OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Rauma Luvia Pori Merikarvia: Rannikon linnustus loppuu!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 41, 42, 43  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Fraga
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Tam 2008
Viestejä: 1883
Paikkakunta: 100kunta

LähetäLähetetty: 03.06.2011 17:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Perkkees, mahtaako olla viimenen vuosi ko pääsee haahkajahtiin noille mestoille. Niitä mestoja ei paljo muita ole ihan lähellä...
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
olsa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Mar 2006
Viestejä: 3024

LähetäLähetetty: 10.06.2011 13:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Metsähallitus
10. Juneta 2011

Arvoisa vastaanottaja!

Selkämeren kansallispuiston laki astuu voimaan 1.7.2011. alkaen. Kansallispuiston lain 5§ mukaan ”Selkämeren kansallispuistossa on luonnonsuojelulain 13 §:n rauhoitussäännösten estämättä sallittu harmaahylkeen metsästys. Kansallispuistoon liitettävillä yleisillä vesialueilla harmaahylkeen metsästys on sallittu siten kuin metsästyslain (615/1993) 7 ja 10 §:ssä säädetään.
Vesilintujen syysmetsästys on 1 momentissa mainituin edellytyksin sallittu Metsähallituksen luvalla kansallispuistoon kuuluvien Uudenkaupungin Harmaalettojen, Rauman Bokreivien, Porin Räyhien ja Merikarvian Kasalabodanin luotojen alueella.
Kansallispuistossa voidaan 1 momentissa mainituin edellytyksin ryhtyä Metsähallituksen luvalla toimiin merimetsokantojen sääntelemiseksi.”
Uudistuneen luonnonsuojelulain mukaan on mahdollista sallia hirvenajoa kansallispuistossa. Kaikkien muiden riistalajien (valkohäntäpeura, mufloni, pienpedot jne.) metsästys on kielletty.
10.5.2011 pidetyissä sidosryhmätapaamisessa ja yleisessä keskustelutilaisuudessa käytiin läpi eri lajien metsästysjärjestelyitä tulevassa Selkämeren kansallispuistossa. Alueella tullaan toimimaan sekä metsästyslain että luonnonsuojelulain alaisuudessa riippuen kansallispuistolain säädöksistä. Kokouksessa sovittiin että Metsähallitus lähettää kirjeen jaettavaksi alueen metsästysseuroille jossa tuodaan esille kehykset ja toivottava hallinnollinen toimintatapa jokaisen lajin tai lajiryhmän kohdalla.

PIENPEDOT JA MUUT VESILINTUJEN SAALISTAJAT

Vesilintukantojen heikko kehitys on havaittu pitkin Suomen rannikkoa jo vuosia. Keskeisenä ongelmana koetaan lintujen pesinnän epäonnistuminen munien ja poikasten kovan saalistuspaineen takia. Myös Selkämerellä on havaittu pienpetojen, harmaalokin ja variksen mielellään saalistavan vesilintujen pesimäluodoilla. Metsähallituksen toive on saada avustusta metsästäjiltä vähentämään lintujen saalistuspainetta, etenkin tärkeimmillä linnuston alueilla.

Pienpetojen, harmaalokin ja variksen pyynti tulee olemaan kiellettyä puiston alueella. Luonnonsuojelulain mukaan poikkeus voidaan antaa vieraslajille tai merkittävää vahinkoa aiheuttavien yksilöiden poistamiseen, mutta siihen on oltava selkeä ja todistettava (mielellään tieteellinen) peruste. Metsästysseurojen on tehtävä vapaamuotoinen anomus metsähallituksen luonnonsuojelulle (Johanna Ruusunen) pienpetojen ja muiden vesilintujen saalistajien poistamiseksi, jossa on lyhyesti kuvailtu perusteet.


