OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

metsäsukset
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 26, 27, 28  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 20454
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 02.03.2012 22:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mosberg kirjoitti:
Tekeekö näillä mitään?
http://www.ulkoilukauppa.com/talviliikunta/murtomaahiihto/finngrip-easy/


Hommaa vaan "armeija" -mallin siteet.. Tuollaisiin kuusamon klisuihin en lähtisi tosipaikassa luottamaan.

Perus hiihdossa on varmaan aivan sama millä siteillä hiihtää. Jossain tuntureilla ym. siteet ovat toki oltava kunnolliset mutta täällä eteläsuomen ojitetuissa risukoissa siteiden kestävyys nousee avain asemaan. Täällähän se hiihto on jatkuvaa ojien yli rämpimistä ja risukossa potkimista. Risujen alle juuttunutta suksea potkitaan irti kovalla voimalla ja ojien yli kaahitaan väkisin jos ei muuten pääse. Mikäli haluaa risukossa liikkua nopeaan, meno on myös kalustolle todella rajua. Siellä ei kertakaikkiaan mitkään klisut kestä.

Nuota armeijamallisiakin on monen merkkisiä ja halvoilla ei tee yhtään mitään. Useammat on rikkoutunut minun ja kaverien käytössä liki täysin mutta itsellä on nuo viimeisimmät Erä-Karhu siteet kestänyt jo vuosia. Muutaman kerran irtosivat suksista mutta nyt ovat liimattu ja ruuvattu siihen malliin kiinni ettei sekään pitäisi olla enää ongelma. Armeijan siteiden merkkiä en tiedä mutta aika hyvin nekin tuntui varusmiesten käsittelyä kestävän. Tärkeää on myös saapasmalli, Sulmannin huopakumisaapasta voin ainakin suositella, se on todella hyvä ja luulisi että Nokiankin hiihtorantillinen on hyvä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mettäkana
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Mar 2004
Viestejä: 489
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 03.03.2012 14:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itseltä meni finngrip !&%¤# viikko sitten ylläksellä, vitutti kuin pientä oravaa pakkasella. puhdistelin suksia jäästä kun piti järvellä hiihellä ja huomasin siinä, että nailonmutteri päättäny vaihtaa maisemaa. Piti sillä rikkinäisellä siteellä lykkiä autolle ja kauppaan hakemaan uutta mutteria. Vitutuksen määrä tuskin olisi voinut kuvailla jos olisi porsinut jossain syrjemmässä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
akseli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Hel 2006
Viestejä: 1009
Paikkakunta: kuopio

LähetäLähetetty: 04.03.2012 11:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En kestävyydestä tiedä.. Mutta kaveri nuo meni ostamaan..
Ääriolosuhteissa 5h hiihtoa, tai pikemminkin kävelyä, kun lumi paakkuuntui suksenpohjaan..
Ei kuulunu noitumista kiinnipysymisen takia, eli jalassa pysyi..
Pahimmassa paikassa tosin irrotti ne jalasta ja nopsa oli jalkaan laittaa... Irrotessaan ei mene sekuntteja kyllä hukkaan..
Tuon takia voisin itsellenikin tuommoiset laittaa..
Sen kun nakkaat sukset lavalta maahan ja painat mononot siteisiin, ei tartte ährätä..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tapmar
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hei 2006
Viestejä: 2712
Paikkakunta: polulla

LähetäLähetetty: 04.03.2012 12:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peltosen 250 pitkiin Metsä-suksiin ei muuten se 455-sääntö siteen paikaksi passaa. Tuli liika etupainoinen kokonaisuus ja liu'uttaessa harskuinen pitopohja ottaa kiinni hankeen liiaksi, joten meno on aika tökkivää. Pitää laittaa keskemmälle.
_________________
http://www.tapiolantakamailla.com/ - Ulkoilmaelämän tunnelmapaloja
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Jbear
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 5524

LähetäLähetetty: 04.03.2012 13:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eikö nuo uuvet finkripit ole kui nakutettu nykymetsästäjille jotka ei taivu vanhoja remmejä kiinni laittamaan. Wink
_________________
The worst Part of Cencorship is *** !
Ei kaikkien arvitse olla idiootteja. Riittää ku enemmistö o -> demokrtia
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
AtteL
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Syy 2008
Viestejä: 1643
Paikkakunta: Valkeala

LähetäLähetetty: 04.03.2012 18:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mielenkiintoista että nuo uudet siteet jakaa mielipiteet. Jotkut on verenmaku suussa niitä vastaan jostain syystä ja mielestäni ne on parhaat keksinnöt aikoihin.
On hiton mukava hiihtää kun on tukeva pitkävartinen vaelluskenkä joka istuu siteen kanssa ja ohjaa suksea hyvin, eikä jalka hikoa kuten jossain huopakumisaappaassa. Muck-bootsit on kylmän ajan hiihtojalkineena hyvät ja ainoana miinuksena niilläkin tuo hikoamisongelma kaikkien saappaiden tapaan.
Kuitenkin ne sopii Easy-siteisiin paljon paremmin kuin perinteiset tylppäkärkiset hiihtorantti kumpparit.

