti:
Lapsuuteni maaseudulla aseet roikkuivat hirven sarvissa, pannuhuoneissa ja siantappopistooli vaatekaapissa yhdessä patruunoiden kanssa. Tosin, silloin ei ollut mediaa asioita kauhistelemassa, eikä internettiä ohjeistamassa sairaiden fantasioiden toteuttamisessa. Aseet olivat silloin työkaluja.

Ehkäpä tässä tuli ansiokkaasti Larsenin suulla sanottua se totuus mitä yksikään päättäjä ei uskalla sanoa ääneen.


Suurin syyllinen nykyiseen tilanteeseen lienee sisäministeriön asehallintayksikkö sekä heidän totaalinen tietämättömyytensä ampuma-aseista ja koko aseisiin liittyvästä toimialasta.

Lähtötilanteessa meillä oli varsin hyvä ja asiantuntevasti laadittu aselaki. Sitten alkoi tapahtua. Sisäministeriö perusti ns. aselupahallintoyksikön (taisi siinä olla jotain muutakin mukana). Yksikön johtoon ja asiantuntijoiksi palkattiin täydellisesti alaa tuntemattomat virkamiehet Laiho ja Lehtonen. He ryhtyivät laatimaan aseiden hankitalupia varten yhtenäisohjeita joita levitettiin kaikille lupaviranomaisille.

Vaikka silloin voimassa olleessa laissa oli tarkkaan määritellut edellytykset ja vaatimukset aseenhaltijoiksi sopivista henkilöistä. Siis lain mukaan hakijan piti olla mm. terveytensä puolesta kelvollinen haltijaksi jne. Tätä lainkohtaa ei em. virkamiesten laatimissa ohjeissa (AYO) mitenkään painotettu. Sen sijaan ko. henkilöt olivat (ihan omasta päästään) keksineet että aseturvallisuudessa on tärkeintä itse ase. Siis aseet olivat vaarallisia ja/tai vaarattomampia riippuen kaliberista jne. Aseen haltijan ominaisuuksiin ei ohjeistuksessa kiinnitetty käytännössä mitään huomiota.

Ensimmäisissä lupahallinnolle jaetuissa ohjeissaan ko. herrat painottivat kuinka nuorille ja uusille harrastajille kaikkien "vähiten vaaralliset" pienoispistoolit ja -kiväärit soveltuvat parhaiten ensimmäisiksi ruutiaseiksi. Isoille, "järeille" 9-millisille ei sopimut missään tapauksessa antaa hankintalupaa.

Eikä sitten kestänytkään pitkään kun eräälle mielenterveysongelmaiselle nuorelle myönnettiin hankintaluvat 22-kaliberiseen pienoispistooliin. Käytännössä ilman minkäänlaisia henkilöön kohdistuvia selvityksiä. Siitäkin huolimatta että silloin voimassa ollut aselaki edellytti mm. hakijan terveydentilan selvittämistä. Toisaalta hän oli hakenut hankintalupaa "vaarattomalle" pienoispistoolille. Ehkä aiemmin annetuista ohjeista johtuen lupaviranomainen ei selvitellyt hakijan taustoja sen enempää. Ja, heti kun kyseinen kaveri sai pyssyn kouraansa hän lähti toteuttamaan pitkään suunnittelemaansa joukkomurhaa.

Kun sitten jonkin verran myöhemmin sattui uusi tapaus joka oli yksityiskohtia myöten täydellinen kopio edellisestä hirmutyöstä, asehallintoyksikössä syntyi paniikki. Nyt siellä vihdoin ymmärrettiin (vaikka ei haluttu sitä julkisesti myöntää) ettei ole olemassakaan vaarattomia aseita. Edelleen vain aseita itsessään pidettiin vaarallisina Yleiselle Järjestykselle ja Turvallisuudelle (YJT). Asehallintoyksikössä ei haluttu myöntää että suurin uhkatekijä on ihminen. Kuten laki edellytti, luvan hakijan ominaisuudet, terveydentilan jne. olisi tullut olla keskeisin selvityksen kohde. Erityisesti ensimmäistä asettaan hankkivan kohdalla. Kouluammuntatapahtumien jälkeen koko aselupien käsittely likimain lopetettiin, ainakin lyhyiden aseiden osalta.

