OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kokemuksia Ltl Acorn 12 MP camo GSM kamerasta
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Sami.m
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Huh 2011
Viestejä: 69

LähetäLähetetty: 03.12.2011 00:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

On lähettäny
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
(K)Aave
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Huh 2010
Viestejä: 199

LähetäLähetetty: 05.12.2011 09:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itsellä käytössä tuo ltl acornII ja ihan hyvin toimii. Joitain asioita täytyy ottaa huomioon, kun tuon kameran virittää paikalleen, esim kuvausmatka kohteeseen mielellään yli 2 metriä, muuten tulee ylivalottuneita kuvia. Soneran prepaid itsellä käytössä ja kameran mukana tulleet ohjeet eivät kokonaisuudessaan toimi ainakaan tuon prepaidin kanssa, pitää vaihtaa mms-osoite asetuksiin jos haluaa kameran lähettävän kuvan kännykkään. Sähköpostiin lähetystä en ole vielä testannut, kun ei ole ollut tarvetta.

Soneran prepaidin saa toimimaan kun vaihtaa ohjelmoitaessa APN- osoitteeksi easy-mms, eikä wap.sonera.net, niinkuin ohjeessa lukee.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rabo
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 31 Lok 2011
Viestejä: 15

LähetäLähetetty: 05.12.2011 16:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Acorn II:een on lisätty ulkoinen antenni, ilmeisesti juuri siksi, että Acorn I:ssä kuvien lähetyksessä on ollut ongelmia. Itse en voi harkita Acorn II:ta juuri tuon antennin vuoksi, koska kamera tulisi lähelle ulkoilureittejä ja pitäisi saada hyvin kätkettyä (ei ole tullut vastauksia kyselyyni toisessa aiheessa Pointerista tai Digicool 660:stä).
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
airami



Liittynyt: 23 Jou 2011
Viestejä: 1

LähetäLähetetty: 23.12.2011 23:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Terve!

Toimiiko jollakulla tämän kyseisen kameran MMS-lähetys Saunalahden liittymällä? Itselläni tulee näyttöön virheilmoitus "CREG", eikä siis operaattorin nimeä lainkaan. Asetukset ovat kunnossa ja puhelimella kokeiltuna MMS-viestit toimivat normaalisti. Kameran ruutuun tulee kuitenkin hyvät signaalipalkit, ja puhelimellakin täydet 3G yhteydet. Kokeilin Soneran Prepaid-liittymää ja sillä kamera kyllä lähetti kuvia ja löysi verkon normaalisti.

Virheestä ohjekirjassa sanotaan seuraavasti:
Lainaus:

CREG: SIM card is password-protected, or deactivated due to zero balance in the account, or not able to register with the GSM system.


Ja olen poistanut PIN-koodin kyselyn käytöstä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rabo
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 31 Lok 2011
Viestejä: 15

LähetäLähetetty: 02.01.2012 04:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sain juuri Eränetistä Ltl Acorn II:n käyttöohjeineen, joissa sanotaan: "
"Lähettämistä varten tarvitaan puhelinoperaattorilta SIM- kortti, jossa ovat avattuna seuraavat lisäpalvelut: dataliittymä, esim. Soneralla Pikkunetti ja Multimediaviestipaketti, esim. Soneralla Multsari 50. Kamera ei lähetä kuvia matkapuhelimeen tai sähköpostiin pelkällä SIM-kortilla ilman lisäpalveluja (dataliittymä ja MMS kuvaviestipaketti tulee olla avattuna SIM-kortille). "

Tuosta kyllä saa sen käsityksen, että mitään Prepaidia ei voisi käyttää. Täällä on kuitenkin parikin saanut prepaid-lähetyksen onnistumaan.

Kannattaako sivuliiketunnistimet pitää päällä vai ei? Käyttöohjeissa sanotaan, että sivuliiketunnistimet saattavat aiheuttaa ns. tyhjiä kuvia, mikäli kohde on liikkunut hitaasti kuvausaluelle. Tällöin kohde ei ole ehtinyt kuvauskenttään ja kuvassa ei näy mitään. Kellään kokemuksia tästä?

Entä kannattaako herkkyystaso pitää matalana, normaalina vai korkeana. Käyttöohje suosittelee matalaa arvoa, kun kamera on ulkona (niin kuin kai useimmiten on).

Suomenkieliset käyttöohjeet ovat osin puutteelliset ja joissain kohdin tuntuu, että suomen kielen ymmärrettävyys takkuaa. Lieneekö suora suomennos englannista vai onko oiottu mutkia suoriksi. En ole ehtinyt vielä tutustua englanninkieliseen käyttöohjeeseen, joka ilmeisesti on CD:llä. Lisäksi käyttöohjeet on kopioitu pienennettynä niin, että tekstiä saa tihrustaa 10 cm päästä ja kaikki kuvat eivät näy, ovat liian haaleita.