VALKOHÄNTÄPEURA JA HIRVI

Kansallispuiston eri saarissa on metsästetty valkohäntäpeuraa ja hirveä pitkään. Tulevan lainsäädännön mukaan hirven ajo voidaan sallia, mutta valkohäntäpeuran metsästys on kielletty. Valkohäntäpeura voidaan toisaalta tulkita vieraslajiksi Suomessa, jolloin poikkeuslupa voidaan sallia. Joillakin saarilla peurakanta on hyvin tiheä ja metsästyksen lopetettua kanta kasvaa entisestään. Metsästysseurojen on tehtävä vapaamuotoinen anomus metsähallituksen luonnonsuojelulle (Johanna Ruusunen) valkohäntäpeurakannan hoitamiseksi ja yksilöiden poistammiseksi, jossa on lyhyesti kuvailtu miksi valkohäntäpeuroja pitää metsästää kansallispuistossa (esim. vaaraksi liikenteelle, ei voi metsästää muualla tai ajaa toiselle alueelle).

Hirvenajoa voidaan jatkaa alueella voimassa olevien metsästysvuokrien avulla. Vuokrahinta hirvenajosopimukseen on 0,19 euroa/ha. Metsähallitus (Madeleine Nyman) ottaa yhteyttä hirvieläinmetsästyksen vuokrasopimusten yhteyshenkilöihin ja päivittää voimassa olevia sopimuksia tarpeen mukaan.


HARMAAHYLJE

Harmaahylkeen metsästys tulee olemaan puistossa sallittu. Yleisellä vesialueella, ei tarvita kuin riistakeskuksen lisenssi metsästykseen, vaikka yleisvesialueesta perustetaan kiinteistö. Puistoon kuuluvilla sisävesialueilla metsästys on sallittu Metsähallituksen luvalla. Metsähallituksen tavoitteena on vuokrata puiston sisävesialueita hylkeenpyyntiin paikalliselle metsästysseuralle kohtuuhintaan, joka toimii yhteislupahakijoiden edustajana. Satakunnan alueen yhteyshenkilönä yhteislupahakuun toimii Niklas Ulenius (niklas.ulenius@hotmail.com). Vastaavana yhteyshenkilönä Varsinais-Suomen alueella toimii Jarmo Laaksonen (jappe.laaksonen@gmail.com). Metsähallitus toivoo että kiinnostuneet metsästysseurat ottavat yhteyttä yhteyshenkilöihin ja sopivat metsästysvuokran hakijasta keskenään ennen vuokra-anomuksen lähettämistä Metsähallitukselle (Madeleine Nyman).


Hakemukseen tarvitaan seuraavat tiedot: Yhteyshenkilön puhelinnumero ja osoite, mielellään myös sähköpostiosoite; metsästettävät laji ja metsästysalue (kiinteistönumero on suureksi avuksi); Metsästysseuran koko metsästysalue karttaliitteenä.


Yhteystiedot

METSÄHALLITUS
KIRJAAMO
PL94
01301 VANTAA
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 10.06.2011 14:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"Pienpetojen, harmaalokin ja variksen pyynti tulee olemaan kiellettyä puiston alueella. Luonnonsuojelulain mukaan poikkeus voidaan antaa vieraslajille tai merkittävää vahinkoa aiheuttavien yksilöiden poistamiseen, mutta siihen on oltava selkeä ja todistettava (mielellään tieteellinen) peruste. "


"Metsähallituksen tavoitteena on vuokrata puiston sisävesialueita hylkeenpyyntiin paikalliselle metsästysseuralle kohtuuhintaan, joka toimii yhteislupahakijoiden edustajana."

Kun tästä kerroimme aiemmin niin meille naurettiin. Kuitenkin asiasta oli jo valmisteluvaiheessa selvä visio. Vuosi sitten kesällä katsoimme kun harmaalokit veivät samalta emolinnulta 11 poikasta 2 päivässä ulkosaaristossa. Saalistus oli ihan järjestelmällistä. Norrskäristä ei montaa poikasta selvinnyt lentokykyiseksi kun ketut olivat sinne jääneet kesäksi. Ei tässä tieteelliset perusteet auta. Tämä ideologinen kysymys.