Mutta, tässä tapahtumien vaiheessa järki katosi myös lähes kaikilta lainsäätäjiltä. Todellisia asiantuntijoita kuulematta laadittiin uudet säädökset. Käytäntö on jo osoittanut että uusi aselaki edustaa järkyttävän huonoa säädäntöä. Yleinen aseturvallisuus (eikä myöskään ns. YJT) ei ole ainakaan ko. lain myötä parantunut mitenkään.

Vanha laki olisi ollut kaikilta kohdiltaan parempi ja kattavampi. Sitä olisi vain pitänyt noudattaa juuri niin kuin pykälissä sanottiin. Yhtenä ongelmana oli se ettei sitä noudatattu kaikkialla maassa yhtenäisesti ja samanlaisesti. Se ei kuitenkaan osoita itse lain heikkoutta. Tältä pohjalta on ymmärrettävää että lupien käsittelijöitä haluttiin ohjeistaa yhtenäiseen käytäntöön.

Valitettavasti itse ohjeistajat olivat kaikkein vähiten tehtäviensä tasalla. Mutta, kenties matkan varrella ollaan jotain opittu...vai ollaanko?
_________________
Kun katson vihreitä näen punaista..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9468

LähetäLähetetty: 25.01.2013 21:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Johan Nyton kirjoitti:

Mutta, kenties matkan varrella ollaan jotain opittu...vai ollaanko?


Tokkopa, ja kun vauhtiinkin on jo päästy sivuraiteella, niin lisää pökköä pesään että paine nousee ja pilliäkin voi huudattaa vauhdin siitä kärsimättä.



http://www.youtube.com/watch?v=H8GU-d5mSAk

Aivan turha linkki höyryveturiin, joka porskuttaa täysillä ja pitää edetessään ääntä itsestään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Punajalaka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tam 2006
Viestejä: 3187
Paikkakunta: :)

LähetäLähetetty: 25.01.2013 22:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No voinn sen kertoakkin, että miksi moinen huoli itsellä, etei lapset saa aseita käsiin.

Joku hyvästi reilu 20v sitten räplättiin velipojan kanssa kotona kaapissa säilytettyä haulikkoa, kun oltiin päinemme kotona, semmosia 7-8v nassikoita. Ei me ees tietty miten ne toimii ja eipä niihin todellakaan ollut lupa koskea, eikä koskettukkaan kun sen yhden kerran, kun uteliaisuus voitti. No kuitenkin lopputulos oli reikä seinässä, eikä tosiaankaan ollut kaukana, etteikö ollut toisessa meistä.

Siitähän ei kenellekkään kerrottu ja reikäkin saatiin naamioitua ihan muun tekemäkis, toki siitäkin kuultiin, mutta eipä niillä vanhemmilla ollut miään käsitystä asiasta koskaan...

Enemmän mua epäilyttää nämä nykyiset tenavat, että niitä ne ei välttämättä niin kinnostakkaan, kun hakataan vaan tietokonetta.
_________________
No ehä minä, mutta muut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TAK85
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Huh 2006
Viestejä: 11357

LähetäLähetetty: 25.01.2013 22:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minä muistan kun 60-luvun alussa kuljettiin Pyhännältä keskikoulussa Pulkkilassa 53 kilometrin matka yhteen suuntaan. Meillä oli kotona reilun 3 hehtaarin pellonraivaus meneillään. Talossa ei ollut traktoria niin tarvittiin räjähdysainetta kantojen pirstomiseen. Minä toin kloraattia jenkkikassissa noin 10 kilon annoksia koulubussissa. Niin kuljetti moni muukin.
Siinä sitten opeteltiin räjähdysaineen käyttö laturin paperit omanneen isän kanssa kun pamauteltiin kantoja pienemmäksi että jaksoi käsin siirrellä niitä poltettaviin kasoihin.
Sioellä se pelto on edellenkin käytössä.
On ne ajat muuttuneet.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 25.01.2013 22:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Samoihin aikoihin "meillä toisaalla" varsinkin maanantaiaamuna tuli kuntakeskukseen menevään linja-autoon poromiehiä ja viikonloppuna metsällä olleita kirkonkylän miehiä aseineen. Sinne ne istahtivat auton perälle "tupakkikoppiin", pistivät paljaat aseet pystyyn polvien väliin kuten olivat "isossa savotassa" tottuneet ja tarattelivat juttujaan. Itse kukin jäi kyydistä menopaikkaansa ilman isompia ihmettelyjä. Tuttu mieshän siinä- ja oikealla asialla.
Me pikkupojat katselimme uteliaina ja uskalsimme tutummalta mieheltä kysyäkin - jos ase M-N:stä isosti poikkesi- aseen merkkiä ja kaliiperia.
Vastaus tuli enimmäkseen hyvällä, neuvoa-antavalla tavalla ja patruunakin taskusta näytille kaivaen.
Ei sitä muistaakseni kukaan kanssamatkustaja kammoksunut.
Kunnanlääkärin vastaanotolle menevät mummelitkin kyselivät saaliintulosta ja onnittelivat mummeliäänin ja kommentein; "sussiunatkoon, herravarjelkoon ja varren kanssa"...
Ennen oli todellakin kaikki toisin. Suoraan sanottuna kaipaan sitä aikaa.. Crying or Very sad
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vanha pappa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Jou 2007
Viestejä: 2350