M.M. ja Airami, puhutte ohje k i r j a s t a. Onkohan tuo minun 9-sivuinen monistenippuni Eränetin spesiaali.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rabo
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 31 Lok 2011
Viestejä: 15

LähetäLähetetty: 05.01.2012 19:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jaahas, nyt tuli todettua, että CD-Romissa, jossa on mm. MMS Setup ja englanninkielinen käyttöohje, on jotain vikaa. MMS Setup ei avaudu ollenkaan eikä käyttöohjetta pysty selaamaan neljättä sivua pitemmälle Evil or Very Mad Huomenissa on kai otettava yhteyttä Eränettiin ja pyydettävä uutta levyä.

Ei kellään olisi lähettää tuota englanninkielistä käyttöohjetta esim. sähköpostitse, että voisi edes sitä tutkailla tässä viikonloppuna?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M.M
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 28 Hei 2009
Viestejä: 96

LähetäLähetetty: 06.01.2012 00:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aika harvinaista, jos cd-ohjelmisto levy on rikki.Mulla ainakin toimi ihan ok.Englannin kielellä pitää sitten selviytyä, mutta klikkaa mms-setup kohtaa ja toimi eränetin ohjevihkosen ohjeitten mukaan...pitäisi onnistua Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
eräveke
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 14 Maa 2008
Viestejä: 100
Paikkakunta: Pohojos-Pohojanmaa

LähetäLähetetty: 08.01.2012 15:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla ollut käytössä nyt vajaan kuukauden Eränetin ltl Acorn 12MP inframustasalamalla.
Osaisko kukaan samanlaisen kameran omistava heittää vinkkiä?
Ongelmana muistikortin täyttyminen. Eli 4GB kortti kestää 0,5-2,5 vuorokautta! 90% kuvista on sellaisia joissa näkyy lumihiutale tai vesipisara.
Miten olette tulkinneet tuota herkkyys asetusta, tarkoittaako asetus-korkea sitä että kynnys kuvan ottamiseen on korkea eli ei ota kuvaa kovin herkästi, vai että herkkyys on "huipussaan" ottaa kuvan pienestäkin liikkeestä.
Kuvakokona ollut 5MP, video 4s QVGA.
Liekö salama omassa kamerassani viallinen vai onko kantama todella noin huono? Salama näyttää ylettyvän max. 7m.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rabo
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 31 Lok 2011
Viestejä: 15

LähetäLähetetty: 08.01.2012 21:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Herkkyys "korkea" tarkoittaa sitä, että herkkyys on huipussaan. Ohjeen mukaan ulkona suositellaan käytettäväksi "matalaa", tehdasasetus on "normaali". Jos on korkea herkkyys, saattaa olla, että joka heinän heilunta tulee kuvatuksi, kuten joku jo totesi. Suosituksena on myös, että kameran sijoituspaikan sivuilla ei olisi oksia tms., jotka saattavat huojua tuulessa. Itsellä ei ole ollut vielä kameraa käytössä.

Kannattaa myös lukaista englanninkielinen käyttöohje, joka löytyy paitsi CD:ltä, myös googlettamalla esim. " LTL Acorn manual". Se on paljon seikkaperäisempi kuin suomalainen ohje.

Inframustasalaman kantama on ainakin puolet pienempi kuin infrapunasalaman, jonka kantama on noin 65 jalkaa (feet). Tuokin tieto löytyy englanninkielisestä käyttöohjeesta. Seitsemän metriä sopii kai niihin rajoihin. Aika vähän tosiaan on.

Toimiiko kuvien lähetys ok? Mikä operaattori sinulla on, ja pitivätkö käyttöohjeen antamat asetukset paikkansa?

Voiko muuten kameran ottamia kuvia katsella kameran näytöltä paikan päällä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
eräveke
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 14 Maa 2008
Viestejä: 100
Paikkakunta: Pohojos-Pohojanmaa

LähetäLähetetty: 10.01.2012 20:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tosiaan unohtui mainita ettei kamerassani ole tuota kuvien lähetystä.
Ainakin omassa kamerassani kuvia ja videoita voi katsella näytöltä. Ohjeessa muistaakseni varoitettiin näytöltä katselun vievän paljon virtaa.
Nyt oli muistikortti täyttynyt 30 tunnissa, herkkyys oli "korkea", täytyy seuraavaksi kokeilla asetusta "matala". Pitää siirtää kamera myös lähemmäs kuvauskohdetta ja hakata maahan paalu mihin sen kiinnittää niin ei luulis tuulen heiluttavan kameraa.

Itsellä ollut HQ lithium-paristot 2750mAh 8kpl jo viisi vuorokautta (kuvannut 8GB) ja yhden pykälän oli varaus laskenut. Lämpötila ollut -5 - -18 pakkasta.
Linkki: http://www.kauppasatama.fi/?tuote=HQ-LITH-AA-01
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rabo
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 31 Lok 2011
Viestejä: 15

LähetäLähetetty: 11.01.2012 19:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kamera on ollut nyt toista vuorokautta puussa, ja ekan päivän jälkeen jouduin siirtämään kameran paikkaa. Olisi ollut hyvä, jos kamerassa olisi erillinen kaukosäädin, jolla voisi asetuksia muuttaa ja katsella otettuja kuvia. Kameran kohdistamisessa on vaikeuksia, ja kuvien tarkistamista varten joudun ottamaan kameraosan tai muistikortin pois (jolloin sen joutuu viemään kotiin tietokoneessa katselua varten), ja nuo hommat ovat pakkasessa pimeässä ja kohmeisin sormin...sanoisinko syvältä.

