OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Laadukkaat kalvopuvut!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 20584
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 10.10.2012 21:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En oikein arvostanut näitä "laatupukuja" ennemmin. Sitä tuli rymyytettyä niin kovasti maastossa ja kaikenmaailman ketunreijillä että ei sinne olisi tohtinut monen sadan pukuja laittaa. Nykyään mies on laiskistunut ja on mukavuudenhalusta tullut tarve kokeilla kaikenmoisia pukuja. Windstopper fleecen ostin syksyllä, se on huippu. Kyllä sillä kelpaa jahtailla, töistä kun pääsen niin ensimmäiseksi laitan ne päälle, vaikka menisin kauppaan Laughing . Niin pirun mukavat pitää. Pitää jopa vettä aika hyvin. Siitä tiedän ett nämä on hyvät koska ne ovat kokoajan päällä. Ja ehtoolla ne voi pestä, pistää kuivumaan ja aamulla ne on kuivat. Gore-tex puku pitäisi vielä ostaa. Sellainen kylmien kelien puku jota voi käyttää sitten kettupassissa, ehkä näädän jäljillä ja keväisillä pilkkikeleillä. Juuri ahvenpilkillä olisi mukava kun olisi hyvä gorepuku. Tästä syystä seuraan ketjua, josko tulisi hyviä vinkkejä. Härkilan pukuja olen katsellut koska olen ollut tyytyväinen härkilan ratkaisuihin, mitä härkilaa on tähän asti ollut. Niillä kehtaa liikkua kylilläkin. Itsellä kun ei ole mitään muuta juuri päällä kuin metsävaatteet niin tämäkin pointti on ihan hyvä kuitenkin. No katsotaan, onko se prohuntteri vai prohunter short vai mikä, minkä sitten laitan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
DPM
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Elo 2008
Viestejä: 972

LähetäLähetetty: 10.10.2012 21:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaikenlaisia pukuja näköjään porukka pitää laadukkaina, ei kai se auta aloittajankaan kun tutustua mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman moniin ja muodostaa siten oma mielipide. Älä osta sokkona, vaan käy sovittamassa mikä sopii omaan vartalon muotoon parhaiten. Leikkauksissa on melko isoja eroja merkkien välillä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 20584
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 10.10.2012 21:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

DPM kirjoitti:
Älä osta sokkona, vaan käy sovittamassa mikä sopii omaan vartalon muotoon parhaiten. Leikkauksissa on melko isoja eroja merkkien välillä.

Tossa tulee asiaa. Tuo leikkaus on ehkä tärkein asia. Se määrittää paljon tuleeko pukua pidettyä vai jääkö se kaappiin. Paljon tärkeämpi asia kuin valmistusmateriaali kuitenkin.

Se hankaluus on että netistä voi löytää vaikka kuinka mielenkiintoisia pukuja mutta missä niitä pääsee kokeilemaan? Pitää vain tilata ja kokeilla ja palauttaa myyjälle jos ei itseä miellytä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
deadline
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Mar 2004
Viestejä: 2904

LähetäLähetetty: 10.10.2012 21:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Antonov hei, ihan oikeasti. Jos ne tulis samasta tuutista ja ois vastaavanlaatuisia, niin luuletko, että kukaan maksaisi neljää sataa esim. Sastan puvusta, vaikka siinä ois millanen merkki kylessä?

Ei sillä, ettenkö pitäisi Sastan pukuja kalliina, mutta kyllä niissä sentään vesi pysyy ulkona, ompeleet on uutena kiinni eikä vetoketjut jää ensi yrittämällä käteen. Ja se kalvo, kuten todettua, on oikeasti toimiva.
_________________
"Hän oli mahtava metsämies Herran edessä"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Harge
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Mar 2004
Viestejä: 1380

LähetäLähetetty: 10.10.2012 21:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tuhola kirjoitti:
Sellainen kylmien kelien puku jota voi käyttää sitten kettupassissa, ehkä näädän jäljillä ja keväisillä pilkkikeleillä. Juuri ahvenpilkillä olisi mukava kun olisi hyvä gorepuku. Tästä syystä seuraan ketjua, josko tulisi hyviä vinkkejä.


