Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
terva Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Elo 2007 Viestejä: 1673
|
Lähetetty: 01.04.2011 10:26 Viestin aihe: |
|
|
Ei ole pilassa, tuo vaalea on kuivalihan paras osa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sampa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2004 Viestejä: 425
|
Lähetetty: 02.04.2011 00:12 Viestin aihe: |
|
|
Uploaded with ImageShack.us
Joo ei se ole syömäkelvotonta vaikka vetää valkoseksi pinnan. En tiedä mistä tuo johtuu mutta jonkinlaista korrelaatiota liian suolan, auringon ja nopean kuivumisen kanssa tuolla valkolaistaudilla tuntuu olevan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 02.04.2011 01:25 Viestin aihe: |
|
|
nuo ämmyn pumput oli kyllä rasvoneen tuossä J karrhun kuvassa,ensinnäkään nuo sydämmet on ollu suolalta rauhassa ja toesekseen en oo vielä tuommosen kuivalihan tekkoo nähny......
melekein sama kun tekis kirkkaanvalakosta erämaakämppää...... _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 02.04.2011 18:41 Viestin aihe: |
|
|
Varsin mielenkiintoisen näköisiä lihoja Eikö ilmakuivatussa salamissa ole tuommoinen valkea kerros pinnassa - vai muistanko väärin.
Omat lihat alkaa valmistumaan. Taitaa olla 16vrk menossa ja ohuimmat palaset ovat jo syötävässä kunnossa. Isommat palaset tuntuvat vielä sisältä pehmeilta puristettaessa joten antaa vielä roikkua. Omiin lihoihin ei tuota valkeaa ole tullut pintaa juuri ollenkaan - muutamassa on parin millin länttejä tuota samaa valkoista.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
PupuParta Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Syy 2008 Viestejä: 484 Paikkakunta: Solkkurin pohja
|
Lähetetty: 02.04.2011 19:09 Viestin aihe: |
|
|
kivineva kirjoitti: | Omat lihat alkaa valmistumaan. Taitaa olla 16vrk menossa ja ohuimmat palaset ovat jo syötävässä kunnossa. Isommat palaset tuntuvat vielä sisältä pehmeilta puristettaessa joten antaa vielä roikkua. Omiin lihoihin ei tuota valkeaa ole tullut pintaa juuri ollenkaan - muutamassa on parin millin länttejä tuota samaa valkoista. |
Minusta just tuo sisältä pikkusen punanen ja pehmeä kuivaliha on kaikista parasta _________________ Se on henkilökohtanen voivoi... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 03.04.2011 11:28 Viestin aihe: |
|
|
Jokohan tässä evakuointia on alettava miettimään - lupailee sen verran lämpimiä ja kosteita kelejä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tvälläri Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2004 Viestejä: 3423 Paikkakunta: Mikämikämaa
|
Lähetetty: 06.04.2011 10:45 Viestin aihe: |
|
|
Juu-u mun oli pakko ottaa lihat poies 3:n viikon jälkeen. rupes ilmat olemaan sen verta kosteita. jos vajaan viikon pakastinrallia niin eiköhän se siitä. _________________ "Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jbear Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 5525
|
Lähetetty: 07.04.2011 22:47 Viestin aihe: |
|
|
Jo vaan oli makiaa. Se valakonen töhnäkin oli häipyny ku ilimat lämpenivät liikaa. viikon varmaan ois saanu olla jos vaan ois säitä pitäny. Kiertoilma uunissa piti muutama tunti pitää että pinnasta tuli sopivan kova. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 08.04.2011 09:56 Viestin aihe: |
|
|
Reissuun lähdin sunnuntaina. Jätin lihat roikkumaan pienellä varauksella, että käyköön miten käy.
Hyvin kävi - ovat silti kuivaneet vaikka on ollut kohtuu kosteaa välissä. Tänään saa osan jo laittaa pakkaseen - ainakin omaan suuhun aika passelia tavaraa.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
sampa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2004 Viestejä: 425
|
Lähetetty: 08.04.2011 22:08 Viestin aihe: |
|
|
Huomenna loput pois ennen ku tulee uudet sateet. Pinnat on nyt tosiaan kauniin kiiltävän mustat. Kuivuus on ainakin tasainen, vähän niinku kauttaaltaan pehmeet. Viimeistelis jääkaapissa, tai vaikka pakastais tommosenaan. Yleensä noi ehtii pakastimesta otettuaan kuivahtaa jääkaapissa tai taskussa joten eipä se niin väliä vaikkei koppuroita olekkaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6267 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 18.04.2011 18:51 Viestin aihe: |
|
|
Tänään laitoin viimeiset kymmenkunta kappaletta pakkaseen. Yli kuusi viikkoa meni ennenkuin hitaimmat tulivat valmiiksi. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 26.01.2012 22:15 Viestin aihe: |
|
|
Tänään piti lihat käydä ostamassa ihan asiasta tehen. Naudan pumppua 1,99€/kg - pari laatikkoa lähti mukaan kaupasta.
Kait se vielä on maltettava ja kelejä ooteltava, ennen kuin seinälle alkaa ripustamaan... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sampa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2004 Viestejä: 425
|
Lähetetty: 26.01.2012 22:42 Viestin aihe: |
|
|
Aikasta on vielä, mutta tosiaan jo mainostavat kuivalihavärkkejä. Pitäis laatikollinen hakea itekkin.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
terva Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Elo 2007 Viestejä: 1673
|
Lähetetty: 27.01.2012 01:07 Viestin aihe: |
|
|
Kahen kuukauden päästä... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kaunahaukka
Liittynyt: 21 Maa 2010 Viestejä: 5 Paikkakunta: Maakunta
|
Lähetetty: 09.02.2012 10:24 Viestin aihe: |
|
|
Tänään tuli laitettua 15 kg naudan pumppuja ulos tulettuun. Yli 20 vuotta olen tehnyt Utsjokisen poromiehen ohjeen mukaan. Siivotut noin 5 kerta vitosen sivut 8-10 tuntia karkeassa suolassa pari kolme kertaa käännettynä. Sen jälkeen nopea huuhtelu kylmällä vedellä ja ulos kuivuun. Aina on onnistunut eipä ees poromiehet oo moittinu.Kuukauden kuluttua maistellaan |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|