Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
umpikortto Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2008 Viestejä: 713
|
Lähetetty: 25.11.2012 21:52 Viestin aihe: |
|
|
Saveniuksen ruislimppua, oikijjaa voita ja vasanmaksaa....maijjolla huuhtelin |
|
Takaisin alkuun |
|
|
juhatapio Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Elo 2005 Viestejä: 2803 Paikkakunta: eteläpohjanmaa
|
Lähetetty: 25.11.2012 21:55 Viestin aihe: |
|
|
Jäneskäristystä rusakosta,felixin pottumuusia,puolukkahillo,ruisleipä ja kylmää karhun keppanaa pari purkkia. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
juhatapio Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Elo 2005 Viestejä: 2803 Paikkakunta: eteläpohjanmaa
|
Lähetetty: 25.11.2012 21:58 Viestin aihe: |
|
|
Jäneskäristystä rusakosta,felixin pottumuusia,puolukkahillo,ruisleipä ja kylmää karhun keppanaa pari purkkia. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 26.11.2012 03:18 Viestin aihe: |
|
|
Kun tuo vanha pappa erittäin usein vain kehuu emännystään noista eväistä ja varmaan ihan aiheestakin, niin mulle herännyt hiljalleen mieleen kysymys siitä "papan" ruuanlaittotaidosta, vai onko nuoruudessa käynyt samoin kuin monille muillekin joita "hameväki" on paaponut hiukasen jopa piloille asti jolloin se "oma" keittotaito jää lähinnä sinne kahveen tekemiseen mammalle kiitokseksi pyhäisin!??
juhatapio: Oliskohan syytä vaikka toisella silmällä vilkuilla jotain keittokirjaa, että vois tehrä sen muussinkin ihan ite, vaikka se kohtuullisen suuritöinen onkin!?? _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
juhatapio Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Elo 2005 Viestejä: 2803 Paikkakunta: eteläpohjanmaa
|
Lähetetty: 26.11.2012 04:24 Viestin aihe: |
|
|
Tuota tuota,että tämäki sanoa piti,joskus nuoruudessa on tullut käytyä ravintolakoulu ja sen jälkeen tuli hankittua elanto majoitus ja ravitsemus alalla melkein 10 vuotta.
Kai tuosta jänespolosesta olis saanu pitkänki resetin mutta ku se on hyvää arkiruokaa a la käristettynäkin,kaikkeen ei tartte sotkea kermaa,marinoida savustaa,kiillotella kastikkeita hirmu voimäärillä jne,pottumuusinkin oisin tietysti voinut naamioida duchess massaksi,no yhtäkaikki solis ollu pottumuusia kuitenki,yksinkertanen on kaunista. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
juhatapio Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Elo 2005 Viestejä: 2803 Paikkakunta: eteläpohjanmaa
|
Lähetetty: 26.11.2012 04:25 Viestin aihe: |
|
|
Tuota tuota,että tämäki sanoa piti,joskus nuoruudessa on tullut käytyä ravintolakoulu ja sen jälkeen tuli hankittua elanto majoitus ja ravitsemus alalla melkein 10 vuotta.
Kai tuosta jänespolosesta olis saanu pitkänki resetin mutta ku se on hyvää arkiruokaa a la käristettynäkin,kaikkeen ei tartte sotkea kermaa,marinoida savustaa,kiillotella kastikkeita hirmu voimäärillä jne,pottumuusinkin oisin tietysti voinut naamioida duchess massaksi,no yhtäkaikki solis ollu pottumuusia kuitenki,yksinkertanen on kaunista. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Elwood Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1418 Paikkakunta: Siilinjärvi
|
Lähetetty: 26.11.2012 05:43 Viestin aihe: |
|
|
Kokonaisena paistettua hirven sisäfilettä, tuoreessa korianterissa haudutettuna, sinihomejuuston ja sormisuolan kera. _________________ Tosi asiaa ei tarvitse uskoa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9468
|
Lähetetty: 26.11.2012 11:41 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi kirjoitti: | vois tehrä sen muussinkin ihan ite, vaikka se kohtuullisen suuritöinen onkin!?? |
Ihan pakko kysyä kuinka helvetin hankalasti muusin teet, kun sen valmistamisen työlääksi koet? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16694
|
Lähetetty: 26.11.2012 20:40 Viestin aihe: |
|
|
Wikke kirjoitti: | Vilperi kirjoitti: | vois tehrä sen muussinkin ihan ite, vaikka se kohtuullisen suuritöinen onkin!?? |
Ihan pakko kysyä kuinka helvetin hankalasti muusin teet, kun sen valmistamisen työlääksi koet? |
No, minuakin kiinnostaa. Joskus voi oikaista tuon muusin teossa ja tehdä jauheesta ja tämä tapahtuu silloin, kun on oikeasti kiire tai ei kerta kaikkiaan huvita. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 26.11.2012 20:48 Viestin aihe: |
|
|
Eihän sen teko sinällään hankalaa ole, mutta kun täältä "korvesta" on se reilut 16 kilsaa lähimpään kauppaan, niin siihen muussin tekoon pitää varautua ennakolta kauppalistan muodossa; sitä maitoa ja kermaa kun ei välttämättä aina löydy jääkaapista, tosin tuo Valion 3 desin kestokuohukerma tuo nykyään helpotusta tilanteeseen kun säilyvyys on toista kuukautta avaamattomana!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 27.11.2012 10:49 Viestin aihe: |
|
|
voi käyttää myös maitojauhetta ja voita.
Pottumuusin "vaivalloisin" vaihe on kuitenkin syömisen jälkitila, esim. hirvikäristystä ja muusia ei osaa oikein pientä annosta otta ja vaatii aina ruokaperäset eli potlojot. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vasuri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 902
|
Lähetetty: 29.11.2012 14:50 Viestin aihe: |
|
|
Eilen viimeksi ja kohta taas:
perunat kiehumaan
pannu kuumaksi
rasvaa
peuran ulkofileenpätkä pannulle
kuoritaan ja lohkotaan sipuleita
käännetään filee ja heitetään sipulilohkot mukaan
kuivattuja suppilovahveroita, musta- ja valkopippuria, suolaa ja vehnäjauhoja
pyöritellään vähän tavaroita pannulla
vettä
odotellaan että potut kypsiä.
Yleensä jää aika veriseksi. Nam. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Derzu Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 2457 Paikkakunta: Suomenselän vierillä, Perho
|
Lähetetty: 01.12.2012 23:12 Viestin aihe: |
|
|
Kauriinvasasta laitoin kaulan ja etuselän uuniin kasvisten ynnä höysteiden kera. Hyvää oli uusi tuttavuus, saatanpa ensi vuonnakin tuollaisen kipata. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 16731 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 03.12.2012 18:53 Viestin aihe: |
|
|
Elwood kirjoitti: | Kokonaisena paistettua hirven sisäfilettä, tuoreessa korianterissa haudutettuna, sinihomejuuston ja sormisuolan kera. |
tartte meitin porukassa kokonaisia paistella, hyvä jos k.rvän mittasen palan saa.(levossa) _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Heppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Hei 2009 Viestejä: 182
|
Lähetetty: 03.12.2012 22:54 Viestin aihe: |
|
|
hirven lihoja uunissa paistettuna |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|