OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Rinkka
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
jkoiv
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Kes 2007
Viestejä: 1013

LähetäLähetetty: 26.06.2012 17:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse antaisin äänen tuolle Deuterille. Ei tosiaan ole pahanhintainen. Tuosta ei ole omaa kokemusta mutta vähän pienemmästä kyllä. Suht kestäviäkin ovat ja mukavia selässä. Tuo Karrimorin Sabre vaikuttaisi kans mielenkiintoiselta. Taitaa hinnaltaan olla vain selvästi kalliimpi.

Tuosta Berghaus Vulcanista on kokemusta yhdeltä reissulta. Sanoisin että Ljk:n tasoinen rinkka huomattavasti kohtuullisemmalla hinnalla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hannipaali
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Lok 2011
Viestejä: 350

LähetäLähetetty: 27.06.2012 09:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Isojen asioiden (kannettavuus, kestävyys, pakattavuus, vetoketjut jne.) lisäksi joitain omakohtaisia kokemuksia pikkuasioista mitä vuosien saatossa, pienestä partiopojasta lähtien olen oppinut pitämään tärkeänä:

-kunnolliset, ISOT sivutaskut. Yhdessä vaiheessa oli muotia tehdä rosnasta jotenkin "sutjakampi" jättämällä pois/pienentämällä olemattomiin sivutaskut. Kylläpä nauratti kun nämä muodin seuraajat sattui taukopaikalle, ja rupesivat purkamaan koko rinkan jonkun pikkuasian takia. Varsinkin metsästyskäytössä isot sivutaskut ovat välttämättömät. Pitää mahtua ainakin termospullo, vessapaperirulla, kahden litran vesipullo, puukko, karttoja.

-rinkkatesteissä morkatut naru/kuminauha ristipunokset rinkan päällä tai takataskun edessä. Päinvastoin, erittäin käyttökelpoiset, kroksit ja vaihtopaita menee niissä kätevästi ja kuivavat hyvin. Kroksit on myös kätevä kuljettaa palomiehen hakalla. Miksikö kroksit mukaan? No, sen tulet huomaamaan jos vähänkään pidemmälle reissulle lähdet...

-yleensäkin mitä isompi määrä pikkutaskuja/lokeroita niin helpottaa elämää. Äkkiä oppii muistamaan, että missä pikku taskussa on esim. otsalamppu tai sytkäri, löytää pimeässä käsikopelollakin vrt. etsiä jostain isosta tilasta muiden romujen seasta. Sivutaskujen alapuolella olevat avoimet taskut erittäin mainiot esim. karkkipussille, hyttysmyrkylle ja kaikelle sellaiselle mitä tarvitsee vähän väliä. Niihin yltää kädellä rinkka selässä, ei tarvitse housun taskussa pikkutavaroita kuljettaa. Yksi pieni vetoketjullinen tasku jossain rinkan sisällä kannattaa pyhittää pelkästään auton avaimille ja lompakolle, se tasku sitten jää reissun aikana rauhaan muulta käytöltä. Toki vainoharhaisena pitää silloin tällöin vilkaista, että ovatko ne tallella Very Happy

-mahdollisimman paljon D-lenkkejä/muita kiinnityslenkkejä. Liian kanssa pärjää aina. Ei kannata ostaa jollekin erityisryhmälle suunniteltua erittäin pelkistettyä rinkkaa.

-kalahommiin (jos mukana kaksiosaiset vavat ohuine vapaputkineen tai pelkkine pusseineen) sivutaskujen ja pääosan välissä saisi olla tunneli ja sitten ne avoimet taskut sivutaskujen alla. Kätevä olisi vapa kuljettaa. Tuo tunneli puuttuu Anarista, mutta omalla kohdalla neliosainen perhovapa menee muutenkin eri tavalla kuljetettuna, eikä paksun vapaputken kanssa sellaiseen tunneliin mahtuisikaan.

Paljon muutakin asioita on rinkan valinnassa, mutta tuossa sellaisia pikkujuttuja mitä ei välttämättä huomaa miettiä siinä hankinnassa. Ja rinkkahan on aina henk.koht. väline, postimyynnistä ei kannata ostaa, ainakaan ennenkuin olet käynyt jossain liikkeessä sitä kokeilemassa. Jokin kantolaite joka passaa toiselle, ei välttämättä passaakaan sitten toiselle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tapmar
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hei 2006
Viestejä: 2712
Paikkakunta: polulla

LähetäLähetetty: 27.06.2012 10:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kukin tyylillään, mutta minusta miljoona pikkutaskua ei ole hyvä asia. Niihin jää aina tyhjää tilaa ja pikkutaskujen sisällön muistamisessa pitää olla kirjastonhoitajan mielenlaatu. Toki niiitäkin pitää olla, mutta sopivasti Smile

Itse pakkaan reppuun kamppeet kuivapusseihin, joita tekee mm. Tatonka ja moni muu. Kuivapussit on käteviä, kun niillä repun sisältö pysyy järjestyksessä ja pakkaaminen on helppoa. Samalla suojaavat puhtaita vaatteita.
_________________
http://www.tapiolantakamailla.com/ - Ulkoilmaelämän tunnelmapaloja
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
hannipaali
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Lok 2011
Viestejä: 350

LähetäLähetetty: 27.06.2012 14:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tapmar kirjoitti:
Itse pakkaan reppuun kamppeet kuivapusseihin, joita tekee mm. Tatonka ja moni muu. Kuivapussit on käteviä, kun niillä repun sisältö pysyy järjestyksessä ja pakkaaminen on helppoa. Samalla suojaavat puhtaita vaatteita.