Ei ole goretexi - mutta noihin hommiin suosittelisin itse ainakin Fintreesin lumipukua. Viime talvena hommasin ja olipas eri mukava jahtailla kekeä, ilvestä ja näätää niin passissa kuin koiramiehenä. Tälle syksylle sitten tuli saman firman kääntöpuku, joka on oikeastaan verrattavissa windstopperiin. Tuota nyt muutaman viikon oon käyttänyt ja vaikuttaa että joksuks varustehifistelijäks kait tässä on muuttumassa kun vaelluskengät ja kaikki on... En oikein ennen noiden päälle perustanut "kun hyvin oli pärjännyt ilmankin" Laughing Vaan täytyy sanoa, että on ihan eri mukava ollut jahdata aktiivisesti kun on kunnolliset kamppeet päällä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tunkiopulu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Lok 2012
Viestejä: 105

LähetäLähetetty: 10.10.2012 21:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eihän tässä nyt ihan metsästyksen alkutaipaleella olla...pukuja on kulutettu: sa-int vanha malli 2kpl,Sasta gore-tex(90-luvun lopulla),Erätukun kalvopuku alkaa olla tiensä päässä, on kyllä ollut kestävä mutta muut ominaisuudet huonoja.
Nyt jahtipäiviä tulee vuodessa enemmin ja vaatimukset pukua kohtaan kovemmat. Yksi kalvopuku,takki&housut ja lisäksi windstopper fleece. Niillä jatketaan... Ensin laatukalvoa hommaamaan. Hyvää kommenttia tullut paljon!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
iiroS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Hei 2005
Viestejä: 3864
Paikkakunta: E-Savo

LähetäLähetetty: 10.10.2012 21:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peto kirjoitti:
Antonov kirjoitti:
"Hei elekää ny viittikö laatupukujen osiossa puhua perätukun asuista. Eihän ne ole edes hinta/laadultaan hyviä, koska ne on laatuunsa nähden sikahintaisia."
Niin ja silti käytännössä nykyisin kaikki tekstiilit tulevat samoista tuuteista pihalle ja käytännön eroja tehdään mielikuvien varassa. Jokainen kehuu omaansa ja haukkuu muut pystyyn.
Rolling Eyes

Jos nyt vähänkään ulkona liikkuu ja testaa eri pukuja, niin huomaa äkkiä eron aidon Goretex-kalvon ja halvempien älytex/airtex/deerdex/ym.tex -muovipussien välillä...
Siltikään en mielellään käytä edes Goretexia liikkuvassa jahdissa, koska Windstopper toimii paremmin,
poislukien aivan kaatosadepäivät.

Mullakin tuo Peura ollut päällä viime talven, kevään ja syksyn, melko loistava vaate. Tex-malli tietty kovalla sateella, mutta stopperi toimii pienessä pakkasessakin, on osoittautunut kestäväksi ja ennen kaikkea on hiljainen ja hyvin istuva.

Mitenhän nuo nykyiset Chevalierit? Ostin sen puvun joskus kymmenisen vuotta sitten ja vieläkin tuo käytössä on, kestävä ja varmasti maastoa saanut. Tuskin nuo on huonontuneet. Swedteam, Härkila ja nyttemmin jopa Sasta uusilla malleillaan on kuitenkin silmään paremmin ottanut. Istuvuushan noissakin hyvä ja se on kuitenkin se ratkaiseva tekijä mallin/merkin suhteen.

Jahtijakteja en nyt haukkuisi, mutta en päällekään laittaisi. Hyvähän se on tietty että ovat hyviä. Pystärikamu on kova tukku-uskovainen ja aina tuputtamassa ja kehumassa, on se ahkera tekemään laavulle puitakin, että saa taas aamuksi takkinsa kuivaksi Laughing
_________________
Annan toisten mä talletella suuret setelit...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
euroshopperi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Elo 2008
Viestejä: 3839

LähetäLähetetty: 10.10.2012 22:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvä ja hyvä sitten on mikäkin. Laitoin kuitenkin vuosi sitten tuollaisen Chevalierin outlandin. Istuvuus oli kaikkiin kokeilemiini verraten ihan toisesta maailmasta. Erittäin hiljainen, pehmeä, äänetön. Selkäpuolella on sellainen "riistatasku", johon mahtuu näppärästi pala taiteltua istuin alustaa varoiksi mukaan. Entinen Sastan puku tuntuu kyllä aika heppoiselta tähän verrattuna. Järkky hinta näkyy olevan, kun itte maksoin vain n 300 €. Jos tämä hajoaa joskus, otan saman tilalle. Taidan laittaa vielä jossain vaiheessa nuo housutkin samaa sarjaa. Kannatta käydä sovittamassa, josko istuu vaikka. Huono asia on , että huppu ei vielä kuulunut hintaan, mutta senkin sain toisesta puvusta väliaikaisen. MIELESTÄNI tämä puku ainakin takin osalta täyttää laadukkaan vaatimukset. Odotuksissa on erittäin pitkä käyttöikä. Takin pintamateriaali on myös mettäkäyttöön suorastaan imevän houkutteleva ja jää helposti käteen hyllystä jo sen puolesta.