LähetäLähetetty: 25.01.2013 23:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Poikain kanssa samoin aatoksin Shocked
Veli Poloven sanoja lainatakseni; kaipaan noita aikoja Confused
Tuolloin Suomi oli vielä Suomi ja rakentamisen aika hyvässä vauhdissa,ihmisillä terveet ajatukset yms.
Nyt alkaa Suomi olla mýyty sijoittajille ja EU;n virkamiehille ja muille loisille. Alasajo on kovassa vauhdissa Suomalaisista välittämättä.Aikoihin on eletty, kansanedustajillekin maksetaan sopeutumisrahaa , kun putoavat eduskunnasta ja joutuvat hakeutumaan oikeisiin töihin,jos joku tuollaisia huolii,perskuta sentään. Miksi?? Crying or Very sad Shocked
_________________
Vanha pappa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Johan Nyton
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Maa 2010
Viestejä: 1221

LähetäLähetetty: 26.01.2013 09:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

TAK85 kirjoitti:
Minä muistan kun 60-luvun alussa kuljettiin Pyhännältä keskikoulussa Pulkkilassa 53 kilometrin matka yhteen suuntaan. Meillä oli kotona reilun 3 hehtaarin pellonraivaus meneillään. Talossa ei ollut traktoria niin tarvittiin räjähdysainetta kantojen pirstomiseen. Minä toin kloraattia jenkkikassissa noin 10 kilon annoksia koulubussissa. Niin kuljetti moni muukin.
Siinä sitten opeteltiin räjähdysaineen käyttö laturin paperit omanneen isän kanssa kun pamauteltiin kantoja pienemmäksi että jaksoi käsin siirrellä niitä poltettaviin kasoihin.
Sioellä se pelto on edellenkin käytössä.
On ne ajat muuttuneet.


Juuri näin. Kokemusta on kivien ja kantojen räjäytyksistä, eikä ollut muistaakseni edes laturin papereita..no, isäukolla oli hommat hanskassa kun aikoinaan ulkomaan komennuksella joutui niitä opettelemaan. Siihen aikaan monella muullakin oli sama koulutus.
_________________
Kun katson vihreitä näen punaista..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tupella
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Tou 2007
Viestejä: 5313

LähetäLähetetty: 26.01.2013 10:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sitäpaitsi ainakin meidän isäukkomme kannusti teini-ikäistä kakaraa kloraatin kautta r-tarvikkeiden turvalliseen käyttöön.Nallit siinä vaarallisimpia olivat ja niiden kiinnitys lankaan piti tehdä vain määrätyllä välineellä ja tavalla. Sota-ajan opit oli ukolla hyvin päässä eikä hänellä itsellään ollut mielenkiintoa kaivella rähmällään kivien alle miinakaivoja. Eikä laturin papereita sotienjälkeisinä uudisraivausvuosina kyselty. Dynamiitti oli kallista eikä sopinut kivenraivaukseen, jossa koko kuution murikka piti saada lennähtämään siististi maanpinnalle traktorinkoukkujen ulottuville. Ensin se homma oli mielenkiintoista, sitten business as usual.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Anttiman
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 2647