+1

Noita kannattaa ehdottomasti käyttää.
Pienenä yksityiskohtana kerrottakoon, että mulla on tuollaisessa pienessä kuivapussissa myös ea-välineet ja varatulitikut. Tuo pieni ja kevyt pussukka seuraa aina mukana, siis jos käyn erilaisen reissun ja tartten eri repun niin heitän vain tuon kuivapussin toiseen reppuun. Pussukassa on lisäksi ihan vain muutama haulikon ja kiväärin paukku. Myös sen eräkamraatin, jonka kanssa useasti käyn reissuissa, kivääriin passaavia paukkuja pari kipaletta. Hänellä samanlainen ea-pussukka jossa on vastaavasti oman kaliiperin panosten lisäksi myös mun kivääriin käyviä pateja pari. Eipähän mene kummallakaan reissu täysin viduiksi jos unohtuu panokset kotiin/autoon.

Ja pussukka tietysti kotia tullessa heitetään lukkojen taakse Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Heska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1578

LähetäLähetetty: 27.06.2012 18:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

DPM kirjoitti:
Ei ollu mitään tarkempaa hinta rajausta, niin laitan omasta mielestä järkevän hintaisen. Niillä vähilläkin käyttöpäivillä kannattaa satsata mukavuuteen ja laatuun. Muutaman päivän retkelläkin se rinkka ehtii olla selässä useampia tunteja ja alkaa ottamaan tosissaan otsalohkoon, jos se rinkka ei omaan selkään sovi.


Juu kannattaa ehdottomasti käydä jossain erilaisia sovittamassa omaan selkään, ja muutenkin tutkimassa tarkemmin ihan näppituntumalla millaisia eroja eri hintaluokan/merkin malleissa on. Käytettyjäkin (ns. merkkituotteita) kannattaa katsella, jos sattuu vaan sopivan mallin tarjolla olevista löytämään.

Deuterille myös täältä ääni, ko. merkin pienempiäkin reppuja ollut käytössä jokunen ja ei voi huonoiksi haukkua.

Jokaisella on kuitenkin kohtuu erilaiset tarpeet kantolaitteille, joten itse se päätös pitää loppujen lopuksi sopivasta mallista tehdä. Mutta vertailla kannattaa ennen ostopäätöstä, ettei ala reissussa mahdollisesti väärä/huono hankinta ahdistamaan, menee muuten mielenkiinto hommaan. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 27.06.2012 19:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.huuto.net/kohteet/fjallraven-rastu-75l-rinkka/226452413
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mettämies0
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2008
Viestejä: 147

LähetäLähetetty: 08.07.2012 00:00    Viestin aihe: KIITOS Vastaa lainaamalla viestiä

Eli valinta on tehty ja kiitos kaikille mielipiteitä kertoneille. En laittanut rinkalle mitään hintahaarukkaa tietoisesti että jokainen voi kertoa mielipiteitään halvasta rinkasta. Itselleni halpa on alle 100e ja siitä haaveilin. Tein kuitenkin kuten mainitsemani eteläeuroopan valtiot ja kulutin eruoja yli varojeni... Lähettäkää minulle siis avokätisesti avustusta vaikka aluksi 100milj.e. että pärjään!

Lopuksi tulin siis siihen tulokseen että hankin tuon Deuter Aircontact 75+10 rinkan, aika näyttää olenko tyytyväinen. Ainakin sitä on kiva olohuoneessa kantaa tyhjänä.
Hankin jo remmejäkin siihen, joita lapsille esittelin. Isompi 3v. sanoi että nyt ei pikkuveli pääse ollenkaan karkuun rinkasta! (luuli kantorinkaksi jolla olen pienempää kantanut).

Eli tulin siihen tulokseen että ostin hivenen suunniteltua arvokkaamman rinkan, joka on kooltaan ilmeisesti isohko... D-lenkkejä näyttäisi joitakin olevan että ulkopuolelle saa ripustettua jotain. Vapaputket pitäisi saada reunoille kiinni.

Jos tarvetta tulee niin ompelen siihen lisää taskuja tai revin liikataskut pois. Reppu on anatominen ilmeisesti. Jos siihen ei saa riittävästi tavaraa ripustettua tai se on ryhditöin, kätevänä miehenä vedän siihen nippusiteillä ja jeesusteipillä rouvan mattotelineen kiinni. Tadaa, PUTKIRINKKA! Ja voin ripustaa lisää roipetta.

Nyt kun vielä pääsisi sen lastaamaan ja kantamaan pusikkoon!

ps. rouvalle en kertonut vielä mitään. Jos se sen varastosta löytää sanon että ainahan se on siellä ollut, mutta ei ole ollut käyttöä kun et ikinä päästä metsään...

tai no samahan se on kertoa, ei se siitä ole millänsäkkään kun sillä on niin tasainen luonne (=aina kiukus).
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jkoiv
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Kes 2007
Viestejä: 1013

LähetäLähetetty: 01.11.2012 15:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko kellään kokemuksia tästä http://store.berghaus.com/p/backpacks-rucksacks/atlas-ii-military-rucksack/420519

Näitä näyttäisi olevan myynnissä eräässä kotimaisessa ylijäämäkaupassa käytettynä varsin kohtuulliseen hintaan. Kantojärjestelmä on ilmeisesti sama kuin Vulcanissa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 01.11.2012 16:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiinnostaisko kellään ostaa tälläistä uudenveroista reilu satasella?

http://www.outdoorkit.co.uk/product.php?product_id=2842
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com