http://www.hiidenkivi.fi/product/2316/chevalier-upland-takki
_________________
http://fi.wikipedia.org/wiki/J._V._Snellman
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rimpisääski
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 14 Mar 2011
Viestejä: 38
Paikkakunta: Järvenpää

LähetäLähetetty: 11.10.2012 00:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sastan Mehtoa tuli äskettäin pidettyä kaksi viikkoa tuoreena hankintana kanalintumetsällä. Runsaana hikoilijana yllätyin positiivisesti puvun hengittävyydestä ja tuuletusten toimivuudesta. Alla itselläni oli merinovilla-alusasu, selässä kiväärireppu joka päivä. Suon ylityksissä kastuneet lahkeet kuivasivat ihailtavan nopeasti, eikä kangas muutenkaan tuntunut imevän vettä nimeksikään. Takin ja housujen leikkaukset ovat itselleni mainiot (180 cm / 85 kg) ja toimivat mainiosti kaikissa tilanteissa.
Hinta on härski (niinkuin muillakin vastaavilla) ja kahiseehan se, muttei itseäni häiritsevästi. Lintujen lähdöt pystyin havainnoimaan ongelmitta ja haukulle pääsi hiipimään tavanomaista lähemmäksi - liekö Optifade-kuviolla osuutta asiaan.

Suosittelisinko: kyllä, jos budjetti antaa myöden. Voi tuon rahan käyttää huonomminkin.

En epäile, etteikö Härkilalta ja Chevalierilta löytyisi vastaavantasoista pukua.
Jos parasta haluat, niin äkkiseltään näiden kolmen merkin varassa olet.

Mutta sovittamatta postimyynnistä ei näitä tule hankkia, vaan varmista puvun sopivuus omaan runkoosi. Jokaisella meistä kun on omanlaisensa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Muurahaiskarhu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 19 Jou 2009
Viestejä: 86

LähetäLähetetty: 11.10.2012 00:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rimpisääski kirjoitti:
Sastan Mehtoa tuli äskettäin pidettyä kaksi viikkoa tuoreena hankintana kanalintumetsällä. Runsaana hikoilijana yllätyin positiivisesti puvun hengittävyydestä ja tuuletusten toimivuudesta. Alla itselläni oli merinovilla-alusasu, selässä kiväärireppu joka päivä. Suon ylityksissä kastuneet lahkeet kuivasivat ihailtavan nopeasti, eikä kangas muutenkaan tuntunut imevän vettä nimeksikään. Takin ja housujen leikkaukset ovat itselleni mainiot (180 cm / 85 kg) ja toimivat mainiosti kaikissa tilanteissa.
Hinta on härski (niinkuin muillakin vastaavilla) ja kahiseehan se, muttei itseäni häiritsevästi. Lintujen lähdöt pystyin havainnoimaan ongelmitta ja haukulle pääsi hiipimään tavanomaista lähemmäksi - liekö Optifade-kuviolla osuutta asiaan.

Suosittelisinko: kyllä, jos budjetti antaa myöden. Voi tuon rahan käyttää huonomminkin.

En epäile, etteikö Härkilalta ja Chevalierilta löytyisi vastaavantasoista pukua.
Jos parasta haluat, niin äkkiseltään näiden kolmen merkin varassa olet.

Mutta sovittamatta postimyynnistä ei näitä tule hankkia, vaan varmista puvun sopivuus omaan runkoosi. Jokaisella meistä kun on omanlaisensa.


Ei ne sastan ompeleet kestä,se on todettu kolmessa puvussa..! Siittä annan sastalle plussat,että jokaisen puvun ovat lähettäneet veloituksetta kotiin,eli olen saanut uuden tilalle..

Vikalistoja:

Taskun ompeleet pettäneet ( olen pitänyt patruunoita taskussa,josko se on syy,ei pitäisi )

Takki kerää lumisessa metsässä,lumen takin pintaan kiinni ( kun istuu autoon ja lumi sulaa,niin jo on huvittavan näköinen ukko,eikä siinä mitään,mutta kun nousee ulos ja pakkasta on muutama aste,niin on jääpuikon kaltainen kaveri,ainakin yhtä kankea )

Paineensieto,sytytät nuotioo polvillaan,niin hetken kuluttua kalvo läpäisee veden ( itseasiassa,tämä pitäisi koskea kaikkia pukuja millä on lisenssi kantaa tekstiä Gore Tex )

En voi olla ihan hakoteillä,pukuja asiallisesti hoitanut jtn tiedän mistä puhun,vai onko niin huono tuuri,että saanut aina maanantai version ?