LähetäLähetetty: 26.01.2013 13:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Reserviläisliittokin herännyt:
http://www.reservilaisliitto.fi/index.phtml?s=7&137_m=22759
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vanhakarju
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Mar 2011
Viestejä: 2499

LähetäLähetetty: 26.01.2013 14:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

vanha pappa kirjoitti:
Poikain kanssa samoin aatoksin Shocked
Veli Poloven sanoja lainatakseni; kaipaan noita aikoja Confused
Tuolloin Suomi oli vielä Suomi ja rakentamisen aika hyvässä vauhdissa,ihmisillä terveet ajatukset yms.
Nyt alkaa Suomi olla mýyty sijoittajille ja EU;n virkamiehille ja muille loisille. Alasajo on kovassa vauhdissa Suomalaisista välittämättä.Aikoihin on eletty, kansanedustajillekin maksetaan sopeutumisrahaa , kun putoavat eduskunnasta ja joutuvat hakeutumaan oikeisiin töihin,jos joku tuollaisia huolii,perskuta sentään. Miksi?? Crying or Very sad Shocked


Niinpä:kyllä täytyy yhtyä vanhojen miesten muisteluksiin,50 luvun
alussa piti olla peltotöissä mukana mitä nyt "pojankossi"pystyi tekemään
ajamaan toista hevosta ,kun isä lastasi kuormat tai ajamaan niittokonetta
tai "heinähäntää"ja yöllä isä herätti kantamaan puita "hallatulille"
pellot oli hallanarkoja,ei ollut asekiihkoilijoita sota oli vasta loppunut
miehet olivat saaneet tarpeekseen "asekiihkoilusta",kouluampumisista
ei tiedetty mitään,SAl ja SML oli olemassa NRA:ta ei vielä ollut
sivistämässä suomalaisia ampujia ja metsästäjiä.
Mutta vaikka elintaso oli matalampi,minusta elämisen taso oli korkeampi
mitä tänä päivänä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jukka66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 1796

LähetäLähetetty: 26.01.2013 15:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aika tunnetusti kultaa muistot, faktat ovat toista.

Näinä vanhoina hyvinä (?) aikoina henkirikoksia tehtiin niin kouluissa kuin kotona paljon enemmän kuin nykyisin. Ei vain ollut mediaa niillä hehkuttamassa.

Sodan käyneille miehille tappamisen kynnys oli alhaalla ja monella oli luvaton sotamuistoase taskussa myös kännätessä. Vuodet 1945-47 olivat TODELLA synkkiä henkirikostilastojen valossa.

Vain 1960-1969 henkirikosten kokonaismäärä oli näin alhaalla kuin nyt, ei alempana.

Ampuma-asein tehtyjen henkirikosten määrä on pysynyt vakiona. Näistä pääosa on edelleenkin luvattomia taparikollisten aseita ja ne lailliset henkirikokseen käytetyt aseet ovat metsästysaseita.

Henkirikosten määrän lasku ja NRA.n tarjoama sivistys ovat ajoittuneet samaan aikaan. Twisted Evil
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
nettijussi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 5435
Paikkakunta: Muinais Suomi

LähetäLähetetty: 26.01.2013 15:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jukka66 kirjoitti:
Henkirikosten määrän lasku ja NRA.n tarjoama sivistys ovat ajoittuneet samaan aikaan. Twisted Evil

Tää on helvatin hyvä kommentti, NRA,n suuresta maailmasta tänne periferiaan tuottama sivistyksen aalto on saanut henkirikosten määrän laskuun.

Oi miten hienoa, toivottavasti myös sisäministerimme tämän oivaltaa.

Nettijussi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jukka66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 1796

LähetäLähetetty: 26.01.2013 15:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

nettijussi kirjoitti:
Jukka66 kirjoitti:
Henkirikosten määrän lasku ja NRA.n tarjoama sivistys ovat ajoittuneet samaan aikaan. Twisted Evil

Tää on helvatin hyvä kommentti, NRA,n suuresta maailmasta tänne periferiaan tuottama sivistyksen aalto on saanut henkirikosten määrän laskuun.

Oi miten hienoa, toivottavasti myös sisäministerimme tämän oivaltaa.

Nettijussi


Mistä päättelet, ettei sisäministerimme olisi jo oivaltanut? Cool
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 14, 15, 16  Seuraava
Sivu 8 Yht. 16

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com