OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

joko joko joko ootte laittaneet "kuivatlihat" roik
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 40, 41, 42 ... 53, 54, 55  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
terva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2007
Viestejä: 1673

LähetäLähetetty: 01.04.2011 10:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei ole pilassa, tuo vaalea on kuivalihan paras osa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sampa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2004
Viestejä: 425

LähetäLähetetty: 02.04.2011 00:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä



Uploaded with ImageShack.us

Joo ei se ole syömäkelvotonta vaikka vetää valkoseksi pinnan. En tiedä mistä tuo johtuu mutta jonkinlaista korrelaatiota liian suolan, auringon ja nopean kuivumisen kanssa tuolla valkolaistaudilla tuntuu olevan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 02.04.2011 01:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

nuo ämmyn pumput oli kyllä rasvoneen tuossä J karrhun kuvassa,ensinnäkään nuo sydämmet on ollu suolalta rauhassa ja toesekseen en oo vielä tuommosen kuivalihan tekkoo nähny......
melekein sama kun tekis kirkkaanvalakosta erämaakämppää......
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 02.04.2011 18:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Varsin mielenkiintoisen näköisiä lihoja Smile Eikö ilmakuivatussa salamissa ole tuommoinen valkea kerros pinnassa - vai muistanko väärin.

Omat lihat alkaa valmistumaan. Taitaa olla 16vrk menossa ja ohuimmat palaset ovat jo syötävässä kunnossa. Isommat palaset tuntuvat vielä sisältä pehmeilta puristettaessa joten antaa vielä roikkua. Omiin lihoihin ei tuota valkeaa ole tullut pintaa juuri ollenkaan - muutamassa on parin millin länttejä tuota samaa valkoista.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
PupuParta
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Syy 2008
Viestejä: 484
Paikkakunta: Solkkurin pohja

LähetäLähetetty: 02.04.2011 19:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kivineva kirjoitti:
Omat lihat alkaa valmistumaan. Taitaa olla 16vrk menossa ja ohuimmat palaset ovat jo syötävässä kunnossa. Isommat palaset tuntuvat vielä sisältä pehmeilta puristettaessa joten antaa vielä roikkua. Omiin lihoihin ei tuota valkeaa ole tullut pintaa juuri ollenkaan - muutamassa on parin millin länttejä tuota samaa valkoista.


Minusta just tuo sisältä pikkusen punanen ja pehmeä kuivaliha on kaikista parasta Very Happy
_________________
Se on henkilökohtanen voivoi...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 03.04.2011 11:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jokohan tässä evakuointia on alettava miettimään - lupailee sen verran lämpimiä ja kosteita kelejä Question
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tvälläri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 3423
Paikkakunta: Mikämikämaa

LähetäLähetetty: 06.04.2011 10:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu-u mun oli pakko ottaa lihat poies 3:n viikon jälkeen. rupes ilmat olemaan sen verta kosteita. jos vajaan viikon pakastinrallia niin eiköhän se siitä.
_________________
"Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jbear
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 5525

LähetäLähetetty: 07.04.2011 22:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jo vaan oli makiaa. Se valakonen töhnäkin oli häipyny ku ilimat lämpenivät liikaa. viikon varmaan ois saanu olla jos vaan ois säitä pitäny. Kiertoilma uunissa piti muutama tunti pitää että pinnasta tuli sopivan kova.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 08.04.2011 09:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Reissuun lähdin sunnuntaina. Jätin lihat roikkumaan pienellä varauksella, että käyköön miten käy.

Hyvin kävi - ovat silti kuivaneet vaikka on ollut kohtuu kosteaa välissä. Tänään saa osan jo laittaa pakkaseen - ainakin omaan suuhun aika passelia tavaraa.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sampa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2004
Viestejä: 425

LähetäLähetetty: 08.04.2011 22:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Huomenna loput pois ennen ku tulee uudet sateet. Pinnat on nyt tosiaan kauniin kiiltävän mustat. Kuivuus on ainakin tasainen, vähän niinku kauttaaltaan pehmeet. Viimeistelis jääkaapissa, tai vaikka pakastais tommosenaan. Yleensä noi ehtii pakastimesta otettuaan kuivahtaa jääkaapissa tai taskussa joten eipä se niin väliä vaikkei koppuroita olekkaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6267
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 18.04.2011 18:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään laitoin viimeiset kymmenkunta kappaletta pakkaseen. Yli kuusi viikkoa meni ennenkuin hitaimmat tulivat valmiiksi.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 26.01.2012 22:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään piti lihat käydä ostamassa ihan asiasta tehen. Naudan pumppua 1,99€/kg - pari laatikkoa lähti mukaan kaupasta.

Kait se vielä on maltettava ja kelejä ooteltava, ennen kuin seinälle alkaa ripustamaan...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sampa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2004
Viestejä: 425

LähetäLähetetty: 26.01.2012 22:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aikasta on vielä, mutta tosiaan jo mainostavat kuivalihavärkkejä. Pitäis laatikollinen hakea itekkin..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
terva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2007
Viestejä: 1673

LähetäLähetetty: 27.01.2012 01:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kahen kuukauden päästä...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kaunahaukka



Liittynyt: 21 Maa 2010
Viestejä: 5
Paikkakunta: Maakunta

LähetäLähetetty: 09.02.2012 10:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään tuli laitettua 15 kg naudan pumppuja ulos tulettuun. Yli 20 vuotta olen tehnyt Utsjokisen poromiehen ohjeen mukaan. Siivotut noin 5 kerta vitosen sivut 8-10 tuntia karkeassa suolassa pari kolme kertaa käännettynä. Sen jälkeen nopea huuhtelu kylmällä vedellä ja ulos kuivuun. Aina on onnistunut eipä ees poromiehet oo moittinu.Kuukauden kuluttua maistellaan Cool
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 40, 41, 42 ... 53, 54, 55  Seuraava
Sivu 41 Yht. 55

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com