Juuri tuli taas heitettyä iltapäivälenkki eikä siteissä mitään valittamista. Luisto oli melkoinen näin hankikannolla ja kun yhessä alamäessä meni rypömään niin toinen side irtosi kivuttomasti eikä ainakaan vääntänyt nilkaa sijoiltaan.
Pitoa olisi kaivannut hetkittäin lisää, mutta varjopaikoissa sitä taas oli riittävästi. Meinasin kokeilla kynttilällä pitopohjan suomut umpeen ja tervarexiä reilulle alueelle. Jospa siitä hiljenee ja pidot paranee.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Zamora
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Hei 2011
Viestejä: 238
Paikkakunta: Kairasha

LähetäLähetetty: 04.03.2012 19:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ne jotka valittaa tunkee vanhaa nokialaista sinne siteeseen ja ihmettelee kun ei kiinni pysy Twisted Evil

Muuten täysin saaa kuin AtteL:llä, loistavat siteet, pikkasen on välillä irtoillut, mutta helposti saa raudat siihen malliin että pysyy. Itekhiihtelen paljon vaihtelevissa maastoissa, jänkiltä vaaroilla ja joudun isojakin ojia ylittämään, niin hyvin on side toiminut ja tiukoissa paikoissa helppo ottaa jalasta ja laittaa takaisin. Ja tärkein asia on, että on voinut luopua tuosta kumpparin käytöstä, omalle jalalle kun se ei hiihtäessä ollut lainkaan hyvä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mettäkana
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Mar 2004
Viestejä: 489
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 04.03.2012 19:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin siteet sinänsä hyvät, vitutti vaan tuo mutterin aukeaminen, ja ilmeisesti tätä tapahtunut muillakin ja jossain vaiheessa alettu pistää tehtaalla kierrelukitetta nailonmutterin seuraks...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
AtteL
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Syy 2008
Viestejä: 1643
Paikkakunta: Valkeala

LähetäLähetetty: 04.03.2012 20:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mettäkana kirjoitti:
Niin siteet sinänsä hyvät, vitutti vaan tuo mutterin aukeaminen, ja ilmeisesti tätä tapahtunut muillakin ja jossain vaiheessa alettu pistää tehtaalla kierrelukitetta nailonmutterin seuraks...


Mittasin juuri että tuossahan oli yli puoli senttiä sitä kierrettä näkyvissä ja mutterilla kierrettävänä ennenkuin se putoaa pois. Ei muuta kun uusi A-2 tai haponkestävä mutteri tilalle ja lyö tuurnalla ruuvinpäätä pikkasen lyttyyn niin ei takuulla putoa pois.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Tosimies 3v.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Kes 2006
Viestejä: 148

LähetäLähetetty: 04.03.2012 21:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itellä on tänä talvena tullut kerrytettyä kokemusta uusilla välineillä. Uusia tulokkaita ovat tuo Tokmannin 2,5-metrinen suksipaketti, Kuusamon easy -side, Honkkarin halpissauva ja hiihtokenkänä Nokian Naali. Ketjun aihetta venyttäen seuraavassa on pientä tuotearviota.

Tokmannin sukset on tällä hetkellä ykkössuksina ja viikonloppuisin tulee vaihtelevanpituista (lyhyttä) lenkkiä niillä hiihdeltyä. Isä ne oli heräteostoksena kaupasta tuonut ja pyknäili siteet kiinni. Ei ollut luotto riittänyt suksen kestoon halkaistulla siteellä, joten hitsautti puolikkaat yhteen sopivalle leveýdelle. Tiedä häntä, miten olis kestänyt todellisuudessa. Korjailun tarvetta on kuitenkin jo ilmennyt, kun toisen suksen kantista on siteen läheltä rapsahtanut pala pois. Jossain vaiheessa on rinnettä noustessa tai höttöhangessa tampatessa toisen suksen side raapaissut palan pois ja nyt on korjaus mietinnässä. Paketin sauvat on itelle lyhyet, mutta muuten moitetta on lähinnä suksien pitopohjassa. Omalla (n. 80 kiloa kenttäpullo taskussa) painolla näissä ei tahdo pito aina riittää sellaisenaan, eikä voitelu tietty suomun päälle taida oikein onnistua. Pohja on periaatteessa samanlainen kuin Peltosissa, mutta työn jälki on aivan hirveä. Kokemusta minulla ei näitä ennen ole kuin ruotsin hikilaudoista ja ikivanhoista Järvisen Big stepeistä (olisko 220-230 cm pitkät) joten vertailupohja on aika suppea.

Kuusamon Finngrip easy on nyt kiinnitettynä bigsteppeihin. Kaikki kokeillut kengät (Vikingin huopakumppari, Vikingin vaelluskenkä ja Naali) on saanut säädettyä niin, että kotipihalla kokeillessa pysyy kiinni. Hiihdellessä ei ole vielä näin helpoilla lenkeillä saanut käsitystä siteen hyvyydestä muuten, mutta on kyllä paljon helpompi pukea ja irrottaa kuin eräside.