Mitäs jos puiston hoito, linnuston elvytys ja hallinta annettaisiin 20 vuodeksi paikallisten metsästysseurojen hoitoon? Palkkio olisi sidottu hoitotyön onnistumisen tulokseen. Virkamiehille mahdollisuus valvoa toimintaa yhdessä sovitun ohjelman mukaisesti. Läpi vuoden. Ei pelkästään kesäkuussa kun on mukavat ilmat retkeillä veronmaksajien laskuun.

Merenkurkun maailmanperintöalue on perusteltu geologisin perustein. Nyt sen varjolla ajetaan rauhoituksia ja pyritään luomaan liikkumisrajoituksia. Ihmiset pois saaristosta. Eivät ne kivet, harjut ja muut muodostelmat ihmistä säiky.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Simo52
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Huh 2005
Viestejä: 590

LähetäLähetetty: 10.06.2011 14:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ihan mielenkiintoisesti on jo suuret lupaukset ehtineet täysin unohtua. Säpin Muflonien metsästystä hehkutettiin oikein lehtiartikkeleissa tyyliin sehän tietenkin jatkuu. Nyt tämän metsästäjien alueelle tuoman lajin metsästysperinne on jo Heinäkuun alussa katkeamassa.

Tämäkin laki meni kätevästi läpi konsensuksen hengessä aivan äänestämättä kabinettisopimusten mukaan. Pientä teatteria julkisuudessa ja sitten syötetään Hallituksen iltakoulupäätökset hallintoalamaisille sovitun mukaisina.

Pienpetojen metsästyksen kieltäminen tällaisella alueella on jo aivan käsittämätön yksityiskohta. Puistosta vastuullisilla pitäisi olla henkilökohtainen vastuu tämän kaltaisesta luonnon vahingoittamisesta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 10.06.2011 14:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Simo52 ei pienpetojen "metsästystä" kielletty. Se vain on tehtävä luonnonsuojelulain 15§ 2. momentin säännösten perusteella. Eli Metsähallitus päättää tarvitseeko sitä tehdä ja kuka sen hoitaa. Tätä kritisoin jo valmisteluvaiheessa.

Ja tuosta muflonista en tosiaankaan tiedä kuinka metsästys toteutetaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7478

LähetäLähetetty: 10.06.2011 16:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo hirven ajon maksullisuus kiinnostaa hieman, erityisesti kun kyse on saaristosta. Minkähän kokoisista alueista on yleensä kyse ja onko mahdollisesti hirvenajo-oikeuksista kilpailemassa useitakin metsästysseuroja joiden alueille hirviä voidaan ajaa?

Eikö nuo pienpetojen poistot ynnä muut voi tehdä toinen kylki edellä? Eli jos kerran alueella ei saa metsästää, niin pienpetojen poistoista esitettäisiin lasku suorittavan tahon toimesta puiston ylläpitäjille mikäli he katsosivat pienpetojen poiston jossain vaiheessa tulevan ajankohtaiseksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
marvin the martian
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Huh 2010
Viestejä: 2463
Paikkakunta: Sirius C3

LähetäLähetetty: 10.06.2011 16:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Vesilintukantojen heikko kehitys on havaittu pitkin Suomen rannikkoa jo vuosia. Keskeisenä ongelmana koetaan lintujen pesinnän epäonnistuminen munien ja poikasten kovan saalistuspaineen takia. Myös Selkämerellä on havaittu pienpetojen, harmaalokin ja variksen mielellään saalistavan vesilintujen pesimäluodoilla. Metsähallituksen toive on saada avustusta metsästäjiltä vähentämään lintujen saalistuspainetta, etenkin tärkeimmillä linnuston alueilla.