Paljon pikku vikoja,jos vertaan tuttavien,saman kategorian pukuihin,joten tämä on viimeinen sasta mitä tulen ostamaan,-

Sastalla mennään eteenpäin perseaukisena tallaajana,mutta enpä samaa kakkaa muille toivo.

Itse ainakin seuravaa pukua ostaessani katson,missä se on tehty,ja etsin sen tiedon. Sasta tehdään virossa ja uskon että laadunvalvonta ei toimi,niin hyvin kuin aikoinaan.. Soita maahantuojalle ainakin ja varmista puvun VALMISTUSMAA,kyllä se jotain kertoo laadusta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Werthe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Syy 2005
Viestejä: 225

LähetäLähetetty: 11.10.2012 11:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En tiedä sitten riippuuko kantajasta vai onko tuurista kiinni. Toisilla tuntuu kaikki vaatteet ja kengät menevän rikki alta aikayksikön.

Haglöfs forest high -kengät kestäneet säännöllisesti hoidettuna nyt 5-6 vuotta (ei vuoda vettä märkiä soita ylitettäessä) ja Sastan Mehto kolmisen vuotta.

Eikä niillä ole hiekkapoluilla kävelty. Hirvenmettästysalueet on suota ja sellasta tihee ryteikköä, että hyvä kun mies mahtuu läpi. Niitä sitten tallottu ajolla ja koiran kanssa.

Jahdin ulkopuolella toki fiksummat kamppeet käytössä Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nordman
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 11 Lok 2011
Viestejä: 38

LähetäLähetetty: 11.10.2012 11:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse olen myös hieman pettynyt Sastan laatuun. Toista syksyä käytössäni olleet Norton Camo goretex-paclite housut antoivat viime reissulla periksi. Kangas yksinkertaisesti repesi sen tarttuessa kevyesti oksantynkään.

Housut toki olleet aivan mahtavat käytössä: kevyet, hengittävät hyvin, pitävät veden pois ja istuvat todella mukavasti päällä.

Tutkin housujen sisäpuolta samassa yhteydessä ja huomasin pieniä repeämiä kalvossa muutamissa kohdissa.

Housuja käytetty mielestäni täysin asiallisesti ja pesty oikein. Seuraavat kalvovaatteni tulevat toiselta valmistajalta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mpikkara
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Tam 2012
Viestejä: 2543
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 11.10.2012 11:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kyllä se Sastan entinen made in Finland laatu on tainnut vaan laskea
Suomessa tehdyt ovat kyllä olleet hyvinkin laadukkaita
monilla ns. laatumerkeillä ihan kokemuksestakin takuuasiat hoidetaan onneksi mallikkaasti

itse koetan pärjätä kalvottomilla (nopeasti kuivuvilla päällysvaatteilla) mahdollisimman kauan ja kyllä nämä hengittävämmät windstopper optifadet jne. pitävät yllättävän hyvin vettä (eivät tietty kaatosateita ja kauaa, ja niitä tilanteita varten voi olla vaikka joku tosi kevyt "sade/taukosetti" repussa ns. hätävarana)

Härkila on varmasti laadultaan ja istuvuudeltaan yksi parhaista ja hinnat sen mukaan (valmistusmaita en kyllä tiedä)

ja itse en ainakaan luovu Dewoldin ohuista / paksuista merinovillaisista alusasuista
(kelin ja tilanteiden mukaisesta kerrospukeutumisestahan kaikki lähtee ja erilaisia vaatteita kannattaa olla valittavissa, yksi puku kun harvemmin on kovin hyvä kaikkeen)

nuo "tekniset"-alusasut olen unohtanut jo kauan sitten, ne kun haisevat vaan aika rotan raadolle nopeaan (reissussa ei hyvä) ja jota villa taas ei tee
se kun "rakenteensa" puolesta tuuleentuu itsestään + on kosteanakin lämpimän tuntuinen

kovilla pakkasilla (pönöttämiseen) sitten untuvaa joukkoon ja Rokan huopavuorisaappaat...