Ekan päivän kuvista tuli hutia, koska eivät osuneet kohteeseen. Lisäksi kameran kiinnitysremmi on tosi vaikea irrottaa ja kiinnittää kylmässä, kun kameran paikkaa joutuu vaihtamaan - se hankaluus ei tietystikään liity juuri tähän kameraan, sama pulma kai kaikissa on. Tarkkailtava paikka on kooltaan 30-40 cm eikä kameralle ei ole muuta sopivaa kiinnityspaikkaa kuin puolentoista metrin päässä oleva puu, joten kohdistusongelmat liittyvät kai suurelta osin siihen. Muutoin ne hutikuvat vaikuttavat aika hyvälaatuisilta, varsinkin päivänvalossa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
eräveke
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 14 Maa 2008
Viestejä: 100
Paikkakunta: Pohojos-Pohojanmaa

LähetäLähetetty: 11.01.2012 22:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Taitaa olla vähän liika lähellä kohdetta. Eikö kuvat pimeällä ylivalotu jos 1.5m matkaa, kumpi salama sulla on?
Itse vaihdoin kiinnitysremmiksi armeijasta jääneen metallisolkisen remmin, kestää pakkasellaki ja kohtuullisen helppo kiristää puuhun. Lisäksi tein 5l muovikanisterista suojakotelon tuolle kameralle niin ei kerää lunta kameran päälle.
Millaisia kuvamääriä on kamerasi ottanut?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
SuuriPaha
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Mar 2009
Viestejä: 366

LähetäLähetetty: 12.01.2012 14:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oma Acorn (ilman GSM:ää) otti joskus kesällä paljon turhia kuvia heiluvista oksista ja pensaista. Samassa paikassa toisella kameralla ei ollut vastaavia ongelmia. Yleensä ongelmat tapahtuivat kun oli erittäin lämmintä. Kuten aikaisemmin mainitsin, niin 940nm salaman kantama on lyhyempi. Jos kohteen takana on jotain mikä heijastaa IR-valoa, niin senkin kanssa sopivalla asettelulla pärjää. Kamera hukkasi oikean kellonajan myös muutamaan kertaan. Eroa taisi tulla aina noin 7h. Voisi olla softaongelma.

Laitteen kosteussuojaus, kuten monissa muissakin kameroissa, on aika heikko. Myöhemmin syksyllä kosteutta pääsi jossain vaiheessa kameran sisälle, koska linssi huurtui. Varsinkin talveksi kannattaa harkita jotain lisäsuojausta kameran päälle keräytyvää lunta vastaan. Kännykkäkuvassa oma II-versio aiheesta ennen pintakäsittelyä. Ensimmäinen oli muovipurkista leikattu.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rabo
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 31 Lok 2011
Viestejä: 15

LähetäLähetetty: 12.01.2012 16:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eräveke, mulla on inframustasalama, ja ovat pimeällä otetut kuvat aika ylivalotetun oloisia silläkin, osin myös päiväkuvat. Kummallista, kun kamera oli kutakuinkin suoraan kohteeseen, päiväkuvat olivat ihan ok valotettuja, mutta kun siirsin kameran paikkaa ylemmäs ja kallistin sitä etukenoon osoittamaan alaspäin, päiväkuvat olivat huomattavan vaaleita. Mistä johtunee, tuosta kallistuksestako...?

Voiskohan noita koukkupäisiä kuminauhakiinnittäjiä (mikähän niiden virallinen nimi on?), joita SuuriPahalla on tuossa telineessä, käyttää myös itse kameran kiinnitykseen. Niillä kiinnitys ja irrotus kävisi tosi sukkelaan, jos remmit ovat vaan sopivan pituisia.

Nyt tulleet jo kahdet hutikuvat, kun kohdistus mennyt toistamiseen vinksalleen. Katsotaanpa tänään illalla, joko olisi osunut kohdalleen.
Kuvia on tullut lähinnä itsestä, kun olen käynyt kameran paikkaa vaihtamassa -> poistoon Smile Parissa kuvassa on jotain liikkunut, mutta ei ole sattunut osumaan kuva-alaan. Kuvia on ollut 15-25 per päivä. Kohde on kuitenkin sellainen, että liikettä en odotakaan kuin kerran tai pari vuorokaudessa. Keskiherkkyys on käytössä, ja kaksi kuvaa per otos.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M.M
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 28 Hei 2009
Viestejä: 96

LähetäLähetetty: 13.01.2012 19:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miten Rabo onnistuu nuilla em.asetuksilla saamaan kuvia kännykkään?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5  Seuraava
Sivu 4 Yht. 5

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com