Pienpetojen, harmaalokin ja variksen pyynti tulee olemaan kiellettyä puiston alueella. Luonnonsuojelulain mukaan poikkeus voidaan antaa vieraslajille tai merkittävää vahinkoa aiheuttavien yksilöiden poistamiseen, mutta siihen on oltava selkeä ja todistettava (mielellään tieteellinen) peruste. Metsästysseurojen on tehtävä vapaamuotoinen anomus metsähallituksen luonnonsuojelulle (Johanna Ruusunen) pienpetojen ja muiden vesilintujen saalistajien poistamiseksi, jossa on lyhyesti kuvailtu perusteet.
Kyllä on sellaista tekstiä, että alta pois.
Apua kyllä kehdataan pyytää, mutta samalla kyykytetään oikein kunnolla lippujen ja lappujen täytöllä. tieteellinen peruste....hyvänen aika sentään
_________________
Kaukana jossain on Kapakanmäki, siellä rähjää keletappiväki.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 10.06.2011 16:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Luulisi metsästäjien edes sen verran veetuuntuneen noista rajoista, että poistavat ne pienpedot ainoastaan niistä saarista/luodoista missä linnustus on sallittu ja ehdottomasti kieltäytyvän kaikesta muusta pienpetopyynnistä.
Silloin on helppoa näyttää että näillä saarilla/luodoilla poikastuotanto toimii ja patkaako se meille kuuluu muiden alueiden petojen poistot, kun ei kerran voi edes metsästää vesilintuja.
Hommahan räjähtää käsiin näille kansallispuistoa ajaneille ryhmille!! Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Antonov
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Jou 2004
Viestejä: 779

LähetäLähetetty: 10.06.2011 17:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Riistanhoidon-käsite näyttää olevan hukassa tuon suojeluinnon keskellä. Ihmisen toiminnan vaikutuksesta tuollekkin alueelle on ilmeisimmin pesiytynyt ns. tulokaspetoja ja muutenkin eläinkannat vinoutuneet (lokki, varis jne.) Nyt siihen ei ihminen saisi vaikuttaa kuin tiukan kontrollinkautta.
En ihmettelisi, vaikka riistanhoitotyötä tekevilla tekisi ko. alueella mieli pistää ns. "hanskat tiskiin". Taitaa olla seurauksena mallialue siitä, kuinka sinänsä hyvää tarkoittavalla "luonnonsuojelulla" ajaudutaan aivan päinvastaiseen lopputulokseen kuin on tavoiteltu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
marvin the martian
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Huh 2010
Viestejä: 2463
Paikkakunta: Sirius C3

LähetäLähetetty: 10.06.2011 17:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Antonov kirjoitti:
Taitaa olla seurauksena mallialue siitä, kuinka sinänsä hyvää tarkoittavalla "luonnonsuojelulla" ajaudutaan aivan päinvastaiseen lopputulokseen kuin on tavoiteltu.
Olen samaa mieltä.
_________________
Kaukana jossain on Kapakanmäki, siellä rähjää keletappiväki.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20195
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 10.06.2011 22:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Vesilintukantojen heikko kehitys on havaittu pitkin Suomen rannikkoa jo vuosia. Keskeisenä ongelmana koetaan lintujen pesinnän epäonnistuminen munien ja poikasten kovan saalistuspaineen takia. Myös Selkämerellä on havaittu pienpetojen, harmaalokin ja variksen mielellään saalistavan vesilintujen pesimäluodoilla. Metsähallituksen toive on saada avustusta metsästäjiltä vähentämään lintujen saalistuspainetta, etenkin tärkeimmillä linnuston alueilla.

Pienpetojen, harmaalokin ja variksen pyynti tulee olemaan kiellettyä puiston alueella. Luonnonsuojelulain mukaan poikkeus voidaan antaa vieraslajille tai merkittävää vahinkoa aiheuttavien yksilöiden poistamiseen, mutta siihen on oltava selkeä ja todistettava (mielellään tieteellinen) peruste. Metsästysseurojen on tehtävä vapaamuotoinen anomus metsähallituksen luonnonsuojelulle (Johanna Ruusunen) pienpetojen ja muiden vesilintujen saalistajien poistamiseksi, jossa on lyhyesti kuvailtu perusteet.