Naalit on kyllä hiihtokäyttöön huopakumppareista parhaat kokeilemani. Painavat, rumat, isot, lumilukot yhtä huonot kuin muissakin (eikä mikään housunlahje tahdo mahtua päälle) mutta näissä on ainoana riittävän jäykkä pohja, että saa eräsiteen kiristettyä kunnolla. Rokat epäilemättä olis suht samanlaiset.

Yhdet Honkkarin halpissauvat (joku Realstick Wood tai vastaavan niminen) onnistuin katkomaan koiran kanssa jäillä hiihdellessä. Keli oli paha hankisommalle, kova kuori, ohuelti lunta ja alimmaisena jäänpinta, josta piikki sai hyvän otteen ja vauhtia koiran kiskoessa aika reilusti. Momenttia oli omiksi tarpeiksi ja sauva rispaantui vähän somman yläpuolelta kuiduiksi. Pysyi se edelleen kasassa, mutta ritinä vaan kuului kun jatkoi lörpähtäneen sauvan kanssa varovasti loppumatkan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 04.03.2012 21:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tässä olis niitä kuvia siteistä mitkä rakentelin. Tuo on vasta ensimmäinen "prototyyppi" Very Happy Toista olen jo aloittanut. Pitäisi vielä tehdä yksi side pienemmälle vaelluskengälle.

Melkein valmiit












Siteet kiinni vanhoissa laskettelusuksissa. Kantapään kohdalla 16mm korokepala ja edessä 6mm. Päällä alumiini lätkä jonka läpi ruuvit.






Tässä kuvia seuraavasta mallista joka on hieman kapeampi ja pohjalevy on vahvempi. myös laidat ovat yhtä muovia ja takalenkissä nahkaa palanen niin on hieman nihkeämpi kenkään. Ei tuolla varmaan mitään suurempaa merkitystä.










Ainakin tuo kiinnitys homma toimii hyvin ja on helppo käyttää. Eikä kolise ja nitise niin kuin uudet kuusamolaiset.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fraga
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Tam 2008
Viestejä: 1883
Paikkakunta: 100kunta

LähetäLähetetty: 04.03.2012 22:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Autotallin vintiltä tulia haettua noi Harju-merkkiset n. 160cm pitkät ja 10cm leveät sukset, vois kokeilla vähä. Onko kellään tommosia?

Sitte siä oli kyllä vanhat karhukki jotka oli pitkät ja kans varmaan 7-8cm leveät.

Edit: Siis Harju Country sukset.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tosimies 3v.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Kes 2006
Viestejä: 148

LähetäLähetetty: 04.03.2012 23:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oletko Sortaja kokeillut hiihtää noilla? Mitä materiaalia nuo ovat?

Jotenkin näyttää siltä, että väli sukseen kiinnitetyn kohdan ja päkiän (päläsremmin) välillä on niin iso, että jos materiaali joustaa, suksi roikkuu vapaasti lyhyehköllä muovirimpulalla kengän kärjessä ja hallinta menee täysin. Eikö nuo kannattaisi ruuvata sukseen just päläsremmin kohdalta ja sallia taipumaa kengälle?

Pistä ihmeessä raporttia, kun projekti etenee ja käyttökokemusta kertyy.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 04.03.2012 23:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tosimies 3v. kirjoitti:
Oletko Sortaja kokeillut hiihtää noilla? Mitä materiaalia nuo ovat?

Jotenkin näyttää siltä, että väli sukseen kiinnitetyn kohdan ja päkiän (päläsremmin) välillä on niin iso, että jos materiaali joustaa, suksi roikkuu vapaasti lyhyehköllä muovirimpulalla kengän kärjessä ja hallinta menee täysin. Eikö nuo kannattaisi ruuvata sukseen just päläsremmin kohdalta ja sallia taipumaa kengälle?

Pistä ihmeessä raporttia, kun projekti etenee ja käyttökokemusta kertyy.




Olen kokeillut hiihtää. Samalla tavalla pitäisi toimia kuin nämä: http://www.icetrek.com/index.php?id=777

Tätä muovia taitaa olla: http://www.aikolon.fi/fi/tuotteet/12/pe-hd-300

Ensimmäisissä kuvissa on tuo sukseen kiinnitys alue vielä hieman pitkä. Lyhennin sitä vielä joitain senttejä ennen kuin laitoin sukseen kiinni. Nyt kenkä tulee jonkin verran tuon alumiinilätkän päälle..

Eikä tuo muovi mitään rimpulaa ole. Jos epokkiin vertaa niin nämä on paljon jäykemmät eikä muovi ole yhtä löysää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jbear
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 5524

LähetäLähetetty: 04.03.2012 23:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mää ku jo ajattelin että tuossa ois ollu sortajalla patentin paikka Confused Confused
_________________
The worst Part of Cencorship is *** !
Ei kaikkien arvitse olla idiootteja. Riittää ku enemmistö o -> demokrtia
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 26, 27, 28  Seuraava
Sivu 14 Yht. 28

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com