Viimeinen muokkaaja, mpikkara pvm 11.10.2012 11:55, muokattu 13 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Antonov
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Jou 2004
Viestejä: 779

LähetäLähetetty: 11.10.2012 11:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

[quote="iiroS"]
Peto kirjoitti:
Antonov kirjoitti:
"Hei elekää ny viittikö laatupukujen osiossa puhua perätukun asuista. Eihän ne ole edes hinta/laadultaan hyviä, koska ne on laatuunsa nähden sikahintaisia."
Niin ja silti käytännössä nykyisin kaikki tekstiilit tulevat samoista tuuteista pihalle ja käytännön eroja tehdään mielikuvien varassa. Jokainen kehuu omaansa ja haukkuu muut pystyyn.
Rolling Eyes

Jos nyt vähänkään ulkona liikkuu ja testaa eri pukuja, niin huomaa äkkiä eron aidon Goretex-kalvon ja halvempien älytex/airtex/deerdex/ym.tex -muovipussien välillä...
Siltikään en mielellään käytä edes Goretexia liikkuvassa jahdissa, koska Windstopper toimii paremmin,
poislukien aivan kaatosadepäivät.


Jos nyt suoraan ilmaisen mielipiteeni näistä jo lukuisista kalvopukuketjuista, niin käytännön metsästyksessä kalvopuvusta on yhtä usein haittaa kuin toiselle hyötyä. Suurin osa lykkää kalvopuvun päälle kelissä kuin kelissä ja kaikissa metsästysmuodoissa. Tällöin useimmiten on ongelmana liian vähäinen hengittävyys. Suurimmalle osalle paras ratkaisu olisi housut, joissa olisi kalvo polvien yläpuolelle yhdistettynä kalvottomaan takkiin. Tämän tyyliseen ratkaisuunhan Iiros:kin olit päätynyt. Itse olen käyttänyt Erätukun ensimmäistä pukumallia kohtuullisen paljon (n. 10 v.), housuja varsinkin. Minulla osoittautunut kestäväksi, huonona puolena paino varsinkin märkänä, hintaan suhteutettuna kalvo-ominaisuudet ovat olleet kelvolliset. Toisena vaihtoehtona käytän Fjällrävenin g-1000 materiaalin kalvottomia housuja, joka on myös erittäin kestävä, hengittävä ja hyvä materiaali liikkuvalle metsästäjälle. Passimetsästystä harrastan erittäin vähän ja liikkuvalle metsästäjälle löytyy mielestäni käyttömukavuudeltaan parempia yhdistelmiä kuin kokokalvopuku. Eri valmistajien paremmuuteen en ota sen enempää kantaa, näyttaisi sutta ja sekundaa löytyvän kaikkien valmistajien tuotteista mikäli tarpeeksi tiheällä kammalla aletaan kaivamaan.

Mielestäni metsästyspuvun hyvyyttä ei pitemmän päälle ratkaise se, löytyykö pukua riisuttaessa kenties jostakin kohtaa alusvaatteista kosteampi läikkä vaan se millaisen olotilan se on tarjonnut sinulle metsästyspäivän aikana.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 11.10.2012 11:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muurahaiskarhu kirjoitti:
Ei millään viitsisi pilata tätä keskustelua,mutta pakko antaa yksi kommentti.. Oli se mikä tahansa Gore puku,niin talvisessa kettu/jänes passissa ei pärjää Gore puvulla. Mittari kun näyttää - 15 ja siittä alle,niin voipi unohtaa,sastat härkilat,tms jahtipuvut. Vaikka kuinka olisi kerrospukeutumisen fakiiri, niin kylmä tulee... 2-4 Tunnin passissa istuminen vaatii todellakin pilkkihaalarin. Se gore voi olla siellä alla,mutta aika tönkkö olo siinäkin tulee,varsinkin ampumatilanteessa. Unohtaa ei saa myöskään jalkineita,varpaat kun palelee,niin kylmyys nousee koko kroppaan. Halvetin kauan sitä vaan tuli yriteteltyä ja taisteltua luonnonvoimia vastaan noilla hyvän näköisillä Goreilla Cool Kunnon metsästys vaatii monenlaista vaatetta. Siirtymiin Gore on ihan ok,mutta pitkät passit vaatii muuta vaatetta,oltiin sitten luolilla,hirvellä,ketulla,jäniksellä tai linnussa.. viluinen passimies ei saa tehtyä mitään,eikä siittä edes nauti kun kylmä on luissa ja ytimissä. Metsällä olen monen moista kaveria nähnyt surkeana Goret niskassa,itseni mukaan lukien,mutta luonto opettaa Metsästäjän pukeutumaan..


No ei kait sillä gore-tex kalvolla mitään haittaa ole jos passissa seisoo. Ennemmin hyötyä. Pitää vaan olla tarpeeksi lämmin puku ja alla riittävästi vaatetta. Onko huono pilkkihaalari parempi kuin lämmin goretex puku? Liikkumiseen tuo goretex on huonompi kuin kalvoton puku. Ei täällä muutenkaan mitään pilkkihaalaria kyselty.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  Seuraava
Sivu 3 Yht. 12

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com