Shocked

Aika moista BS:ää

Homman tekee mielenkiintoiseksi sekin, että valtaosa ulkoluodoista ei ole tainnut varsinaisesti olla minkään metsästysseuran aluetta. Nyt kuitenkin luvan hakijana pitäisi olla metsästysseuran.

Voi olla metsästysseuralle melko ylivoimanen tehtävä hankkia poistolle joku tieteelliset reunaehdot täyttävä peruste ja/tai identifioida poistettavat ongelmayksilöt ja myös todentaa, että mahdollisesti pyydetty yksilö on juuri se ongelmayksilö...


Mielenkiintoista nähdä, minkämoiseksi lupaprosessi oikeasti muodostuu. Veikkaan, että lupahakemuksia on juurikaan tule, varsinkaan ensimmäisten bumerangien jälkeen. Sen jälkeen viranomaispuolelta kommentoidaan, että lupia ei ole juurikaan haettu, eikä metsästäjillä oikeasti tuntunut intoa olevan pienpetopyyntiin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 10.06.2011 22:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti: "Homman tekee mielenkiintoiseksi sekin, että valtaosa ulkoluodoista ei ole tainnut varsinaisesti olla minkään metsästysseuran aluetta. Nyt kuitenkin luvan hakijana pitäisi olla metsästysseuran. "

Mites noilla alueilla meni nk. valtionraja, jonka ulkopuolisilla alueilla on jokaisella suomen kansalaisella metsästysoikeus kunhan on nämä pakolliset kuviot hoitanut?
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
guide
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hel 2005
Viestejä: 2101

LähetäLähetetty: 10.06.2011 23:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kirjoitti:
Luulisi metsästäjien edes sen verran veetuuntuneen noista rajoista, että poistavat ne pienpedot ainoastaan niistä saarista/luodoista missä linnustus on sallittu ja ehdottomasti kieltäytyvän kaikesta muusta pienpetopyynnistä.
Silloin on helppoa näyttää että näillä saarilla/luodoilla poikastuotanto toimii ja patkaako se meille kuuluu muiden alueiden petojen poistot, kun ei kerran voi edes metsästää vesilintuja.
Hommahan räjähtää käsiin näille kansallispuistoa ajaneille ryhmille!! Laughing


Kun on tullut eri yhteyksissä Mh:n suojelupuolen kanssa toimittua niin en usko siinä noin käyvän... mikäli ns. petopoistoalueilla tapahtuu lintukantojen paranemista niin ne liitettäisiin metsästyskieltoalueisiin mitä pikimmiten... eli heidän talutusnuoraan joutuminen paljastuukin hirttosilmukaksi...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mehtisika
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 263
Paikkakunta: Outokumpu

LähetäLähetetty: 11.06.2011 07:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

elkää vaan hyvät ihmiset menkö sinne pienpetolupia anomaan, antaa vaan niitten hoitaa hommansa jos kerta ovat aktiiveja rauhoittamaan alueita.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fraga
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Tam 2008
Viestejä: 1883
Paikkakunta: 100kunta

LähetäLähetetty: 11.06.2011 07:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mehtisika kirjoitti:
elkää vaan hyvät ihmiset menkö sinne pienpetolupia anomaan, antaa vaan niitten hoitaa hommansa jos kerta ovat aktiiveja rauhoittamaan alueita.

Tekis mieli protestoida niin et käy jahdis ihan niinko ennenki mut ei se sitte paljoo lämmitä jos luvat lähtee. Kaikki ko iskee elokuun 20 sinne alueille jahtiin ni rupee oleen protestia Confused
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 41, 42, 43  Seuraava
Sivu 35 Yht. 43

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com